Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
99 kč...sakra ale nikdo se mnou nechce na to jet...tady v rychnově to bude tak za 100 let ![]() |
|
|
![]() |
Perry napsal v č. 2520: Co takhle zkusit jejich stránky."curahee: nevíš kolik to tam stojí?" ![]() |
|
|
![]() |
Kdybych měl čas a přepravu/ubytování, tak bych na to jel také. ![]() |
|
|
![]() |
curahee: nevíš kolik to tam stojí? |
|
|
![]() |
Perry napsal v č. 2518: Chystáme se na to s Glynwedem. "nebyl tady na pád třetí říše někdo v hradci v cinestaru?" |
|
|
![]() |
nebyl tady na pád třetí říše někdo v hradci v cinestaru? |
|
|
![]() |
DG napsal v č. 2515: To nebolo témou filmu tak nechápem prečo by sa mali zaujímať témou nástupu hitlera k moci..."a nikoliv "jakým způsobem se ten chudák dostal k moci"" ![]() |
|
|
![]() |
Fetařina napsal v č. 2512: "Řek bych, že má namysli jakousi možnost tabuizování tohohle tématu, kdyby ten vydavatel (teď ve dvě ráno nějek nepřicházim na méno) byl shledanej viným." Mezi vydáním Mein Kampfu a filmem Der Untergang není žádná souvislost. Nebo snad chceš tvrdit, že film Der Untergang je obhajobou nebo propagací nacismu? ![]() Co se týká pana Zítka, myslím, že na něj si každý udělá názor sám. Vydělávat na svinstvu a ještě tvrdit, že mi nejde o peníze, ale o "svobodu slova", to je pokrytectví skutečně hodně velkého kalibru (kdyby řekl na rovinu, že mu jde o prachy, tak si o něm člověk sice něco pomyslí, ale je to celkem normální). Mein Kampf by měl být k badatelským účelům dostupný každému, kdo má zájem se s ním seznámit. A dostupný taky je, na netu si ho může stáhnout každý. Ovšem Zítkovo vydání ve stotisícovém nákladu - ve "vkusné" vazbě s hákovým křížem a orlicí, s banální předmluvou a mraky pravopisných chyb - to je vskutku vydání pro "badatelské" účely par excellence... |
|
|
![]() |
SK napsal v č. 2513: Můj milej maďarskej, tím snad chceš naznačit, že těžce subjektivní doják jako Stalingrad je na tom kvalitativně lépe než evergreeny jako A bridge too far, Great Escape, D-Day atd?"Každopádne sme sa s Honzom zhodli na tom, že filmy o vojne dokážu najlepšie natočiť v Rusku a Nemecku..." Skopci doposud natočili jediný kvalitní válečný film a tím je Das Boot. Jako jediný si na nic nehraje a nepokouší se nás masírovat tím, že 99,9% skopců bylo obětí jakéhosi maniaka. Untergang nevyjímaje, sice se bude jednat o mistrně natočený film, ze kterého si člověk ale odnese základní myšlenku "co všechno zavinil jeden chudák" a nikoliv "jakým způsobem se ten chudák dostal k moci" nebo "kolik hrůzy museli skopčáci zažít, aby jim to vymlátilo z hlavy Lebensraum aj." |
|
|
To Sk: Mňa to moch nechytilo ale je to vec vkusu. Viac sa mi páčil Stalingrad. A s tým Ruskom a Nemeckom máš pravdu... veď to sú aj lokácie WW2. ![]() |
|
|
|
![]() |
Tak včera sme s Honzom boli na filme Pád třetí říše. Doporučujem všetkým. Jedná sa o výborne natočený film. Kto čaká akciu a la Stalingrad tak ten bude sklamaný, ale podľa mňa tie krátke ukážky z frontovej línie na mňa urobili väčší dojem a viac som sa vedel vžiť do situácie nemeckých vojakov na fronte ako v Stalingrade (čím nechcem povedať, že Stalingrad nebol dobrý film). Väčšina deja sa však odohrávala v bunkry. Dojemná bola scéna, keď p. Goebelsová otrávila všetky svoje deti...![]() ![]() Hodnotenie: 95% (tak nejak si predstavujem takmer ideálne natočený film) Každopádne sme sa s Honzom zhodli na tom, že filmy o vojne dokážu najlepšie natočiť v Rusku a Nemecku... ![]() |
|
|
egli napsal v č. 2507: Řek bych, že má namysli jakousi možnost tabuizování tohohle tématu, kdyby ten vydavatel (teď ve dvě ráno nějek nepřicházim na méno) byl shledanej viným. "MBlata: souvislost mezi Mein Kampfem a filmem Pád Třetí říše je zřejmě jasná jen tobě " |
|
|
|
Perry: moc idealisticke..chvilemi mito pripominalo svejka a toho ja nesnasim | |
|
|
![]() |
Co říkáte na film "Oddíl 10 z Navarone"? |
|
|
![]() |
O té premiéře sem zde již psal 2441... |
|
|
![]() |
Glynwed napsal v č. 2506: HURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ "Premiéra: 31.03.2005" |
|
|
![]() |
MBlata: souvislost mezi Mein Kampfem a filmem Pád Třetí říše je zřejmě jasná jen tobě ![]() |
|
|
![]() |
(2485)![]() CINESTAR: Pád Třetí říše Duben 1945 v Berlíně Premiéra: 31.03.2005 |
|
|
Jakub Klíma napsal v č. 2502: "Ty ukázky jsem viděl taky. Bylo tam, že těm dětem dala něco napít. Někde jsem ale četl, že je otrávila dortem. Ale jinak to vypadá opravdu dobře. Nevíte, kdy to bude v kinech?" Otázka není kdy, ale jestli to bude v kinech. Ale po změně rozsudku ohledně vydání českého překladu Mein Kampfu to vidím dobře. |
|
|
|
![]() |
Jakub Klíma napsal v č. 2502: Já si myslím že to je tak jak to Jakub říká..."Někde jsem ale četl, že je otrávila dortem." ![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce