Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
4801-4820 z 5384
Po
Radek H. 31.12.2003 19:33 - č. 638
Kam orli nelétají a Tucet špinavců hlavně dvojka sou ty největší filmový blafy. Ve dvojce jak zdrhaj a přitom hrajou na piano-AMERICKÁ SRAČ.. Midway je dost dobrá! A ve Vojínovi Ryanovi aspoň maj pořádny dva Tigery.A ne jako ty americky nahrašky(např. Shermany a jiný za německý tanky viz.Bitva v Ardenách
Bart S. 30.12.2003 18:24 - č. 637
Bart S. Ten film je jeden z mnoha hrozných válečných filmů o kterém nemá smysl se bavit.
Dzin 30.12.2003 11:12 - č. 636
Dzin Co kdyz ta cesta byla nepouzivana? A oba dva byli vytrenovani?
Jaro 30.12.2003 11:00 - č. 635
Plne suhlasim s nazorom, ze "Kam orli neletaji" je uplne hrozne spracovany film. Zapletka by bola OK, celkom zaujimava, ale to ostatne, no hruza. Ked som zbadal ten vrtulnik, skoro som odpadol. Ale len tak pre zaijimavost, skusili ste si spocitat, kolko trhaviny niesli v tych dvoch batohoch? Mne to vychadzalo cca na 50kg. Ked k tomu priratam ostatnu vystroj, radiostanicu, tak mi svojim vykonom pripominaju horskych nosicov. A pripadalo mi velmi zaujimave, ze pri ceste tam ponatahovali krizom cez cestu nastrazne draty k naloziam a cestou nazad ich iniciovali tym autobusom s radlicou. Udivuje ma, ze za cely cas ich misie po tej ceste nepreslo jedno auto, ktore by tie draty pretrhalo. Jednoducho podla mna takto vojnovy film nema vyzerat.
Dzin 29.12.2003 22:19 - č. 634
Dzin Hartmann: To bylo Pro par dolaru navic. Pro hrst dolaru je jednicka. Nejen koukal, ale i nahraval, westerny jsou take moje oblibene. Proto me dost zlobi, ze Tenkrat na Zapade davaji stale na nove, takze se neda nahrat. Me se libi i Pro hrst dolaru, proto jsem upel, kdyz jsem videl, jak to predelali s B. Willisem do podoby gangsterky. Proste HRUZA!!!
Jakozto milovnik westernu a valecnych filmu proto povazuji "westernovou scenu" v Kellyho hrdinech za jednu z nejvydarenejsich.
Dzin 29.12.2003 22:18 - č. 633
Dzin Reno: Tak dramaticky bych to nevidel. Je ale pravdou, ze by se nekdy melo poradcum venovat vice sluchu. Nadruhou stranu dobry valecny film se da natocit i bez toho, aby byl historicky presny a do detailu propracovany. Pokud ma dobry pribeh a obsazeni, neni co resit.
Tucet spinavcu se mi proste libi, ikdyz asi nejvice prvni polovina, kdy se davaji dohromady a vycvik. Podobne i v Dabelske brigade mam tuto cast filmu nejradeji.
V Kam orly neletaji se mi moc libi prave zapletka, ci-li kdo je vlastne zradce.
Kellyho hrdinove jsou take super. Hlavne "westernova" scena na konci.
Reno 28.12.2003 23:13 - č. 632
Reno Dzin: Trefil ses, film "Kam orli nelétají" se mi opravdu nelíbil... bléééé. Brak IV. kategorie... Ani nevím, jak to dopadlo, protože ten vrtulník mne úplně odrovnal. Takže jsem se dál už nedíval. Kdyby to pojali jako komedii, asi by udělali lépe. Paradoxem je, že tvůrci těchto filmů mají skoro vždy "k ruce" poradce z oboru válečnictví (armádní historiky, bývalé armádní instruktory, nebo i vojenské veterány). Bohužel málokdy je názor poradců zajímá, neboť jejich film je umělecké dílo, kterému přece nějakej bejvalej zelenej mozek vůbec nerozumí. A výsledek pak stojí za .....
Hartmann 28.12.2003 20:15 - č. 631
Hartmann Teda Tucet špinavců a Kam orli nelétají jsem vždycky považoval za nepovedenou brakoidní parodii na WW2 , abych to skousnul, to to musím sledovat s odlehčenou náladou (prakticky nechápu, jak se herci takového formátu jako Eastwood a Burton mohli takovému totálnímu braku propůjčit). Super komedie jsou francouzské příběhy Sedmé roty.

Mimochodem koukali jste včera na Eastwoodovu klasiku Pro hrst dolarů? Tomu říkám film!

Modrý Max, Na Západní frontě klid a Stíhači na start z WW1 jsou samozřejmě skvělý. Pro všímavé diváky - víte, že při soubojích byly požity totožné záběry pro Modrého Maxe i pro Stíhače na start?
Dzin 28.12.2003 16:23 - č. 630
Dzin Film WW2
Reno: Tak to jsme na tom stejne, strelbu (zbrane) povazuji take dost let za sveho konicka. A jak by hrdina mel strilet? Preci co rana, to minimalne 2 mrtvi skopcaci. Kdybych chtel videl realnou prestrelku, pustim si Real TV. Ja ti nevim, ale me se i scenar libil. Samotny napad vyvrazdeni nemeckych dustojniku a to jeste takovym ne zrovna "cistym" zpusobem, ktery podporuje nejvyssi veleni, byl na svou dobu dost odvazny. A poslat na to odsouzence na smrt ci dlouhodobe nucene prace je i docela realne. Vem treba komu sverili Nemci provedeni unosu/zavrazdeni Tita?
Ze tobe se vubec nelibilo ani treba Kam orli neletaji? Beru, ten vrtulnik byl i pro me silne kafe, ale jinak take super film. Hlavne Eastwood.
Reno 27.12.2003 10:57 - č. 629
Reno Dzin: Ten film "Tucet špinavců" se mi opravdu nelíbil... jsem totiž hrozně náročnej divák - detailista . Protože mám střelbu už hodně let jako svého koníčka, vždy mne u takových filmů "drtí" realističnost zpracování různých přestřelek... to opravdu umírám. Z "kulturního hlediska" (výkon herců atd.) ten film není až tak špatnej, ale ten scénář...
DuGalle 27.12.2003 03:38 - č. 628
DuGalle Mě z toho filmu nejvíc utkvěl v paměti jejich únik na tom polopásu, od té doby mám pro polopásy děsnou slabost.
Dzin 27.12.2003 03:20 - č. 627
Dzin Reno: Ne nemyslel. Me se Tucet moc libil. Hlavne celym stvarnenim. Kdyz treba na konci dva unikaji na lodi, a kdyz to vypada, ze jsou "za vodou", tak se z poza mostu objevi Skopcak... Zajimalo by mne jenom, co se na tom nelibilo tobe?
Boj o Moskvu se mi zase libil hlavne diky onem scenam utok sovetske tankove kolony na vesnici v nemeckych rukou a hlavne osamoceny PT kanon v uprostred pole.
Reno 27.12.2003 01:25 - č. 626
Reno Dzin: Cože? Parodie na WW II. "Tucet špinavců" že je nejlepší válečný film? Brrrr, doufám že jsi to myslel jako vtip... To už jsou opravdu lepší "Čtyři z tanku a pes"

Jinak s tím WW I. "Na západní frontě klid" a "Modrý max" souhlasím, na svou dobu to nejsou špatný filmy.

Také vzpomínám ( ) na své dětství, kdy jsme se základní školou občas místo vyučování chodili do kina na sovětské válečné filmy, kde se to hemžilo samými tanky Tiger a stíhači tanků Ferdinand, kterým se chrabří sovětští vojáci vrhali se svazkem protitankových granátů v ruce pod pády a hynuli smrtí hrdinů s výkřikem "Za ródinu!"... A nám nevzdělaným dětem se to tehdy opravdu líbilo, neboť to bylo lepší než ten "šedej" brak, kterej tehdy běžel v televizi.
Dzin 27.12.2003 00:12 - č. 625
Dzin Algernon: Tak kdyz bereme i WW1 tak to by, krome tebou zminovaneho, byl jeste Na Zapadni fronte klid a Modry Max.
Dzin 27.12.2003 00:03 - č. 623
Dzin Nejlepsi valecny film(y) vubec je Boj o Moskvu a Tucet Spinavcu.
Bart S. 26.12.2003 19:27 - č. 622
Bart S. No Bitva o Británii to je klasika klasik. Podle mého názoru je to nejlepší válečný letecký film vůbec
Radek H. 26.12.2003 19:25 - č. 621
A co bitva o Británii,ta je skvělá.Otázka pro nadšence.Koho hrál R.Shaw???

Odpověď : ......Přesně tak, je to "Sailor" Malan (27 sestřelů)
čet.Hrad 20.12.2003 18:35 - č. 620
čet.Hrad Glynwed: A ve kterém městě jsi ty kazety vyhrabal?
karaya1 20.12.2003 18:26 - č. 619
karaya1 glynwed: připojuji se k názoru dzina, celou sérii stojí za to vidět... Když uvážíš naprosto dokonalé záběry (T-34, které opravdu jedou - v jiných filmech uvidíš tak jeden impotentní tančík ) a velkou srandu, kterou u toho prožiješ (právě scéna se sháněním paliva pro ruské tanky ve 4. díle), není co řešit. Na kopii, co jsem měl k dispozici já, mi vadily akorát nekontrastní titulky (bílé, pozadí zasněžená planina...). Jinak slyšet ten nadšený budovatelský hlas překladatele (bylo to orig., Němci mluvili německy a nějaký týpek to překládal do ruštiny) byla naprostá bomba ("Ruské tanky krvavě odrazily nepřítele v Pomořansku a blablabla )
Dzin 19.12.2003 23:08 - č. 617
Dzin Glywned: Podle me Osvobozeni stoji za to minimalne videt. Jestli ti jde pouze o historickou prestnost, tak si to nekupuj. Je to presne podle vykladu historie v SSSR z te doby. Ale me se cely komplet libil. Jsou tam sekvence, ktere obvykle moc ve valecnych filmech neuvidis, v 1. je velmi netradicne podana bitva u Prokhorovky, resp. takovy zaver tankove bitvy jsem nikde jinde nevidel. Seelowske vysiny tam nejsou. V one 4. je opravdu na konci scena s "osvobozenim" ZOO (a mam dojem ze i scena osvobozeni vlaku veznu KT (presne ted nevim), moje oblibena). Co se tyka Berlina, jsou to preci jen dost urputne boje, zadna prochazka ruzovym sadem. To se vztahuje na cely komplet. Sovetsti vojaci umiraji dost casto, ale samozrejmne i Nemci. Technika je bud T-34/85 nebo prestavene T-34 (mozna T-44, jak se zminuje Ondik) na profil Tigeru a Pantheru. U nas ve videopujcovne je maji vsechny, tak jsem si jeden vikend udelal Osvobozenecky. :)
4801-4820 z 5384
Po