Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Perry napsal v č. 2520: Co takhle zkusit jejich stránky. "curahee: nevíš kolik to tam stojí?" |
|
|
|
Kdybych měl čas a přepravu/ubytování, tak bych na to jel také. | |
|
|
curahee: nevíš kolik to tam stojí? | |
|
|
Perry napsal v č. 2518: Chystáme se na to s Glynwedem. "nebyl tady na pád třetí říše někdo v hradci v cinestaru?" |
|
|
|
nebyl tady na pád třetí říše někdo v hradci v cinestaru? | |
|
|
DG napsal v č. 2515: To nebolo témou filmu tak nechápem prečo by sa mali zaujímať témou nástupu hitlera k moci... "a nikoliv "jakým způsobem se ten chudák dostal k moci"" |
|
|
|
Fetařina napsal v č. 2512: "Řek bych, že má namysli jakousi možnost tabuizování tohohle tématu, kdyby ten vydavatel (teď ve dvě ráno nějek nepřicházim na méno) byl shledanej viným." Mezi vydáním Mein Kampfu a filmem Der Untergang není žádná souvislost. Nebo snad chceš tvrdit, že film Der Untergang je obhajobou nebo propagací nacismu? Co se týká pana Zítka, myslím, že na něj si každý udělá názor sám. Vydělávat na svinstvu a ještě tvrdit, že mi nejde o peníze, ale o "svobodu slova", to je pokrytectví skutečně hodně velkého kalibru (kdyby řekl na rovinu, že mu jde o prachy, tak si o něm člověk sice něco pomyslí, ale je to celkem normální). Mein Kampf by měl být k badatelským účelům dostupný každému, kdo má zájem se s ním seznámit. A dostupný taky je, na netu si ho může stáhnout každý. Ovšem Zítkovo vydání ve stotisícovém nákladu - ve "vkusné" vazbě s hákovým křížem a orlicí, s banální předmluvou a mraky pravopisných chyb - to je vskutku vydání pro "badatelské" účely par excellence... |
|
|
|
SK napsal v č. 2513: Můj milej maďarskej, tím snad chceš naznačit, že těžce subjektivní doják jako Stalingrad je na tom kvalitativně lépe než evergreeny jako A bridge too far, Great Escape, D-Day atd?"Každopádne sme sa s Honzom zhodli na tom, že filmy o vojne dokážu najlepšie natočiť v Rusku a Nemecku..." Skopci doposud natočili jediný kvalitní válečný film a tím je Das Boot. Jako jediný si na nic nehraje a nepokouší se nás masírovat tím, že 99,9% skopců bylo obětí jakéhosi maniaka. Untergang nevyjímaje, sice se bude jednat o mistrně natočený film, ze kterého si člověk ale odnese základní myšlenku "co všechno zavinil jeden chudák" a nikoliv "jakým způsobem se ten chudák dostal k moci" nebo "kolik hrůzy museli skopčáci zažít, aby jim to vymlátilo z hlavy Lebensraum aj." |
|
|
|
To Sk: Mňa to moch nechytilo ale je to vec vkusu. Viac sa mi páčil Stalingrad. A s tým Ruskom a Nemeckom máš pravdu... veď to sú aj lokácie WW2. | |
|
|
Tak včera sme s Honzom boli na filme Pád třetí říše. Doporučujem všetkým. Jedná sa o výborne natočený film. Kto čaká akciu a la Stalingrad tak ten bude sklamaný, ale podľa mňa tie krátke ukážky z frontovej línie na mňa urobili väčší dojem a viac som sa vedel vžiť do situácie nemeckých vojakov na fronte ako v Stalingrade (čím nechcem povedať, že Stalingrad nebol dobrý film). Väčšina deja sa však odohrávala v bunkry. Dojemná bola scéna, keď p. Goebelsová otrávila všetky svoje deti... Hodnotenie: 95% (tak nejak si predstavujem takmer ideálne natočený film) Každopádne sme sa s Honzom zhodli na tom, že filmy o vojne dokážu najlepšie natočiť v Rusku a Nemecku... |
|
|
|
egli napsal v č. 2507: Řek bych, že má namysli jakousi možnost tabuizování tohohle tématu, kdyby ten vydavatel (teď ve dvě ráno nějek nepřicházim na méno) byl shledanej viným. "MBlata: souvislost mezi Mein Kampfem a filmem Pád Třetí říše je zřejmě jasná jen tobě " |
|
|
|
Perry: moc idealisticke..chvilemi mito pripominalo svejka a toho ja nesnasim | |
|
|
Co říkáte na film "Oddíl 10 z Navarone"? | |
|
|
O té premiéře sem zde již psal 2441... | |
|
|
Glynwed napsal v č. 2506: HURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ "Premiéra: 31.03.2005" |
|
|
|
MBlata: souvislost mezi Mein Kampfem a filmem Pád Třetí říše je zřejmě jasná jen tobě | |
|
|
(2485) CINESTAR: Pád Třetí říše Duben 1945 v Berlíně Premiéra: 31.03.2005 |
|
|
|
Jakub Klíma napsal v č. 2502: "Ty ukázky jsem viděl taky. Bylo tam, že těm dětem dala něco napít. Někde jsem ale četl, že je otrávila dortem. Ale jinak to vypadá opravdu dobře. Nevíte, kdy to bude v kinech?" Otázka není kdy, ale jestli to bude v kinech. Ale po změně rozsudku ohledně vydání českého překladu Mein Kampfu to vidím dobře. |
|
|
|
Jakub Klíma napsal v č. 2502: Já si myslím že to je tak jak to Jakub říká... "Někde jsem ale četl, že je otrávila dortem." |
|
|
|
Nechala jim namíchat uspávací nápoj a poté jim po jednom dala do úst ampulku s jedem. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce