Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
(Tak to jsi toho asi moc neviděl,když se ti líbí nento "výsadkářský" film.) To curahee : Nemyslim ve filmu Stalingrad presne dobove znazorneni deje. Co se mi tam libi je dost realisticke ztvarneni frontoveho zivota prostych nemeckych vojaku. Ze byli ukazani jako lide a ne jako obvykle jako banda vrahu nebo neco podobneho jako karikaturu nemotornosti. Kamarad z USA mi vypravel, ze si Spielberg stezoval, kdyz mu jedna historicka skupina tkz. Reenactors, ktera hrala nemecke vojaky, vystupovala az moc verohodne. Ale Spielberg mel vlastni predstavu jak ma nemecky vojak vypadat a hrat. Problem je asi v tom, ze vetsina techto lidi, kteri se spezializuji na valecnou tematiku maji daleko vetsi vedomosti nez nejaky ten rejza, at uz je to Spilberg. |
|
|
|
Víc jsem zatím nenašel |
|
|
|
Hledej, mě to taky začlo zajímat. | |
|
|
Počkej až někde najdu fotky, sám jsem na to zvědavej | |
|
|
DG: (2579) Jo, bocích, jak spouštěli člun, měla taky. ALe jak stály na palubě, tak za nima tam byly děla v trojdělových věží. Já si takhle zpětně myslím, že jim tu nacistickou loď hrál CL třídy Sverdlov. | |
|
|
Dzin napsal v č. 2578: No vidíš, já si zase pamatuju kanóny v bocích. Těžko najdeme pravdu... "Co si tak matně vzpomínám, tak si vybavuji, že měla trojdělové věže." |
|
|
|
DG: (2577) Co si tak matně vzpomínám, tak si vybavuji, že měla trojdělové věže. Ty zase na pomocném křižníku moc nejsou. Navíc to byl fil, takže lstivý nepřítel musí být, jak jinak by vinikla postava obětavého kapitána? Já myslel, že se museli vynořit, protože jim už docházel kyslík a zrovna se jim povedlo u německé lodi, která tam na ně číhala... |
|
|
|
Dzin napsal v č. 2576: Prezentovaná byla jako válečná, ale vzpomeň si, že je dostala proto, že se zamaskovala jako běžný parník. Uděláš tohle s válečnou lodí? Těžko, leda s pomocným křižníkem, čili korzárskou lodí... "Já mám dojem, že to nebyla korzárská loď, ale klasická německá válečná." |
|
|
|
DG: (2575) Já mám dojem, že to nebyla korzárská loď, ale klasická německá válečná. Jo to bylo skvělé. Tak těm jsem jako malý od začátku držel palečky a kapitána jsem oplakal. |
|
|
|
Dzin napsal v č. 2574: Přesně tak, hrdině přelstí korzárskou loď tím, že nechá ponorku ponořit se a sám zůstane na palubě..."Tak Štika mi nic neřiká. Nemyslíš sovětský film, kdy se kapitán sovětské ponorky na konci obětuja a zachrání tak svou loď?" Ještě si pamatuju na efektní proplutí mezi takovými divnými koulemi s bodlinami |
|
|
|
DG: (2573) Tak Štika mi nic neřiká. Nemyslíš sovětský film, kdy se kapitán sovětské ponorky na konci obětuja a zachrání tak svou loď? | |
|
|
Hartmann napsal v č. 2571: Tak teď už je chápu
"To mělo být na Das Boot "
Dzin napsal v č. 2572: To by mě zajímalo, co jsi přál osádce Štiky, či jak se to jmenovalo... "Je to jeden z mála filmů, kdy si přeji, aby už hlavního "hrdinu" zabili." |
|
|
|
Ponorka je dobrá. Je to jeden z mála filmů, kdy si přeji, aby už hlavního "hrdinu" zabili. | |
|
|
DG napsal v č. 2567: To mělo být na Das Boot "Ačkoliv tvé choutky znám, nikdy jsem je nepochopil" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2568: Jasně, ještě že to vyšlo na DVD Zejména to první ostřelování je velice působivé. Tuším že ta scéna má kolem půl hodiny, ale člověk se při ní absolutně nenudí, ačkoliv to jsou prakticky záběry jenom na posádku U-96..."Když už jsme u Das Boot, viděli jste i režisérský sestřih v originálním znění?" Jediné co si mohli odpustit je to močení na projíždějící auto velitele... |
|
|
|
Uznávám, že Stalingrad je film hezký na podívání, ale k realitě má daleko asi tak jako známá Bitva o výběžek. Realita je něco, co se běžně děje. V tomto případě se tak běžně děje, že německá foják ist so gut fóják, tedy pokud to není důstojník četnictva nebo polní kaplan. Ruské ženy a děti rády a ochotně pomáhají Němcům v nesnázích, pro boje na východní frontě jsou pro změnu typické časté souboje jednoho PaKu proti rotě T-34/85 (Rusové samozřejmě při této konstelaci nemůžou vyhrát, jeden střílející PaK je pro ně nepřekonatelná překážka). Shrnuto - nebýt tradiční ruské zimy a zásobování odznaky místo jídla (samozřejmě kromě četnictva, to si těsně před porážkou schovává zásoby pro mě neznámé účely), tak nevím jak tam skopci vlastně mohli prohrát. Což je 2x škoda, už jenom kvůli tomu, jací to jsou v tom filmu sympaťáci... | |
|
|
Když už jsme u Das Boot, viděli jste i režisérský sestřih v originálním znění? | |
|
|
landser napsal v č. 2564: Schválně co je na něm realistického kromě zimy a uniforem?
"Po filmu das Boot jeden z nejlepsich realistickych valecnych filmu ktere znam."
Hartmann napsal v č. 2566: Ačkoliv tvé choutky znám, nikdy jsem je nepochopil "pravda" |
|
|
|
landser napsal v č. 2564: absolutní šrot - to je pro tenhle film pochvala
"Pearl Harbour je absolutni srot."
landser napsal v č. 2564: pravda "Stalingrad doporucuji. Po filmu das Boot jeden z nejlepsich realistickych valecnych filmu ktere znam." |
|
|
|
landser napsal v č. 2564: Tak to jsi toho asi moc neviděl,když se ti líbí nento "výsadkářský" film. "Stalingrad doporucuji. Po filmu das Boot jeden z nejlepsich realistickych valecnych filmu ktere znam." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce