Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Hartmane víc o tomto esu najdes v HPM, myslím tak říjen nebo listopad. Má přiznáno 52 skpočáckých tanků a spustu jiné bojové techniky (dokonce i autobus). Tank prý měnil jen jednou (část osádky zabita). To vše včetně své smrti stihl do konce roku 1941. | |
|
|
Johny: Tigerů přestavěných z T-34 bylo u nás v republice hned několik cca 6-7 ks. Ten z Bahen pochází také ze 70. let, byl do současného stavu pouze vylepšen v r. 2000. Jinak vím o dalším človéku, který má úpně stejného předělance ze 70. let, jestli uvažuje o vylepšení, zatím nevím. Jinak i v Ostravě před jednou hospodou se také nachází (nacházela) podobná potvora.... Panther z T-34, to už je moc silné kafe, protože u Tigera byl čelní pancíř kolmý a tím se dalo nahnat umísténí věže uprostřed trupu.... | |
|
|
Hartmann 675: T-34 měl nadporučík Lavriněnko jen dvě. A o tu první přišel dílem proto, že dost riskoval a dílem proto, že došlo k technické poruše stroje. | |
|
|
Egli /670/: Viděl a mám ho nahraný, potřebuješ ho? | |
|
|
Hynek: A kolikrát přesedal na další tank? | |
|
|
Stejných 99% diváků nepozná M-48 Patton od T-62... | |
|
|
Jen tak mimochodem. Na bahnech je každý rok (tedy byl, už je prodaný ale staví se další a uvažuje se i o Pantherovi) tank Tiger I přestavěný z T-34. Ve filmu by ho 99% diváků nerozeznalo. Není absolutně žádný problém předělat T-34 třeba na Panthera a opačně pro filmové účely (tam se nebazíruje na tom, jestl je notek o 10cm vedle a nebo ne). |
|
|
|
V HPM vyšlo poměrně detilní porovnání tanků T34 (1941) a Pzkfw. III a IV. Vyplynulo jim, že T34 byla podstatně lepší prakticky ve všem. Ale trpěla řadou poruch, nekvalitní prací, nezkušeností posádek, to mělo za následek eliminaci jejich dobrých vlastností. Ale i tak jeden voják s ní zničil údajně 52 německých tanků. | |
|
|
stc napsal(a) v č. 669: "Promin ale prijde mi ze michas dve veci dohromady... Jedna vec je inspirace konstrukteru Panthera tankem sovetske vyroby T-34 a druha vec je jejich podobnost a moznost predeleni T-34 prave na Panthera" Mně to přijde jako adekvátní reakce na téma "předělání T-34 na Panthera, který jím byl inspirován". stc napsal(a) v č. 669: "Reknu ti to takhle. Kdyby nebolo T-34 tak asi Panther vypada jinak a nebo by vubec zadny Panther nebyl setsrojen. To je prave ta inspirace." Spíše by nebyl sestrojen - kde není příčina, není ani důsledek. Ale o tvarech Panthera nepochybuji, že by byly stejné (či velice podobné) i v případě neexistence T-34 (kdyby se Panther i tak stavěl). Jak jsem psal jinde - německá technologie spolu s poznatky získávanými v boji od roku 1940 příliš jiné řešení neumožňuje... stc napsal(a) v č. 669: "vysledkem byl prave T-34, ktery predcil ve sve dobe vsechny nemecke tanky. " Co takhle se blíže rozepsat o tom v které době a v čem je předčil? Ono to tvé konstatování je další moc hezký mýtus vesele používaný ve spojitosti s T-34... |
|
|
|
Neviděl jste někdo v pondělí ten dokument o kreslené propagandě v Třětí říši? | |
|
|
DuGalle: Promin ale prijde mi ze michas dve veci dohromady... Jedna vec je inspirace konstrukteru Panthera tankem sovetske vyroby T-34 a druha vec je jejich podobnost a moznost predeleni T-34 prave na Panthera. Reknu ti to takhle. Kdyby nebolo T-34 tak asi Panther vypada jinak a nebo by vubec zadny Panther nebyl setsrojen. To je prave ta inspirace. Samoseobou vim T-34 neni ani nahodou jen a jen produktem umu a fantazie sovetskych konstrukteru, ale na druhou stranu to byli prave oni kdo v te dobe sikovne zkombinoval spoustu dobrych veci a vysledkem byl prave T-34, ktery predcil ve sve dobe vsechny nemecke tanky. BTW Nejsem zadny expert a slepy taky nejsem |
|
|
|
Skoda,ze na tyto stranky nechodi "MIG"Gimmenez. | |
|
|
A jelikož mě podobní experti už dlouho lezou krkem, nabízím 1000 Kč jako bonus tomu, kdo jakýkoliv model T-34 v měřítku 1/35 předělá na jakoukoliv verzi Panthera ve stejném měřítku. Podmínky jsou následující: - ke konverzi nesmí být použit žádný díl z jiné stavebnice než z T-34 (těch ovšem může být klidně padesát) - ke konverzi nesmí být použita žádný komerčně dostupný kit - celá konverze bude krok za krokem fotograficky zdokumentována jako důkaz použití pouze čistých metod konverze (viz předchozí). Tak co pánové, kdopak z vás, co neustále tvrdí něco o podobnosti a inspiraci Panthera v T-34, se chopí příležitosti a předvede, jak jednoduché je proměnit sovětský "originál" v německou "inspiraci"? |
|
|
|
T-80 jako panther,to by bylo docela zajimavy. | |
|
|
A hele, další chytrá hlava. Každý kdo tohle napíše musí být buď slepý nebo něco mnohem horšího... Stáhni si prosím na netu výkresy k těmto tankům, vytiskni si je na folii, přilož na sebe a pak se vyjádři ještě jednou o inspiraci designu a možném předělání T-34 na Panthera. I když, předělat na Panthera by se teoreticky dalo i T-80, vše je otázkou ceny a náročnosti úpravy... |
|
|
|
z T-34 by se Panther dobře udělal,dyť byl design inspirován pravě T-34!!! | |
|
|
Honda: No jo. Tu jsem videl pred drahnou dobou a vzpominky vybledly... | |
|
|
Radek K: Ja ti nevim, ale mam dojem, ze v Osvobozeni jsou vse prestavene T-34. ALespon, co jsi ty zabery pamatuji... | |
|
|
Tú stránku poznám len trochu, z autorov poznám len P. Šrámka (nielen z fronty.cz). Ten zdroj, z ktorého čerpám pomerne podrobne popisuje priebeh opráv a presuny koristnej techniky a jej počty, bohužial teraz nemám čas to všetko podrobne uvádzať, keďže mám niečo rozpozerané v telke . Ale v prípade záujmu toho môžem NESKôR odcitovať aj viac. |
|
|
|
..Začiatkom roka 1952 sa vo výzbroji čs. armády nachádzalo spolu 32 bojových tankov Pz. V Panther. V polovici 50. rokov sa väčšina z nich po demontáži veže začala používať ako náhrada za vyslobodzovacie vozidlá anglického, amerického i nemeckého pôvodu. Definitívne ich vyradili z výzbroje v roku 1959. (659) a (660) : citované podľa: Peter Turza: Tanky nemeckého pôvodu vo výzbroji čs. armády - 1945 - 1959. Vojenská história 2/1998 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce