Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Nejvíc mě fascinovalo přebíjení Jacksona(sniper),jeho zbraň byla rozhodně pro něj,levák nebo pravák,je to jedno. | |
|
|
Ryan..dory, obcas mirně patetický... | |
|
|
Levant napsal v č. 2541: Za to Ryan,je realitou naprostou prodchnut,že?! "V Nepříteli před branamy se nejedná o stvárnění skutečnost jako takové..j" |
|
|
|
Perry napsal v č. 2535: To zase přeháníš..mě se tento film taky moc líbil, ale nemyslím si že byl lepší jak vojín Rajen...V Nepříteli před branamy se nejedná o stvárnění skutečnost jako takové..je to podbarveno dějem který se nestal a to ten souboj Zajceva s tím druhým odstřelovačem... "Podle mě žhavý, ne-li lepší konkurent vojína Ryana..." |
|
|
|
Asi nejlepší válečný film, ketrý jsem kdy viděl je z ruské POSTSOVĚTSKÉ!!!!! produkce a to sice "Idi i smotri" to je vážně nářez. Pohled na válku očima patnáctiletého kluka, který se přidá k odboji na Bílé Rusi s nadšením amerických kovbojů. O to víc se poté změní, když nechvalně známé Einsatzgruppen vyhladí jeho vesnici (stejně jako několik dalších). Spíše než o válce samotné je to o proměně člověka ve válce (na konci mi příjde, že ten na začátku optimistický klučina předčasně dospěl. Je to zároveň nejdrsnější film co sem kdy viděl. 30minutová scéna kdy jedna Einsatzgruppa vyhlazuje vesnice je zřejmě nejpůsobivější scéna napříc fimovým spektrem. Mohu jen doporučit | |
|
|
Ještě k Pádu Třetí říše. Myslíte (??), že by ta "dvacítka" v uniformě SS prošla na konci "plukem" rudoarmějců a nic? V knize Sundejte Hartmanna je to osvobození jednotkami RA a jejich (násilnickému) vztahu k ženám popisováno trošku jinak. A myslím, ža i tady to někde bylo v diskusi. | |
|
|
Jo bylo to Ok davam tak 8/10. Tu lovestory po sovětsku tam dávat nemuseli. Jinak bojové scény byli super! | |
|
|
Co říkáte na Nepřítel před branami? Podle mě byly nejlepší masové akční scény(bitva o Rudé náměstí,...) a i souboj Vasilije s tím německým ostřelovačem byl špičkový a konečné skvělé vyvrcholení tomu dalo punc kterým se moc filmů pochlubit nemůže. Podle mě žhavý, ne-li lepší konkurent vojína Ryana... | |
|
|
Ne byl to jeden z nejlepších dokumentů, který jsem viděl. Byl hodně syrově podaný a "chvála na W-SS"(tento výraz brát s rezervou)tu byla v souvislosti se setkáním veteránů W-SS a vojáků 5.gardové tankové divize (RA), kteří se sešli na 50.výročí u Prochorovky (což mě samo o sobě víc než dostalo) | |
|
|
Dice: Tak ten jsem neviděl (bohužel, nebo bohudík?). | |
|
|
Dzin napsal v č. 2528: S těna Waffen SS to už začalo. Neviděli jste náhodou nedávno na Nově dokument z bity u Kurska. Jmenoval se Matka všech bitev. Waffen SS tam byli jako jedni z pamětníků.A několik lidí o nich říkalo, že to byli jenom lidi. Oni sami říklali, že žádné válečné zločiny nespáchali. "Jen si řikám, kdy přejdou na to, že i Waffen SS byly na tom úplně stejně,jako Wehrmacht a potom se dostanou k tomu, že i NSDAP vlastně bránila Německo před bolševismem a tak dále." |
|
|
|
Johny napsal v č. 2527: S tím se dá souhlasit jen na půl. Ti vojáci z trestných oddílů byli teda sympaťaci...hned bych jednoho pozval na pivo... "Vojáci jsou v tomto filmu všeobecně sympatičtí a v kontrastu s politickým vedením. " |
|
|
|
V tom filmu mě potěšilo také to, jak tam je vylíčená ta mentalita těch různých důstojníků(SS)a ke konci jak to s těma ostatníma dopadlo... | |
|
|
ad (2527) a (2528) - to je přesně to, co jsem chtěl říci níže | |
|
|
Johny: Ten názor není současný, je víceméně protkán dějinami Německa od WW2. A sami vojáci Wehrmachtu ho vydatně přiživují... Jen si řikám, kdy přejdou na to, že i Waffen SS byly na tom úplně stejně, jako Wehrmacht a potom se dostanou k tomu, že i NSDAP vlastně bránila Německo před bolševismem a tak dále... |
|
|
|
Dolezal napsal v č. 2526: "Poměrně dobře na mě zapůsobil SS Brigadeführer Monke" Vojáci jsou v tomto filmu všeobecně sympatičtí a v kontrastu s politickým vedením. V tomto je bohužel vidět určitý současný německý názor, že vojáci nebyli ti špatní neboť bránili vlast a plnili příkazy a za vše špatné může politické vedení. |
|
|
|
V pátek jsem shlédl Pád Třetí říše. Je to dost dobré. To DG: "Untergang nevyjímaje, sice se bude jednat o mistrně natočený film, ze kterého si člověk ale odnese základní myšlenku "co všechno zavinil jeden chudák" a nikoliv "jakým způsobem se ten chudák dostal k moci" nebo "kolik hrůzy museli skopčáci zažít, aby jim to vymlátilo z hlavy Lebensraum aj." Co všechno zavinil jeden chudák........??? Mě teda přišlo, že je docela dobře vylíčené spíše jaký to byl magor (...včetně těch kolem) a ne chudák?? Pani Goebblesovou (tu ku.....vu) bych zabil, tu co udělala těm dětem. Ale to bydu ovlivněno asi tím, že za 5 měs. máme mít druhé dítko, takže možná pouze úzký osobní pohled. Ale chtěl jsem na to plátno vlézt a na strašně ji zkopat!! Poměrně dobře na mě zapůsobil SS Brigadeführer Monke. jinak bojové scény OK pouze jsem očekával více "dobové" techniky. Ten Tiger je na podvozku T34 (?asi) a "88" taky není "88". Nevím, teda kde se to točilo, ale v německu přece mají muzea dobovou techniku,.......asi to bude rozpočtem. Jinak velmi dobře je udělané okolí bunkru (hlavně ty hromady panzerfaustů)a líbí se mi snaha o napodobení historické věrnosti - dekorace kluků od HJ, mrtvá žena v haklu atp. což je známé z fotek a dobových filmů. |
|
|
|
Byl jsem na tom filmu Pád třetí říše. Podle mého názoru jeden z nejlépe udělaných filmů, který stojí za to vidět. |
|
|
|
Dzin napsal v č. 2521: Tak přijeď sem, v pátek o půlnoci si tě vyzvedne famílie s Bóbika... "Kdybych měl čas a přepravu/ubytování, tak bych na to jel také. " |
|
|
|
99 kč...sakra ale nikdo se mnou nechce na to jet...tady v rychnově to bude tak za 100 let |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce