Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Aj ten cesko-nemecky-.... film Stalingrat bol bol celkom kvalitny, poznate? Dost stary film | |
|
|
Radek H.- díky za popis, mně se to nechtělo ťukat do stroje Jenom Zajcev nemohl nácka dlouho najít, pak byli zastřeleni 2 (nebo 3?) zkušení Rusové na stejném místě za krátkou dobu. Takže se tam přesunul, dva (!) dny zíral na trosky, pak uviděl Thorwalda za kusem plechu a dál už to znáš | |
|
|
Radek H. napsal(a) v č. 782: "Pak snad Zajcev sundal svou helmu a vystrčil jí, ten Němec do ní střelil,vystrčil trochu hlavu,a už měl kůlku od Zajcevova Mosina-Nagantu nebo co to bylo v hlavě Chytrá věc, ne???" No ve filmu mu to moc nevyšlo.Ten němec se asi poučil ze skutečnosti. |
|
|
|
Ve skutečnosti ale po sobě šli jen dva. Zajcev versus vedoucí zjednodušeně řečeno snajperský školy v Německu ten Thorwald. Četl sem,že po sobě střílely snad tejden. Pak snad Zajcev sundal svou helmu a vystrčil jí, ten Němec do ní střelil,vystrčil trochu hlavu,a už měl kůlku od Zajcevova Mosina-Nagantu nebo co to bylo v hlavě Chytrá věc, ne??? | |
|
|
Dzin napsal(a) v č. 777: "Bart S.: Procpak?" Je to prostě klasickej hloupej americkej válečnej film, podobně jako Pearl Harbour. Musí tam bejt náznak nějakého milostného příběhu, aby na chodili i ženský a hlavně aby se jim to líbilo. Navíc se ti rusové v tom filmu chovali úplně jako amíci. Ale pár dobrejch scén v tom filmu je. Např.: oběšený dítě, střelba na sprchjícího se generá¨la na začátku apod. |
|
|
|
DuGalle: jj, Vasilij Zajcev a Heinz Thorwald, to byl dobrý námět.. Jen jsem někde četl dobrou recenzi, že milostné momenty místo aby filmu přidaly, mu (nečekaně ) ubírají a že nejlepší momenty jsou záběry z hledáčků A to tu recenzi psala nějaká ženská co o WW2 nemá ani páru Kralik: se soubojem odsřelovačů začli původně Němci- Rusové v troskách měli dost střelců, a tak přisunuli svoje (i nej nej nej ve WH- Thorwalda) a začalo se... P.S: Zajcev našel Thorwalda podobně jako ve filmu, jen ten soudruh nebyl sebevrah P.P.S- a přibližné umístění Němce zase díky několika zabitým (a zkušeným) ruským sniperům během několika dní... Ať mi Jossif netvrdí, že taktika "show enemy's position" nefunguje |
|
|
|
Proč na tom příběhu lidi ponejvíce kritizujou ty pasáže, které se opravdu staly? | |
|
|
Dzin napsal(a) v č. 777: " Bart S.: Procpak?" No nebylo to zas až tak špatný. Ale má svý mouchy např.: že by si u Stalingradu mohli dva ostřelovači dopřát takovej luxus a jín jenom proti sobě. |
|
|
|
Bart S.: Procpak? | |
|
|
Dzin: Co na to říkáš? Podle mě je to blbost největšího kalibru. | |
|
|
Bart S.: Videl, a? | |
|
|
Bart S.- o tomto filmu jsme se bavili tak před 50,100 příspěvky.. Netřeba opakovat | |
|
|
Viděl tady někdo Nepřítel před branami? | |
|
|
FUJ06: Viděl. No a co jako? | |
|
|
Viděl někdo z vás Železný kříž(Cross of Iron)??? | |
|
|
Hofi: Spíš bych řekl, že se jednalo o pásy z ISU-152, ale mohl to být i IS, těch bylo u nás ale tak málo, že by to byla obrovská náhoda. Jinak ještě v 70. letech na Poldovce bylo ještě dost plátů z pancířů LT-38 (nikdy nepoužitých) | |
|
|
Hofi: Film jsem viděl, ale toho jsem si teda nevšimnul. Ani jsem nemohl, v té době jsem se o WW2 tolik nezajímal. | |
|
|
Je to trochu "mimo mísu" , ale pozerali ste niekto film "Skřivánci na niti"? Všimli ste si na tej hromade šrotu podvozky a pásy z IS-iek a T-34-iek? Asi som už chorý, keď na každej hromade šrotu hľadám tank, ale boli to fakt IS !!!!.... | |
|
|
Radek H: Marat nebyl "potopen", Marat byl "poskozen". | |
|
|
O.K.,Marat byl potopen,už nevim,jakejm literatůrám mám taky věřit |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce