Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
Ovšem ty záběry z Říma byly dost dobré,obzvlášť ta nástavba na Hotchkisse,to se jen tak nevidí! |
|
|
![]() |
Jak si čtu, tak jsem ani o moc nepřišel, když mi dokument unikl... Ale zkusím juknout alespoň na opakování. |
|
|
![]() |
Johny musím s tebou doslova souhlasit (tentokrát ![]() To co dnes z Rommela dělají někteří publicisté a "historici" jen potvrzuje tu starou pravdu, že Rommel byl ze 70% procent jen produkt Goebbelsovy propagandy. |
|
|
![]() |
Johny: Ten letec byl francouz.. |
|
|
![]() |
Tak jsem viděl poslední část dokumentu o Rommelovi. ![]() Klasický německý scénář. Věrný důstojník, o zločinech nacismu nic nevěděl, vůdce ho oklamal, on sám chtěl jen dobro a pod. Velice dojemně jak z červené knihovny byly citace z dopisů z Afriky o tom, jak se lidé mají milovat a žít v míru který je nadosah. Navíc dokument přinesl novou teorii. Rommel chtěl s celou armádou ve Francii dobrovolně kapitulovat aby uchránil německé civilisty před bombardování. Zabránil mu v tom zlotřilý britský letec, který ho zranil právě v okamžiku jeho historického rozhodnutí. Řekl bych, že je tu mediální příprava na dalšího kandidáta na svatého, hned po císaři, který vydal rozkazy k použití otravných plynů. Už jen ty zázraky nějak vyvolat. |
|
|
![]() |
levant(2358): Ať to zkusí, rád si jeho argumenty přečtu. Obvzlášť ve světle Stalingradu a pod... ![]() Jinak jsem rád, že jsme se domluvili! |
|
|
![]() |
curahee napsal v č. 2361: "Ano,vždy po návštěvě Bratislavy." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
BRUNNER napsal v č. 2359: Ano,vždy po návštěvě Bratislavy. "Bud v klude aj curahee má občas ten problém." |
|
|
![]() |
BRUNNER napsal v č. 2359: No jenže já ho mám občas pořád"Bud v klude aj curahee má občas ten problém." ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Jamamoto napsal v č. 2356: "Já si myslím, že se v tomhle shodnem, možná jem to jen špatně formuloval.Šlo mi spíš o to, jak by se takové postoje líbily "geniálnímu stratégovi" Hitlerovi, kterému péče o vlastní vojáky nic moc neříkala (maximálně jim pak poslal medaile)" Jo shodli sme se...já taky občas nedokážu zprávně formulovat to co chci říct ![]() Jinak máš pravdu, Hitlera moc nepálilo že mu umírají vojáci...i když tohle někdo může a dokáže vyvrátit... |
|
|
![]() |
BRUNNER: (2347) Jak to souvisí? (2348) Neboj, to bylo naposledy, opravdu. ![]() |
|
|
![]() |
Levant(2352): Tady asi došlo k nedorozumění. Tím "nemělo cenu" jsem myslel bojovat do posledního muže, jak Hitler s oblibou nařizoval. Jinak, Romella si za to že chránil své vojáky naopak vážím. Určitě to JE známka dobrého velitele. Není to jen otázka etiky, ale i vojenská. Vojáci bojují určitě líp, pokud mohou svému veliteli věřit a pokud cítí, že pro něj nejsou jen cannonfuther. Zachráněné vojáky můžeš použít v dalším boji, což se o mrtvolách říct nedá. Navíc ústup jako takový může být součástí manévrování a posléze se může obrátit i ve výhodu. Já si myslím, že se v tomhle shodnem, možná jem to jen špatně formuloval.Šlo mi spíš o to, jak by se takové postoje líbily "geniálnímu stratégovi" Hitlerovi, kterému péče o vlastní vojáky nic moc neříkala (maximálně jim pak poslal medaile) ![]() |
|
|
![]() |
Milo napsal v č. 2353: Jo_?Tak to sem si spletl..ale stejně..je to blbec... "To nebol Poliak, ale člen ochranky jednej z vládnych delegácií." |
|
|
![]() |
Milo napsal v č. 2353: Je vidět, že členové ochranky procházejí náročným výběrem .."To nebol Poliak, ale člen ochranky jednej z vládnych delegácií." ![]() ![]() |
|
|
Levant napsal v č. 2322: To nebol Poliak, ale člen ochranky jednej z vládnych delegácií. "Sem se díval na reportéry čt a tam nějakej zasranej polák řekl našim lidem co přežili Osvětim, že by na ně raději poslal plyn..to je nehorázné..rozbít mu hudu.." |
|
|
|
![]() |
Jamamoto napsal v č. 2327: Není to náhodou známka dobrého velitele když chrání své vojáky?Aspon některé, protože jak víme ve válce de jen o život nebo smrt..A ustupovat kde to nemá cenu?Všude to má cenu pokud chceš nepřítele vyčerpat...Rusové by asi nešli, ale i tak... "nadále chránil své vojáky a ustupoval tam, kde by to nemělo cenu." |
|
|
![]() |
Dzin(2346): Nečekej, že se ti někdo na kameru přizná, že byl válečnej zločinec. to by byl v podstatě sebevrah. Taky je to dost těžký přiznat sám sobě, natož před veřejností. Navíc si i myslím, že by skuteční váleční zločinci na kameru ani nelezli už z toho důvodu, aby na sebe neupozornili, protože by je mohl někdo poznat. |
|
|
![]() |
BRUNNER napsal v č. 2340: Takovýhle tu zcela jistě nejsou!"Návody ludí s modrými knížkami " ![]() ![]() |
|
|
![]() |
BRUNNER: Mám očekávat další záhadné objevení 5 v hodnocení? ![]() curahee nepochybně myslel to, že když se seznámíš ze vzpomíkami německých vojáků (velitelů a podřízenýchú tak prakticky všichni tvrdí, jak Wehrmacht byla pomalu ctnost a nevinnost sama. Maximálně jsou ještě ochotni připustit, že tu a tam, ale naprosto vyjímečně, k nějakému tomu excesu došlo, ale byl hned tvrdě a rázně po vojnesku potrestán. To ale není jednoznačně pravda. Samo německé vrchní velení své vojáky povzbuzovalo k páchání válečných zločinů a dokonce jim ho i nařizovalo. Já netvrdím, že by všichni vojáci Wehrmachtu páchali válečné zločiny, ale tvrdím, že postoj Wehrmachtu byl k jejich páchání poměrně benevoletní a jedině, kdy došlo k nějakému potrestání bylo, když případný exces začal narušovat bojeschopnost jednotky. s tímhle ale nemá nacismus tolik společného, je to jen logické vyústění německé resp. pruské vojenské doktrýny. |
|
|
![]() |
Jamamoto napsal v č. 2344: nepoznas,neva di ale keby si sa nahodou dostal k imashu tak si to stiahni "?????" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce