Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Stalingrad doporucuji. Po filmu das Boot jeden z nejlepsich realistickych valecnych filmu ktere znam. Na druhou stranu valka made in Holywood jako Pearl Harbour je absolutni srot. |
|
|
|
El Scorpio napsal v č. 2561: O žádné parašutisty nejde, to jen jeden mamlas blbě přeložil v dabingu Sturmpioniere jako parašutisty. "z pohledu nemeckych parasutistu" |
|
|
|
Slalingrad z pohledu německých parašutistů???To musím vidět..... | |
|
|
Perry napsal v č. 2559: jo super film z pohledu nemeckych parasutistu....... "Viděl někdo film stalingrad?" |
|
|
|
Johny: Tak to upřesním, dle jejich metodiky se zbraň natahuje tak, že jednou rukou držím zbraň za pažbičku (pažbu) a druhou natáhnu. Dle naší je to přeci jen trochu jinak. | |
|
|
Viděl někdo film stalingrad? | |
|
|
Dzin napsal v č. 2553: .
"U nás se učí normálně, pravou rukou (tou co obvykle mačkám spoušť) natahuji, ale u nich se to učí levou rukou."
Dzin napsal v č. 2557: "Uvědomuješ si, že tím co píšeš nepopíráš to, co píši já?" Píšeš o natahování levou rukou. Doražeč je na pravo jako bývají normální závěry a navíc je občas třeba přidržet tlačítko na straně levé současně s natahováním což jinak než levou rukou nejde a ta bude chybět při natažení závěru (leda, že by to byl čtyřručák). Obávám se, že tento postup musí dodržet i levák. |
|
|
|
Johny: Uvědomuješ si, že tím co píšeš nepopíráš to, co píši já? | |
|
|
Dzin napsal v č. 2553: "Ono to souvisí s metodikou US Army, kdy ty při natahování musíš "mít prst na spoušti"." Ty metodiko. Všechny jiné a hlavně starší opakovací US zbraně mají normálně madlo závěru na pravé straně. Těžko by měli amíci na každou zbraň jinou metodiku natahování. Systém u M16 je takový né kvůli metodice ale kvůli tomu aby to mohl používat jak levák tak pravák. Navíc máš na pravo doražeč závěru, který je obvykle nutno čas od času po natažení použít. Přehazování rukou by to spomalilo. |
|
|
|
curahee: Ničím, čím bych ji držel? Zbraň držím v levé ruce. | |
|
|
Dzin jak pravou rukou,čím pak držíš pažbičku nebo pažbu? | |
|
|
curahee: Ono to souvisí s metodikou US Army, kdy ty při natahování musíš "mít prst na spoušti". U nás se učí normálně, pravou rukou (tou co obvykle mačkám spoušť) natahuji, ale u nich se to učí levou rukou. | |
|
|
Dice: Jo máš pravdu. Z každýho válečnýho filmu nemusí hned bejt romanťák... | |
|
|
Nechápu co se jim na Sa.58 nelíbí,zbraň natáhneš absolutně v pohodě jednou rukou,i když jseš pravák,za to Jackson se u toho kroutil jak při kolice. | |
|
|
Mě spíš fascinovalo to jeho pánbíčkaření pří střelbě, ze by se potřeboval vyrovnat se svym svědomim.., | |
|
|
Dzin napsal v č. 2548: jejich m16 se natahuje pekne spatne ( me) "protože když ji chci natáhnout, musím to udělat náročně přes ruku. Já to nechápal a oni " |
|
|
|
Jo, přebíjení pušky byl ve filmu naprosto super záběr. Na tohle mi vždy vystane tvrzení Amíků, že 58 je špatná útočná puška, protože když ji chci natáhnout, musím to udělat náročně přes ruku. Já to nechápal a oni nechápali, jaktože jim tvrdím, že to není pravda. | |
|
|
curahee:A proč? | |
|
|
Levant napsal v č. 2545: U tebe jsem za to opravdu rád Levante! "přesvědčil si mě..." |
|
|
|
curahee:Nic není raálné.. přesvědčil si mě... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce