Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Marex: o autentickom neviem. Dosť naturalistický a detailný záber toho, čo zháňaš som však videl vo filme, ktorý sa tuším volal "Koža" (nie som si istý, hral tam napr. M. Mastroiani). Odohráva sa to v Taliansku v 1943 alebo 44. V spomínanej scéne prejde americký tank talianskeho civilistu, ktorý víta Amerických osloboditeľov. | |
|
|
Nevíte někdo o autentickém snímku z války nebo sekvenci z válečného dokumentu, na kterém je zdokumentováno úplné přejetí vojáka nebo civilisty (partyzána) středním nebo těžkým tankem? | |
|
|
Algernon napsal v č. 1096: Môže byť, pretože ja ten údaj o zákaze letov vzducholoďou mám z dosť pochybného zdroja - jedného staršieho čísla mesačníku Cinema. "Noo, to není ale pravda. Vzducholodě létaly i poté dál, a ještě se i stavěly, a to i v samotném Německu. Viz kupř. LZ-130." |
|
|
|
A mě bylo divný,že to letadlo nějak nepoznávám..Tak už vím proč. | |
|
|
O čemž svědčí řetezem poháněná kola, aby se to aspoň točilo na místě. Je to nádherně vidět při detailu podvozku... | |
|
|
ALYK : Ten aeroplán bola číra fantázia.Historická i aerodynamická...skrátka kulisa. | |
|
|
alyk napsal v č. 1091: "Se zeptam odborniku: kdo videl v ne Dobyvatele ztracene archy, tak jsem se chtel zeptat, coze to tam bylo za typ nemeckyho letadla? teda jestli to vubec nejaky byl a ne smyslenka. dikec" Je kľúdne možné, že ide o vymyslené lietadlo. Celkovo sa vo filmoch o Indiana Jonesovi nachádza plno historických chýb: Napr. v "Posledná krížová výprava" je na aute, ktoré unesie Marcusa znak Afrika Korpsu - a pritom ide o rok 1938. Ďalšia blbosť je let vzducholoďou. Po havárii Hindenburgu boli všetky tieto lety zakázané. |
|
|
|
Se zeptam odborniku: kdo videl v ne Dobyvatele ztracene archy, tak jsem se chtel zeptat, coze to tam bylo za typ nemeckyho letadla? teda jestli to vubec nejaky byl a ne smyslenka. dikec | |
|
|
V piatok (20:40) ide na Spektre dokument o Waffen SS. Prvý diel bol o vzniku "Leibstandarte" a iných divízii a o nasadení "Totenkopfu" počas blitzkriegu vo Francúzsku, v roku 1940. Druhý diel by mal byť o bojoch počas Barbarossy. P.S. Ten dokument stojí za to, rozhodne si ho nenechajte újsť. |
|
|
|
ani krok zpet napsal v č. 1082: Zkus zalistovat pár příspěvků zpět anebo se podívat do tématu "Co si myslíte o amerických výsadrářích". "BART.S.-A co říkáš na Bratrstvo neohrožených???" |
|
|
|
Lipton...a umíš ripovat DVD do avi? | |
|
|
Radek K. napsal v č. 1086: Ja ho mám na DVD. Je to vynikajúci film. George Scott zvládol svoju rolu perfektne. "Líbil se vám film Patton ? Jestli ano, anebo jste ho neviděli, dá se nyní koupit na DVD v Bontonlandu na Václaváku v Praze v dvoudiskové edici za velmi solidní cenu 429,- Kč !!! Vřele doporučuji, je to s titulky což právě u tohoto filmu je super, protože dabing by ho jen zničil. Fakt je to špička, nedostalo to 8 Oscarů jen tak pro nic za nic !!!" |
|
|
|
Líbil se vám film Patton ? Jestli ano, anebo jste ho neviděli, dá se nyní koupit na DVD v Bontonlandu na Václaváku v Praze v dvoudiskové edici za velmi solidní cenu 429,- Kč !!! Vřele doporučuji, je to s titulky což právě u tohoto filmu je super, protože dabing by ho jen zničil. Fakt je to špička, nedostalo to 8 Oscarů jen tak pro nic za nic !!! | |
|
|
Wolf33: Jo, ale to už je hrozně dávno, ale pamatuji si, že se mi líbil... | |
|
|
vydeli ste nekdo film... "jdi a divej se" je to sovetsky film z roku 1985... dej se odehrava v belorusku 1943-1944... myslim ze je to film ktery nejlepe priblizuje atmosferu tehdejsi doby v belorusku... doporucuji i kdyz si myslim ze je to dilo pro narocneho divaka... po filmove strance bez chyby | |
|
|
Dzin napsala v č. 1079: Jo ,kniha je lepší. Kniha a film nemají moc společnýho. "Tenká červená linie byl dost prachbídný film." |
|
|
|
BART.S.-A co říkáš na Bratrstvo neohrožených??? | |
|
|
Dzin (1079) a (1080): Súhlas. | |
|
|
Lipton: Kdyby tam nechali jenom to, že 35 jich uteklo, pak dobrý. Tím zničením továrny to jenom nazávěr dokonale pohnojili... | |
|
|
FUJ06: Tenká červená linie byl dost prachbídný film. A to i z oné psychologie vojáků. To i v Ryanovi byli daleko propracovanější charaktery/stiky... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce