Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Tatar napsal v č. 2480: Jakej film to slibovali "Jamamoto napsal v č. 2472: "Mimochodem, slibovali, že to budou v dohledné době dávat na Nově!" |
|
|
|
Tatar(2480): No v dohledné době! Ne, vážně, bližší určení jsem zatím neslyšel, ale třeba tu bude "dáreček" k výročí konce války. |
|
|
|
Jamamoto napsal v č. 2472: "Mimochodem, slibovali, že to budou v dohledné době dávat na Nově!" Kdyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Ti kluci byli normálně naverbováni k WH. Aby od nich měl velitel klid, nechal je hlídat jeden bezvýznamný most a při ústupu na ně zapoměli. Zničili Panzerfaustem jeden tank, ale spálili přitom i jednoho dědu, který se postavil za ně. Konec pak byl rychlý..myslím že přežil jen jeden. | |
|
|
Dolezal napsal v č. 2473: Na mtv chodí dál! A není to zakódované..... " Beavis a Butthead" |
|
|
|
DG napsal v č. 2476: Přesně tak.Šlo především o jejich použití na obranu mostu,předtím se vše odehrávalo ve škole HJ. "ale nepamatuju si, že by tam ti hoši cokoliv zničili " |
|
|
|
Most jsem kdysi viděl, dokonce i nahrál, ale nepamatuju si, že by tam ti hoši cokoliv zničili | |
|
|
Ano, je to film Most. Mě se moc líbil. | |
|
|
Ahoj "filmaři". Opět jeden "idiotský" dotaz od Doležala Před cca..."dlouhou dobou" jsem na PRO7 viděl (bylo to v dobách kdy ještě na nezakódovaném americkém, či anglickém? MTV chodil Beavis a Butthead) viděl pp. německý film o tankové jednotce. Co si pamatuju je: bylo to o posádce samochodky SU100 u Wehrmachtu (v německých barvách), bylo to z konce války, bojovali s tím Su100 dokonce proti T34/85 pak najeli na minu. Potom se s tím Su dostávali přeslečeni z rusáky z obklíčení a na konci letěl někdo ve Fi 156 (Storchu/Čápu). To je asi všecko co můj mozek dokáže vypotit. Další film. Černobílý snímek, kluci z HJ(asi ?) zničí v jedné vesničce Shermana. Potom ustoupí před američany. Jinak si nic nepamatuju. Znáte z toho někdo něco???? |
|
|
|
Perry(2467):Určitě, patří to k tomu opravdu nejlepšímu, co bylo o ww2 natočeno. Je to uděláno výpravně a při tom velmi realisticky. Hlavní postavy seriálu, vojáci roty E ze 101., mají své reálné předlohy a seriál z velké části vlastně rekonstruuje jejich vzpomínky.Tak že určitě doporučuji. Mimochodem, slibovali, že to budou v dohledné době dávat na Nově! | |
|
|
Tatar: Francouzský lehký tank Hotchkiss nebo Renault | |
|
|
Perry: DVD si sežeň je to moc pěkný... klidně mi ho pak můžeš půjčit | |
|
|
Film to není ale je to z televize... Viděl jsrte někdo videoklip skupiny MIG 21, Vlajky vlají? Ve videoklipu se objevuje tank obsazený čechoslováky při pražském povstání... takoej malej s nápisem ČSR na věži... Nevíte co to je? |
|
|
|
..já to totiž neviděl a nevím jestli si mám sehnat dvd... | |
|
|
Stojí seriál Bratrstvo neohrožených za zkouknutí? | |
|
|
Majkl, Radek K.: díky, nalákali jste mě :o) Podívám se na něj, už kvůli tomu, vidět znovu Zelný trh plný dobově oblečených lidí :o) Btw, jsou tam ukázány i veterány (v době natáčení normálně zaparkované) Glynwed: tomu se bohužel neubrání asi žádný film :o( |
|
|
|
U natáčení scén v Čechách působyl jako konzultant i pan Jaroslav Hrbek. Ten měl výhrady například ke scéně kdy zemřel Adolfův táta. Ve skutečnosti ho prý ranila mrtvice když se vracel z hospody a někdo ho pak našel v příkopu. Ale to by ve filmu asi moc nezaujalo... | |
|
|
to karaya1: Není to špatný, mám k tomu sice nějaké výhrady (trochu mi připadá, že tam líčí Hitlera jako blázna už od dvacátých let, taky mi vadí angličtina, protože přece jen by mi k takovému tématu víc seděla němčina), ale za skouknutí to určitě stojí. Hlavně - pokud se nepletu - tak se ještě žádný film nepouštěl do tohoto období Hitlerova života. Takže doporučuju podívat se a udělat si vlastní obrázek. Třeba o tom, jak se měl Hitler ve vězení po nezdařeném puči v roce 1923 | |
|
|
Je tady teď někdo? | |
|
|
Nejsem sice Radek ale řeknu ti že je to bombastický. Myslim teď Rise of Evil. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce