Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Pro všechny, které zajímají "dubové Tigery z čs. filmů" - dva jsou /upravené z T-34/ ve filmu "Zbraně pro Prahu" -režie Ivo Toman, 1974 /natočil taky "Tankovou brigádu"/ a taky ve Vávrově "Sokolovu" ze 70. let, kde jsou minimálně 4 ks předělané snad z T-54 a jako prémie ještě 3 Pz IV, předělané z T-34 /ačkoli mají Schürzen kde to jen jde, je výsledek více než rozpačitý/. Několik Tigerů si zahrálo i v "Osvobození Prahy". | |
|
|
Hartmann: Znám minimálně dvě další tanková esa na T-34 s 28 úspěchy... Potíž je v tom , že literatury věnující se přímo tomuto tématu je jako šafránu.... | |
|
|
Tady máte taky jednu fotku "Tigera" č.111 www.cechieslany.cz/Image/tank_tiger.jpg |
|
|
|
Předem varuju, neblijte www.javor.wz.cz/download/vyznamenani.wvx |
|
|
|
Splest si tygra s t34 ikdyž předělanou katastrofa | |
|
|
Jo to byl dobrej pilot,rusové na něj vypsali i odměnu. | |
|
|
Ondík + Hynek: Dík za info. A byl tento výkon ojedinělý? Hans-Urlich Rudel taky na Stuce odstřelil 526 tanků, ale druhý nejlepší pilot po něm jich zničil okolo 110... | |
|
|
Foto Tiger/T-34 v Ostravě hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/tigeros... Foto Tiger/T-34 na Bahnech hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/tigerba... |
|
|
|
Ondík: No jo, ale kde to seženu? Na DVD to asi není karaya1: ta šifra byla před odesláním nápisem "tridsaťčetvjorka" v azbuce, jak je vidět systém se s tím ani nezkoušel poprat... |
|
|
|
DuGalle (686): co má znamenat ty #1082;??? Teda jestli je to nějaká šifra, nechám se podat, už jich mám dost | |
|
|
Johny: Ten , o kterám mluvím měl kdysi číslo 111. Věž jako nástavba byla z plechu na původní a byly tam použity i dřevěné doplňky na trupu a na kanónu. | |
|
|
re Ondík: Ten Tiger o kterém já vím, měl jen podvozek z T-34, věž byla z plechu a ze dřeva. Dělo bylo z uříznutého kandelábru. Tak alespoň o tom hovořil majitel. Celkově to byla vydařená konstrukce a dost na něm vydělali (šel někam do zahraničí). |
|
|
|
Du Galle: Originál panther "rachotí" ve filmu "Tanková brigáda" a doprovází ho tři Pz. IV H nebo J mit Schürzen na věži... | |
|
|
čet.Hrad napsal(a) v č. 681: "A to je to, na co se filmaři spoléhají, ale na druhou stranu stavět úplně celý Tiger nebo Panther by bylo asi přece jen maličko nákladnější " Dovedeš si ale představit ty orgie, kdyby najednou na plátně zarachotil origo Tiger doprovázený dvěma Panthery? A pak už jenom nějaká T-34, která by demonstrovala proč se jí říkalo Mickey Mouse... |
|
|
|
Glynwed: Myslím, že to byl jen jednohlavňový Flak 20 mm a byl ještě v přepravní poloze... | |
|
|
to GermanColonel: Myslím že to byl 4 x Flak 20 mm, ale už si to moc nevybavuju. | |
|
|
DuGalle:Ohledně té konverze z T-34 na Pz. V bych měl jeden nápad. Kdysi (70. léta) v měřítku 1/35 vyráběl Revell takovou hrůzu a vydával jí za téčko. Měja i pěknou "pantheří" úsťovku. Takže ta by byla. Doufám, že jsem si vydělal alespoň 2,-Kč za tenhle úsek konverze. | |
|
|
Mám otázku. Čo je to za kanón, ktorým v Ryanovi rozstrieľajú cca. 5 výsadkárov, potom ako zneškodnia jeden z Tigrov? | |
|
|
Johny napsal(a) v č. 673: "tank Tiger I přestavěný z T-34. Ve filmu by ho 99% diváků nerozeznalo. " To myslíš nerozeznatelný třeba jako v Saving private Ryan??! DuGalle napsal(a) v č. 674: "Stejných 99% diváků nepozná M-48 Patton od T-62..." A to je to, na co se filmaři spoléhají, ale na druhou stranu stavět úplně celý Tiger nebo Panther by bylo asi přece jen maličko nákladnější |
|
|
|
Chcete někdo poslat mailem tu fotku přestavěnýho Tigera co jezdil na Bahnech ? Jestli je to teda ten co jezdil v Rakovníku na nějaké Military show, já se na Bahna nedostal. Ale myslím, že je to stejný stroj. Ta fotka je celkem dobrá..... A je to z úhlu že poznát, že to není originál |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce