Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Glywned: Podle me Osvobozeni stoji za to minimalne videt. Jestli ti jde pouze o historickou prestnost, tak si to nekupuj. Je to presne podle vykladu historie v SSSR z te doby. Ale me se cely komplet libil. Jsou tam sekvence, ktere obvykle moc ve valecnych filmech neuvidis, v 1. je velmi netradicne podana bitva u Prokhorovky, resp. takovy zaver tankove bitvy jsem nikde jinde nevidel. Seelowske vysiny tam nejsou. V one 4. je opravdu na konci scena s "osvobozenim" ZOO (a mam dojem ze i scena osvobozeni vlaku veznu KT (presne ted nevim), moje oblibena). Co se tyka Berlina, jsou to preci jen dost urputne boje, zadna prochazka ruzovym sadem. To se vztahuje na cely komplet. Sovetsti vojaci umiraji dost casto, ale samozrejmne i Nemci. Technika je bud T-34/85 nebo prestavene T-34 (mozna T-44, jak se zminuje Ondik) na profil Tigeru a Pantheru. U nas ve videopujcovne je maji vsechny, tak jsem si jeden vikend udelal Osvobozenecky. :) | |
|
|
Most u Remagenu už mám i v originále s titulkama. Velká škoda, že i Němci mluví anglicky. | |
|
|
Most u Remagenu - stará klasa, zrovna ho mam ve videu a jsem asi v půlce. Prostě super. | |
|
|
Váš názor na filmy Nebeští jezdci a Most u Remagenu? | |
|
|
Glynwed:Na 1. a 2. díl /tuším, že se jmenovaly Ohnivý oblouk a Směr hlavního úderu vzpomínám docela rád. Sice Tigery Mosfilmu jsou předělané (snad) z T-44, ale atmosféra Kurské bivy je zachycena dost dobře. Díl 4 mi v paměti tolik neutkvěl, (snad nějaké scény z tvrdých bojů o berlínskou ZOO). Ale jinak myslím,že film se víceméně drží historické skutečnosti tak, jak to v 60. letech jen bylo v rámci SSSR možné... | |
|
|
Včera jsem v Tescu vyhrabal videokazety OSVOBOZENÍ (1 kus á 200,-Kč). Celou sérii kupovat nechci, měl jsem v ruce 4.díl Bitva o Berlín....ale radši se ještě zeptám: stojí to za to? To znamená, drží se ten film alespoň trochu skutečnosti (to znamená krvavé bitvy o Seelowské výšiny) nebo tam sověti projedou jak nůž máslem? To samé německá technika a vojáci...je to alespoň trochu věrohodné. Rád dám na vaše doporučení. Díky | |
|
|
DuGalle: Odpoved na (609) mas v Bombardování. | |
|
|
Lepší znát polovinu pravdy než čistou hovadinu Jak se dočteš níže, literaturu o Luftwaffe jsem úspěšně odprodal spolu s potřebnými podklady. Pouze čistě náhodou mi zbyly nějaké seznámky na to Bodenplatte v modelářském koutku ještě z dob, kdy jsem chtěl stavět ten opancéřovaný Fw 190. Ale i tyhle mizerné podklady stačily na to, aby se tvoje počty ukázaly v pravém světle... |
|
|
|
Kdyz sve hodnoceni zakladas ciste jen na neuplnych udajich, tak je to potom tve hodnoceni naprosto zcestne. Alespon, kdyby jsi ho zakladal na spatnych udajich, to by minimalne znacilo, ze se o to zajimas... Vzhledem k tve vztahovacnosti doplnuji, nevztahuj to na sebe. Alespon ne moc. | |
|
|
Lepší jeden přesný dílčí počet, než celkový počet zavánějící zdrojem typu Jen počkej zajíci | |
|
|
Porad lepsi nez ta ze ktere cerpas... myslim zhola nic je ten spravny udaj, ne? Zatim jsi presne tohle uvedl. Jak uz jsem ti psal ve zminenem tematu, napis tedy neco konkretniho a ne jen jeden dilci pocet... | |
|
|
Co třeba tu, z které čerpáš ty super údaje jako 7000 letadel, z toho 4000 na východní frontě... | |
|
|
DuGalle: (598) Kterou literaturu mas ted na mysli? | |
|
|
viz Waffen-SS | |
|
|
Každý kdo šel do přední linie prošel výcvikem, který byl třeba u SS obohacen o takovéto různé speciality... | |
|
|
Proto jsem psal "kteří trávili tak 70-80% v přední linii", jelikož tam je realita úplně jiná. Jinak používáš dobrý přirovnání "ani nemohl vys..t, aby před sebou neměl hákový kříž pro dobrý pocit a hajzlpapír s židovskými motivy pro ještě lepší pocit" to se mi moc líbí Nepudem do waffen-ss |
|
|
|
Další ze zajímavostí. Najsi si v literatuře, kolik energie skopci věnovali zakompování jejich ideologie do běžného života vojáka SS. To jsou takové ty věcičky jako Blutfahne, germánské runy apod. V realitě tak sice mohlo být pár přednášek, ale voják SS se prakticky ani nemohl vys..t, aby před sebou neměl hákový kříž pro dobrý pocit a hajzlpapír s židovskými motivy pro ještě lepší pocit. A o to jde. Přednášky jsou otevřené vymývání mozku, ale těch skrytých vymýváren měli na každém kroku a v každé činosti tolik, že to jejich palice nebyly schopny poznat a případně se tomu "bránit"... | |
|
|
Kamrádství nad ideologií - typnul bych si říci, tak u 40% ssáků, kteří trávili tak 70-80% v přední linii. Psal jsem, že s těma přednáškama strany, to nebylo až tak horký | |
|
|
Dzin: když tě to nebaví, tak to nečti. Já taky nečtu tvojí pohádkovou literaturu na téma "Kterak T-34 překonal všechno na co narazil", "Wehrmacht se v lednu 1945 co do počtu vyrovnal RA" a "Neúčinné strategické bombardování"... | |
|
|
Svůj obrázek? To jako to kamarádství a čest nad ideologii strany a fanatickou podporu Hitlera? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce