Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
DuGalle: likviduj, likviduj, a kdyby ti to bylo lito spalit, ta mi je posli, ja si je prectu a udelam to za tebe. Me totiz podobna cetba mnohby tak dozere, ze bych tu knihu nejradeji roztrhal. Takhle se mi splni prani... | |
|
|
To DuGalle: O SS toho mam taky dost ale snažim se utvářet svuj obrázek, když je kritizuju | |
|
|
Poslední dobou už nic nekupuju, poněvadž to nemám kam dávat. Asi začnu likvidovat ten největší škvár o skopčákách | |
|
|
Hmm, jak vidím, je to asi podobné jako vyjmenovat knihovnu mého dědy nebo moji s pevnostní tematikou | |
|
|
Ostatní: Hrbek - Monte Cassino Hoyt - Válka v Evropě (Bitva o Británii, Pád Francie, Blesková válka) Udet - Můj život letce Macdonald - Cizinecká legie Kamas - Válka ve Vietnamu Palmer - Volání polnice Broughton - Thud! Piekalkiewicz - Tanková válka 1939-1945 Piekalkiewicz - Arnhem 1944 Welsh - Úplná historie vietnamské války Křížek - Francouzská Cizinecká legie Bártl - Stíny mořských hlubin Pevnosti č. 4,10 a 11 Gilbert - Sniper, odstřelovač Schauer - Zelené barety Pejčoch - Obrněná technika 1-2 Němeček - Vojenská letadla 1-5 |
|
|
|
Pacifik: Shores, Cull - Krvavá jatka I Sakai - Zera nad Pacifikem Yamamoto - Kamikadze Vejřík - Vzestup a pád orlů Nipponu Vejřík - Pearl Harbor Hyams - Let mstitele Anglie: Pajer - Ve stínu slávy Osolsobě - Zbylo nás devět Zdráhala - Válčil jsem v poušti McDonald - Oblaka v ohni Bufka - Bombardér T-2990 se odmlčel Vild - Osud byl mým přítelem Butler - Ocelová pěst Liška - Jak se plaší smrt Loucký - Mnozí nedoletěli Harris - Bombardéry útočí Jánský - Nebezští jezdci Hurt, Sitenský - Stíhači Spojenečtí vojáci ve 2. světové válce (Cesty) |
|
|
|
To Fra Diavolo - z následujícího seznamu budeš mít možnost poznat, z čeho pramení ta kritika: čet.Hrad - je to jenom to co mám teď doma, různé magazíny a brožury nepočítám. Německo: Scheibert - To byl Guderian Alman - Wolfgang Luth Reynolds - Ďáblův pobočník Williamson - Věrnost je mou ctí Aisby - SS: Peklo na východní frontě McNab - Němečtí výsadkáři Hart, Hart - Zbraně a taktika Waffen SS Butler - SS Leibstandarte Mattson - Das Reich Mann - SS Totenkopf Ocelová lavina Kuhn - Němečtí parašutisté ve II.světové válce German Airborne Troops 1939-45 (Osprey) Gryner - Kréta 1941 Cross - Citadela Lucas - Hitlerovy speciální jednotky Messenger - Hitlerův gladiátor Williamson - SS Hitlerův nástroj teroru Afrikakorps (Cesty) Zelení ďáblové (Cesty) Němečtí vojáci ve druhé světové válce (Cesty) Ponorky (Cesty) Lumsden - SS reálie Fowley - Nacistické reálie Freyer - Smrt na všech mořích Letadla Luftwaffe 1 + 2 |
|
|
|
Že, net mystifikuje už jsem se několikrát přesvědčil. Vánoce nebudou o moc štědřejší, protože už jsem si na ně vybral 4 knihy (dnes naposled: Moji ctí je věrnost - to DuGalle: nepohádáme se zase o SS,posledně jsem se bavil ), no jo nemam utrácet v Replay za hadry | |
|
|
FraDiavolo: Budou Vánoce a Ježíšek bývá štědřejší Hádej kde jsem ještě před rokem, kdy jsem taky nebyl výdělečně činný, bral všechnu literaturu. Na netu je to hodně často špína, bohužel | |
|
|
Že bych udělal soupis toho, co jsem zvládl přestěhovat? Lecos je ještě ve skříni v místě původního bydliště, jinak komplet produkci od Mustangu na téma Luftwaffe jsem radši střelil než abych to stěhoval. Většinou stejně škvár... Jinak ta (581) je paměť z poloviny, na těch námořních apod zapracoval internet. Jó člověk lecos četl o českých letcích, převezených do táborů Dulag Luft a později Stalag Luft... Jdu sepisovat seznam |
|
|
|
No, to se někdo má, když je výdělečně činej, já dostanu 600 jako sponzoring od rodičů a chlapče snaž se, takže vesměs se vzdělávam (nebo zdělávam?) na netu | |
|
|
DuGaulle: To je super, zveřejni tady obsah své knihovny (vynech všechny časopisy pro pány ) | |
|
|
V (581) určitě zapracovala pamět ,to je poznat | |
|
|
Literatura, internet, paměť | |
|
|
Díkis, tohle jsem nikde poznamenaný neměl. A propos, mohl bych se zeptat, kde bereš všechny tyto užitečné informace? | |
|
|
Německý systém zajateckých táborů rozeznával následující typy: - Dulag (Durchgangslager) - tábor pro první umístění, odtud byli zajatci odesílání do specializovaných táborů - Stalag (Stammlager) - zajatecký tábor pro poddůstojníky a mužstvo - Oflag (Offizier Lager) - stejné jako Stalag, pouze pro důstojníky - Stalag Luft (Stammlager Luftwaffe) - zajatecký tábor pro důstojníky letectva, spadal pod Luftwaffe - Marlag (Marinelager) - tábor pro zajaté příslušníky námořnictva - Milag (Marineinternierterlager) - tábor pro internované lodní posádky - Ilag (Internierungslager) - internační tábor, většinou pro osoby žijící na okupovaném území s příslušností ke státu, s nímž bylo Německo ve válce - Heilag (Heimkehrerlager) - repatriační tábor Konkrétní tábor byl označen římskou číslicí za názvem jeho typu, případně ještě dalším upřesňujícím kódem. Na příkladu známého tábora Stalag 17 (či tedy spíše Stalag XVII): Stalag XVII (původně koncentrační tábor) byl koncem roku 1939 rozdělen do dvou částí - Stalag XVIIA a Stalag XVIIB. Oba dva tábory se nacházely v Rakousku, první v blízkosti obce Kaisersteinbruch, druhý poblíž obce Gneixendorf... |
|
|
|
Milo: Veľmi pekne ďakujem za tvoju ponuku z (421). | |
|
|
Přesně, bylo to číslo toho kterého zajateckého tábora. Stalag byla zkratka pro Stammlager... | |
|
|
To Taylor: Ta 17-ka pravděpodobně znamenala označení zajateckého tábora či nějaké označení podtábora. Číslo ubikace, kde se film odehrával bylo číslo 4. | |
|
|
Včera som pozeral 2. diel Stalingradu na ČT2 a musím povedať že odteraz začínam tých nemcov ľutovať . Pri tom ako jeden z nich hovoril o tom ako chodili v zime (pochopiteľne na rozkaz ) rozoberať ruským civilistom, ktorí ešte ostali v Stalingrade, drevené chatrče v ktorých bývali a pri tom vždy dal deťom nejaký ten bonbón, neudržal som sa aby som nepustil slzu . |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce