Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
To DuGalle: O SS toho mam taky dost ale snažim se utvářet svuj obrázek, když je kritizuju | |
|
|
Poslední dobou už nic nekupuju, poněvadž to nemám kam dávat. Asi začnu likvidovat ten největší škvár o skopčákách | |
|
|
Hmm, jak vidím, je to asi podobné jako vyjmenovat knihovnu mého dědy nebo moji s pevnostní tematikou | |
|
|
Ostatní: Hrbek - Monte Cassino Hoyt - Válka v Evropě (Bitva o Británii, Pád Francie, Blesková válka) Udet - Můj život letce Macdonald - Cizinecká legie Kamas - Válka ve Vietnamu Palmer - Volání polnice Broughton - Thud! Piekalkiewicz - Tanková válka 1939-1945 Piekalkiewicz - Arnhem 1944 Welsh - Úplná historie vietnamské války Křížek - Francouzská Cizinecká legie Bártl - Stíny mořských hlubin Pevnosti č. 4,10 a 11 Gilbert - Sniper, odstřelovač Schauer - Zelené barety Pejčoch - Obrněná technika 1-2 Němeček - Vojenská letadla 1-5 |
|
|
|
Pacifik: Shores, Cull - Krvavá jatka I Sakai - Zera nad Pacifikem Yamamoto - Kamikadze Vejřík - Vzestup a pád orlů Nipponu Vejřík - Pearl Harbor Hyams - Let mstitele Anglie: Pajer - Ve stínu slávy Osolsobě - Zbylo nás devět Zdráhala - Válčil jsem v poušti McDonald - Oblaka v ohni Bufka - Bombardér T-2990 se odmlčel Vild - Osud byl mým přítelem Butler - Ocelová pěst Liška - Jak se plaší smrt Loucký - Mnozí nedoletěli Harris - Bombardéry útočí Jánský - Nebezští jezdci Hurt, Sitenský - Stíhači Spojenečtí vojáci ve 2. světové válce (Cesty) |
|
|
|
To Fra Diavolo - z následujícího seznamu budeš mít možnost poznat, z čeho pramení ta kritika: čet.Hrad - je to jenom to co mám teď doma, různé magazíny a brožury nepočítám. Německo: Scheibert - To byl Guderian Alman - Wolfgang Luth Reynolds - Ďáblův pobočník Williamson - Věrnost je mou ctí Aisby - SS: Peklo na východní frontě McNab - Němečtí výsadkáři Hart, Hart - Zbraně a taktika Waffen SS Butler - SS Leibstandarte Mattson - Das Reich Mann - SS Totenkopf Ocelová lavina Kuhn - Němečtí parašutisté ve II.světové válce German Airborne Troops 1939-45 (Osprey) Gryner - Kréta 1941 Cross - Citadela Lucas - Hitlerovy speciální jednotky Messenger - Hitlerův gladiátor Williamson - SS Hitlerův nástroj teroru Afrikakorps (Cesty) Zelení ďáblové (Cesty) Němečtí vojáci ve druhé světové válce (Cesty) Ponorky (Cesty) Lumsden - SS reálie Fowley - Nacistické reálie Freyer - Smrt na všech mořích Letadla Luftwaffe 1 + 2 |
|
|
|
Že, net mystifikuje už jsem se několikrát přesvědčil. Vánoce nebudou o moc štědřejší, protože už jsem si na ně vybral 4 knihy (dnes naposled: Moji ctí je věrnost - to DuGalle: nepohádáme se zase o SS,posledně jsem se bavil ), no jo nemam utrácet v Replay za hadry | |
|
|
FraDiavolo: Budou Vánoce a Ježíšek bývá štědřejší Hádej kde jsem ještě před rokem, kdy jsem taky nebyl výdělečně činný, bral všechnu literaturu. Na netu je to hodně často špína, bohužel | |
|
|
Že bych udělal soupis toho, co jsem zvládl přestěhovat? Lecos je ještě ve skříni v místě původního bydliště, jinak komplet produkci od Mustangu na téma Luftwaffe jsem radši střelil než abych to stěhoval. Většinou stejně škvár... Jinak ta (581) je paměť z poloviny, na těch námořních apod zapracoval internet. Jó člověk lecos četl o českých letcích, převezených do táborů Dulag Luft a později Stalag Luft... Jdu sepisovat seznam |
|
|
|
No, to se někdo má, když je výdělečně činej, já dostanu 600 jako sponzoring od rodičů a chlapče snaž se, takže vesměs se vzdělávam (nebo zdělávam?) na netu | |
|
|
DuGaulle: To je super, zveřejni tady obsah své knihovny (vynech všechny časopisy pro pány ) | |
|
|
V (581) určitě zapracovala pamět ,to je poznat | |
|
|
Literatura, internet, paměť | |
|
|
Díkis, tohle jsem nikde poznamenaný neměl. A propos, mohl bych se zeptat, kde bereš všechny tyto užitečné informace? | |
|
|
Německý systém zajateckých táborů rozeznával následující typy: - Dulag (Durchgangslager) - tábor pro první umístění, odtud byli zajatci odesílání do specializovaných táborů - Stalag (Stammlager) - zajatecký tábor pro poddůstojníky a mužstvo - Oflag (Offizier Lager) - stejné jako Stalag, pouze pro důstojníky - Stalag Luft (Stammlager Luftwaffe) - zajatecký tábor pro důstojníky letectva, spadal pod Luftwaffe - Marlag (Marinelager) - tábor pro zajaté příslušníky námořnictva - Milag (Marineinternierterlager) - tábor pro internované lodní posádky - Ilag (Internierungslager) - internační tábor, většinou pro osoby žijící na okupovaném území s příslušností ke státu, s nímž bylo Německo ve válce - Heilag (Heimkehrerlager) - repatriační tábor Konkrétní tábor byl označen římskou číslicí za názvem jeho typu, případně ještě dalším upřesňujícím kódem. Na příkladu známého tábora Stalag 17 (či tedy spíše Stalag XVII): Stalag XVII (původně koncentrační tábor) byl koncem roku 1939 rozdělen do dvou částí - Stalag XVIIA a Stalag XVIIB. Oba dva tábory se nacházely v Rakousku, první v blízkosti obce Kaisersteinbruch, druhý poblíž obce Gneixendorf... |
|
|
|
Milo: Veľmi pekne ďakujem za tvoju ponuku z (421). | |
|
|
Přesně, bylo to číslo toho kterého zajateckého tábora. Stalag byla zkratka pro Stammlager... | |
|
|
To Taylor: Ta 17-ka pravděpodobně znamenala označení zajateckého tábora či nějaké označení podtábora. Číslo ubikace, kde se film odehrával bylo číslo 4. | |
|
|
Včera som pozeral 2. diel Stalingradu na ČT2 a musím povedať že odteraz začínam tých nemcov ľutovať . Pri tom ako jeden z nich hovoril o tom ako chodili v zime (pochopiteľne na rozkaz ) rozoberať ruským civilistom, ktorí ešte ostali v Stalingrade, drevené chatrče v ktorých bývali a pri tom vždy dal deťom nejaký ten bonbón, neudržal som sa aby som nepustil slzu . |
|
|
|
Dzin napsal(a) v č. 574: "Jasne. Na Stalag 17 se vzdy rad podivam, bohuzel jsem si ho nestihl nahrat..." Ja sem plánoval už týden dopredu, že si ho pozru, ale bohužel, měl sem mnoho iných věci. Inač, co značí tá 17ka, číslo ubikace? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce