Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Idea, že kdyby padli 3 ze 4 bratrů, tak by toho posledního poslali domů, nereálná není. Ale že by poslali jednotku, aby ho našla.... | |
|
|
Už to téma filmu: Zachránit nějakýho vojáka, který je poslední ze 3 synů nějaké paní a kdyby padnul i on tak by se z toho po.... Jinak je to přehlídka blbostí a úsměvných scén, takže by to měla být komedie nebo spíš PARODIE na válečný film... |
|
|
|
to Dzin:Jestli chceš pujčit ty filmy domluv se s FUJ06,mě je to putna. | |
|
|
Ad Saving Private Ryan potřetí: Někdy je dost kritizovaná scéna, kdy při vylodění řve na Američany jeden z Němců česky "Já jsem nic neudělal", že je nelogická. Logická je ..... ve Wehmachtu sloužilo spousta lidí ze Sudet, kteří mezi sebou mluvili jak německy, tak česky. Pro některé byla přirozenější čeština, takže se není co divit, že jí ten voják použil ve vypjaté situaci. Podobná situace byla u československé brigády v Anglii, kde sloužilo okolo 100 Němců (někteří už od r. 1940), kteří mezi sebou mluvili Německy. |
|
|
|
V Ryanovi sú dve scény z ktorých mi zakaždým behá mráz po chrbte. Obzvlášť nechutne pôsobila tá kde Nemci flakom rozstrielali asi 6 Amíkov a zmrzačených ich ešte dorazili. Tá druha je boj Mellisha proti tomu Nemcovi v tesnej blízkosti. |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 1030: A naviac, ten Američan sa počas bitky iba triasol a plakal, ale na druhej strane, ten Nemec zabil Toma Hanksa, ty by si ho nepomstil? "Obzvláště blbě se mi dělalo, když se na konci glorifikovala situace, kdy v klidu po bitvě "hrdinný" američan "čestně a spravedlivě" bezostyště zavraždí bezbranného zajatce s rukama nad hlavou. Jak někdo tohle může baštit, to nechápu. No kde to jsme?" |
|
|
|
Ad Saving Private Ryan podruhé: Obzvláště blbě se mi dělalo, když se na konci glorifikovala situace, kdy v klidu po bitvě "hrdinný" američan "čestně a spravedlivě" bezostyště zavraždí bezbranného zajatce s rukama nad hlavou. Jak někdo tohle může baštit, to nechápu. No kde to jsme? |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 1023: Súhlas. Ináč, k Ryanovi mám výhrady aj ku záverečnej bitke, kde sa hŕstka Amíkov takmer ubránila proti početne omnoho silnejším Nemcom. "s tím propuštěným Němcem. Takový sentimentální projev nelze čekat od obyčejných vojáků, natož od elitního komanda. Navíc jsem tu byla vidět evidentní snaha udělat z Němce "tu zrádnou zrůdu, kterou propustí a ona pak opět zvedne zbraň proti nim". Stačí si nehrát na snílka a zamyslet se na nad tím, že jako v německé, tak v žádné jiné armádě, se po návratu nezvěstného nezeptají "Tebe pustili? Aha, tak můžeš jít v klidu domů". Zcela jistě se ho nikdo na nic neptal a nehohl dělat nic jiného než žádný jiný voják ve válce - bojovat dál. Takže po zamyšlení je tu vidět akorát zjevná manipulace s myšlením diváka... dělat z toho Němce bezcharakterního lumpa za každou (i s fakty si odporující) cenu." |
|
|
|
Streso napsal v č. 1025: Dobrý film. Navyše pravdivý, ten Steiner totiž naozaj existoval. "Co říkáte na Železný kříž?" |
|
|
|
Co říkáte na Železný kříž? | |
|
|
Každý správný válečný film (podobně jako třeba akční) má mít určité filmové zkratky. Mezi ně patří např., že nepřítel je absolutně zákeřný, podlý, nelítostný atd., naši vojáci jsou nejenom velmi morální a ušlechtilí, ale jsou i skvěli v boji a dokáži zvítězit i ve chvíli, kdy jich pár stojí s puškou, proti celé tankové divizi, vždy mezi sebou musí mít nějakého buď darebáka, nebo antivojáka, kteří na konci filmu procitnou a následně zachrání situaci, minimálně jednoho sympaťáka, který padně, pokud možno střelen nepřítelem zákeřně do zad případně svou smrtí zachrání par (set) jiných a samozřejmě nesmí chybět nějaké zviřátko, případně slečna, přinejhorším děti a starci, aby bylo možno koho zachraňovat... |
|
|
|
PS: neřekl jsem, že BoB je špatný, je vynikajicí, ale ne nejlepší Ad Saving Private Ryan Která scéna vám připadala nejtrapnější? Mě s tím propuštěným Němcem. Takový sentimentální projev nelze čekat od obyčejných vojáků, natož od elitního komanda. Navíc jsem tu byla vidět evidentní snaha udělat z Němce "tu zrádnou zrůdu, kterou propustí a ona pak opět zvedne zbraň proti nim". Stačí si nehrát na snílka a zamyslet se na nad tím, že jako v německé, tak v žádné jiné armádě, se po návratu nezvěstného nezeptají "Tebe pustili? Aha, tak můžeš jít v klidu domů". Zcela jistě se ho nikdo na nic neptal a nehohl dělat nic jiného než žádný jiný voják ve válce - bojovat dál. Takže po zamyšlení je tu vidět akorát zjevná manipulace s myšlením diváka... dělat z toho Němce bezcharakterního lumpa za každou (i s fakty si odporující) cenu. |
|
|
|
Lipton napsal v č. 1021: No, když to srovnám s Rayenem, tak není o čem. A to to režíroval stejněj režisér. "No, až na pár výhrad (niektoré epizódy sú natočené na štýl - americkí hrdinovia vs. nemeckí zbabelci) ide podľa mňa o vynikajúci seriál." |
|
|
|
Poručík Winters napsal v č. 1018: No, až na pár výhrad (niektoré epizódy sú natočené na štýl - americkí hrdinovia vs. nemeckí zbabelci) ide podľa mňa o vynikajúci seriál. "Nejlepší film z WW2 je určitě Bratrstvo neohrožených.Kdo jste to viděl,tak se mnou určitě souhlasíte." |
|
|
|
Některé části tam jsou dobré,ale jinak o ničem.Ale každému se líbí něco jiného,viď Wintersi | |
|
|
Viděl a nesouhlasím | |
|
|
Nejlepší film z WW2 je určitě Bratrstvo neohrožených.Kdo jste to viděl,tak se mnou určitě souhlasíte. | |
|
|
Algernon: Ale i o Tobě. To už se ke slábnoucí paměti přidal i špatný zrak??? | |
|
|
Už jsem opravil...:o) | |
|
|
Melyngar: To výš, to je z nedostatku oponentů, do kterých by jsme se mohli společně opřít. V "Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možne" jsme je roznesli po širých a nedohledných dálavách oceánu, a teď se jen snažíme nepropadnout stagnaci. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce