Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
curahee napsal v č. 1119: Tak to chápu, že to Du Galle tak myslet mohl, ale kolik je mu let, že pracoval za Protektorátu v opravnách říšských tanků? Nebo to jen někde četl nebo od někoho slyšel? "Nemyslel to dugalle jen tak náhodou z německé strany,pokud vím spousta týlových opraven byla na uzemí protektorátu!" |
|
|
|
to marex:Nemyslel to dugalle jen tak náhodou z německé strany,pokud vím spousta týlových opraven byla na uzemí protektorátu! | |
|
|
Tak mi napiš, jak jsem si to měl vyložit? Nebo to napiš polopaticky. Ty jsi dělal v tankových opravnách a viděl jsi to na vlastní oči? | |
|
|
Marex napsala v č. 1116: Asi jsi si to vyložil špatně ! "U toho Polska mne to překvapuje, protože Polsko v žádném válečném konfliktu za posledních 50 let tanky určitě nenasadilo" |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 1112: U toho Polska mne to překvapuje, protože Polsko v žádném válečném konfliktu za posledních 50 let tanky určitě nenasadilo "No přejíždění lidí zřejmě nebylo nic neobvyklého, už z Polska sem chodily tanky na opravu, které měly občas mezi články pásů nějaký ten článek z něčeho jiného..." |
|
|
|
Nie som si istý,ale asi niekedy na jeseň minulého roku. | |
|
|
Kdy to v TV dávali? | |
|
|
Johny napsal v č. 1111: Mňe sa o. i. veľmi páčilo ako tam bol vykreslený exhibicionizmus Marka Clarka (scéna s fotografmi). "Mimochodem je to jeden z nejlepších filmů z WW2 co jsem kdy viděl" |
|
|
|
No přejíždění lidí zřejmě nebylo nic neobvyklého, už z Polska sem chodily tanky na opravu, které měly občas mezi články pásů nějaký ten článek z něčeho jiného... | |
|
|
Marex napsala v č. 1108: Dávali to v TV. Mimochodem je to jeden z nejlepších filmů z WW2 co jsem kdy viděl. Nicméně ta scéna je hraná. "Ten film La Pelle (Kůže) nebo The Skin s Mastroianim dávali v naší televizi" |
|
|
|
Je to hodně dávno, co ten film dávali? | |
|
|
Ja som ho tuším videl na ČT 1/2 alebo na Prime (na jeseň minulého roku?). A myslím, že by si sa na nedostatok naturalizmu nesťažoval. Ak sa dobre pamätám, tak tomu Talianovi pukla hlava ako melón. | |
|
|
Ten film La Pelle (Kůže) nebo The Skin s Mastroianim dávali v naší televizi, nebo jsi jej viděl na satelitu? Na které stanici? | |
|
|
V to Stalingradu (Česko - německém), je ta scéna naprosto sterilní, musel jsem si spíš domýšlet, zda šlo skutečně o přejetí tankem. Byl to jen náznak přejetí. Nic tam z té scény nebylo vidět. | |
|
|
Ešte som si spomenul, že aj vo filme Stalingrad (nemeckom, resp. česko-nemeckom) je scéná ako T-34 naháňa zraneného plaziaceho sa nem. vojaka a potom sa na ňom otočí. | |
|
|
Volá sa "La Pelle" a mal by byť z roku 1981. Burt Lancaster tam hral gen. Clarka a hrala tam aj Claudia Cardinale. | |
|
|
Vždy se mi zdá, že jak dokumenty, tak i filmy o dění na bojištích jsou jaksi neúplné, když se vyhýbají některým věcem, které se běžně na bojištích dějí. Dokonce ani ty nejnaturalističtější filmy a scény jsou jaksi neúplné, když v nich chybí úplně všechny prvky, které bojiště dělají bojištěm. To přejíždění vojáků tanky neodmyslitelně k boji patří stejně jako kulky a granáty. | |
|
|
to marex:Ve třetím dílu Bratrstva neohroženych,tuším,že Jagdpanther sesmahne jednoho ssmana. | |
|
|
Je zajímavé, že o všem možném se ve válečné literatuře dočtete, ale o přejetí tankem ani slovo, jakoby se tomu vždy někdo chtěl úmyslně vyhnout. A přitom se říká, že na frontových bojištích k tomu docházelo běžně. Dokonce jsem slyšel, že mnoho civilistů bylo přejeto tanky za Pražského povstání. Ovšem v literatuře o povstání o tom není také ani slovo a snímky nebo filmy, které to zachytily, také jakoby zmizely. | |
|
|
Jak se ten film jmenoval v originále? Kdy byl asi tak příbližně natočen? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce