Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Tak jsem to našel - Sobibor reinhard.mysteria.cz/uteksob.htm |
|
|
|
Neutekli někde po vzpouře židi? Kdysi jsem viděl solidní film, ale mám okno | |
|
|
Karaya1:Díky! | |
|
|
curahee: dotyčný dokument jsem neviděl, ale v německé uniformě (nevím přesně, zda SS či Wehrmachtu, ale spíše SS) utekl z Osvětimi Vítězslav Lederer. Útlou knihu o tom pod jménem Útěk z tábora smrti napsal Erich Kulka. Vyšlo v řadě Magnet jako č.5, Praha 1966 | |
|
|
Docela by mě zajímal osud útěku vězňů v těch uniformách SS,nevíte někdo něco? | |
|
|
tak jako všechno od BBC, od Červeného Trpaslíka až po dokumenty | |
|
|
Ten dokument BBC je skutečně špičkový. | |
|
|
Musím znovu smeknout před lidmi,kteří se podíleli na dokumentu o Osvětimy,po zhlédnutí třetího dílu. Ovšem ty kecy toho "napravenýho" SSmana byly taky dobré,děti za to nemohli,ale stejně z nich potom vyrostli Židé...originální! |
|
|
|
Brunner(2426): Ono to není na škodu, obvzláště pro ty, kteří dorazili později.... | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 2426: A co například?já ani nevím... "Tým,že otváraš témy,ktoré už spali" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2424: ČÍM SEM to jako oživil? Tím že sem blbej a že nic neumím? "A v´daka tebe to tu aspoň ožilo" |
|
|
|
Co říkáte na tu Jaltskou dohodu?Ten dokument byl zajímavý... Stalin byl fakt hnusný..ale když sem slyšel že za den umřelo v průměru 10000 ruských vojáků tak se mu ani nedivím... |
|
|
|
jo to máš pravdu...ale co už...ty máš net doma..to se máš..já se knihama obklopit nemůžu | |
|
|
Levant(2420): S tím rozptylem mám podobnej problém. Tady jsou lidi pěkně nabušený. Když už se chci s někým hádat, tak se předem obklopím knihami(pro jistotu a taky ta moje paměť). A vidím, že mám pořád co dohánět!!! Dívej se na to pozitivně, můžeš se tu plno zajímavejch věcí dozvědět a to hodnocení tolik neprožívej! | |
|
|
Já si to chci koupit..zajímám se o všechno co se pojí s válkou...mám ale moc velký rozptyl a jde to vidět na mém hodnocení | |
|
|
Levant: pokud si to chceš „jenom“ přečíst, pak doporčuji knihovnu v některém větším městě, tam to určitě mít budou. A když se o to zajímáš, není co řešit | |
|
|
Hmm...sem z jižní Moravy...ale kde je to vydavatelství teda nevím Podlě mě 288Kč není moc..jen mě sere že je to vlastně jen na jedno použití..jak to jednou přečteš... | |
|
|
Prodám dvě originální ruské DVD "PQ-17" a "Diverzanti", á 350,- Kč, více v bazaru. Osvobození na DVD sice nabízeli, ale neposílají. |
|
|
|
Levant (2415): Nejlepší bude, pokud si ji zajdeš koupit osobně do nakladatelství Jota, Brno, ulice Křenová 19. To ovšem pouze v případě, že jsi z moravské metropole či jejího blízkého okolí. Jinak se koukni sem: 212.11.119.200/jota/kniha.php?ID=262Kolik za ni chcou? Cena je 288,- (při nákupu přes internet činí 230,-; ovšem při osobní návštěvě vydavatelství platí tuším též nějaká dosti výrazná sleva..) |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 2413: Kolik za ni chcou? "Levant: já jsem tu knihu kupoval tak před rokem a jsem dost spokojenej ... Být tebou, tak ji kupuju Ale Kralik má pravdu, drahá je dost." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce