Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Karaya: v porovnání s P.H. má tenhle film ještě docela styl a kouzlo - při love scénách člověk relaxuje, ne jako při P.H. , kdy se modlí, aby už proboha Japonci přiletěli a zkrátili mu utrpení . Pearl si člověk nejlíp užije, když si ho půjčí na video a hned přetočí za konec filmu na bonusy. | |
|
|
Nibor: to ji můžu rovnou vzít na Pearl Harbor- pro ni romantika, pro mě komedie | |
|
|
Jestli máte mladou, kterou military tolik nezajímá, tak bych na společné pokoukání mohl doporučit film "Ve válečném konfliktu" (v originále Hannover street). Je to částečně romantická love story o manželském trojúhelníku, ale to se dá vydržet, protože hlavní hrdinka je tuze pěkná a hauptgeroj - samotný Harrison Ford!!! - pak v "bojové" části očividně vzpomíná na Indiana Jonese, takže se pobaví i pánové. Vaše drahá polovička si popláče, vy získáte významný bod, protože to bude zřejmě poprvé, kdy jste byl ochoten nenechat ji samotnou při romantickém filmu, místo, abyste se jako obvykle odklidil k Hitlerovým žoldnéřům či jiné hodnotné literatuře - prostě tenhle film byl snad opravdu míněný, aby spojoval mužský a ženský svět a tak nějak upevňoval svazky . | |
|
|
Videli jste nekdo rusky film Kukuska? Neni valecny spis je o zivote ve valce. Prekvapilo me tam par veci predevsim pak finove navlekani do uniforem SS, vsimnul jsem si nasivky nejake horske kytky (ze by arnika??)... | |
|
|
Lipton : ....No, ale ten Nemec pôsobil hrôzostrašne.... To musím souhlasit. Ten herec se na tuhle roli skutečně hodil. |
|
|
|
Reno : ....A co všechno by měli mít při bojové hlídce na sobě? Velkou polní.... Při bojové hlídce by jim stačil jen opasek se sumkou s municí a vlastní zbraň. Nevím jaký máš přehled o výstroji německé armády, konkrétně toho co nosili pěšáci apod., ale tady toho měli skutečně dost málo. Naprosto běžně nosili základní výstroj na Á-rámu, protože tak měli sebou vždycky to nejnutnější. Ale to by byla širší diskuze a do jiného tématu. |
|
|
|
To Polata: Časopis DiViDi si kupuju pravidelně a za tu dobu jsem zjistil, že ty jejich sliby se nesmí brát vážně, protože ten program příloh několikrát do roka vždycky změní. | |
|
|
Marek napsal(a) v č. 833: "ale tady měli výbavu jako na nějaké lehké pochodové cvičení." A co všechno by měli mít při bojové hlídce na sobě? Velkou polní? Marek napsal(a) v č. 833: "Vypadali spíš jako nádražáci" Ve "starých dobrých" šedomodrých kabátech můžou opravdu připomínat nádražáky. Jistě, v zimě 1944 existovaly novější typy svrchníků, ale některé německé jednotky používaly starší šedomodré uniformy až do konce války. Navíc v zimě 1944/45 už německej průmysl mlel z posledního, takže se armádě hodil každej použitelnej kousek z výstroje. Jinak obecně co se týče filmu "Když utichly trumpety" - já osobně ho považuju za takovej slabší průměr. |
|
|
|
Dostal se mi do ruky zase jeden film(samozřejmě Made in USA 1952),kde amíci bojovali proti němcům.Němci je nejdřív zahnali a pak vzal jeden amík do ruky americkou vlajku a všichni ustupující vojáci vyrazili do protiútoku.Pak bylo pár zmatených snímků a nakonec byl Berlín,kde zabili Ádu. Prostě větší blbost jsem zatím neviděl(A to těch filmů má kámoš ještě šest). |
|
|
|
Stydím se za hrubku - samozřejmě, že Nebeští jezdci! Takové DVD by si zasloužilo nadstandardní bonusy. |
|
|
|
Marek: No, ale ten Nemec pôsobil hrôzostrašne. Nevšimol si si tie jazvy čo mal pod pravým okom. Určite to bol nejaký ostrieľaný veterán z východného frontu. | |
|
|
Wow | |
|
|
V prosinci 2004 vyjdou, jako příloha časopisu DiViDi, Nebežtí jezdci na DVD ! | |
|
|
Co říkáte na příslušníky německé armády v tomto filmu ? Hlavně teda na kvalitu jejich uniforem. Vypadali spíš jako nádražáci nebo jako jednotka mající za úkol pohodovou strážní službu u nějakých kasáren. V tomhle období už určitě nebyli nijak skvěle vystrojeni, ale tady měli výbavu jako na nějaké lehké pochodové cvičení. Na kráse filmu to určitě nepřidalo. |
|
|
|
Lipton (829) : ....Tá scéna kde Nemci zajmú jedného z tých nováčikov pôsobí zakaždým hrôzostrašne.... Čím na Tebe působí hrůzostrašně ? Vždyť mu jen sebrali cigarety a kopli ho dopr.... . To byla celkem slušná forma odchodu do zajetí. On taky žádnej odchod vůbec být nemusel. Uroveň "braní do zajetí" byla na západní frontě rozhodně lepší než v Rusku. |
|
|
|
pbradler: Celý Hurtgen bol posiatý mínovými poliami a rôznými pascami a Amíci o nich mnohokrát ani nevedeli, nieto aby ešte poslali ženistov na vyčistenie priechodu. Film je jedinečný svojho druhu. Ako jediný sa zaoberá bitkou o Hurtgenwald a režisér má u mňa veľké plus, že sa odvážil natočiť niečo o pekle na ktoré americká verejnosť už pred 50 rokmi zabudla. |
|
|
|
Ten film bol naozaj nechutne pôsobivý a technické detaily boli naozaj okrajové. Mňa zaujala jedna vec a to ako išli do útoku cez mínové pole bez vyčistenia priechodov. To mi skôr pripomínalo Rusov ako Ami. Bolo by zaujímavé vedieť či to naozaj niekto z autorov zažil alebo to bola len dramatická vložka. |
|
|
|
Terén v Hurtgenwalde znemožnoval presun Amerických obrnených divízii a hmla vylučovala akúkoľvek leteckú podporu. P.S. Tá scéna kde Nemci zajmú jedného z tých nováčikov pôsobí zakaždým hrôzostrašne. |
|
|
|
V tom je tak trochu chyba.Němci tehdy neměli ani tanky,ani letadla prostě nic. | |
|
|
"Když utichly trumpety" - docela dobrý film, jenom člověk získá dojem že Amíci neměly tanky ani děla, jen granáty a samopaly (+2 plamenomety ), zatímco Němci měly tanků a děl habaděj . |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce