Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Na Nove letel pred par lety doku o vrazdach nemeckych zajatcu na ceskem uzemi partizany a cleny rudych gard. Jmenovalo se to HROB Nema to nahodou nekdo natocene??? |
|
|
|
Výborný dokument, Ruská vojna - krv na snehu, teraz beží v slovenskej televízii. | |
|
|
ten dokument o podzemi sem nevidel celej - videl sem ho od toho jak se zminovali o budoucim meste germanii- zaslechl sem tam neco o tom ze germanie byla pod zemí nebo tak | |
|
|
Mě docela fascinuje jak je známo kolik miliónů říšských marek stál ten který projekt, ale "počet vězňů kteří v nelidských podmínkách zahynuli není znám". Zřejmě to nikoho nezajímalo tenkrát ani dnes. Ke kladům 2.dílu bych pak připočetl, že slovní spojení "novodobí otroci" zde bylo oproti 1.dílu použito pouze jednou. Toto spojení u mě evokuje jakousi legitimitu toho, co němci s vězni dělali (otroci jsou přeci od toho aby makali a umřeli). Trochu mě zklamalo že 2.díl byl věnován hlavně na zprofanované téma Hitlerovi bunkry - přivítal bych spíše informace o těch desítkách menších podzemních továren vybudovaných jak v Německu tak třeba u nás. Ale jako celek - dobrý dokument (dobrý = 3). | |
|
|
SK: No jako cedník | |
|
|
El Scorpio napsal v č. 2618: Nechcel by som vidieť ako vyzeral ten nemec po tom... "do toho nemce vyprazdnil celej zasobnik-71 ran" |
|
|
|
No v podstatě souhlasím. Dobrý byl záběr projíždějícího těžkého IS 2 tuším,že s číslem 445 a několik hesel z bránícího se Berlína. K p.Goebbelsové se nevyjadřuji protože bych do ní ..."vyprazdnil celej zasobnik-71 ran! Ale dobové dokumenty OK!! | |
|
|
karaya: Da,da... | |
|
|
Tak co jste říkali na druhý díl Podzemí Třetí říše? Mně se to zdálo takové nějaké ... z mého subjektivního pohledu se mi to jeví jako horší než díl první. Možná příliš dlouhé sekvence záběrů sestupujících expertů, projížďka prázdným dolem — skoro to vzbuzovalo dojem potřeby autorů nějak zaplnit čas. Na druhou stranu, záběry nepřístupných míst byly střídány s vyjádřením historiků či pamětníků (kterých ale bylo méně než v prvním díle) a dobovým materiálem (např. Magda Goebbelsová a děti apod.) Celkově to nebyl špatný dokument, ovšem po prvním díle jsem čekal asi trochu víc. Škoda. |
|
|
|
me se tam libil ten deda , kterej jako 14ti letej branil stalingrad se spaginem a do toho nemce vyprazdnil celej zasobnik-71 ran | |
|
|
Wow!Dokument jsem viděl a musim říct, že ty zaběry tanků byly opravdu libové - zvlášť ty kolony Tigerů... | |
|
|
ve stredu V 15:55 sem zapnul televizi na ct2 a koukam co nedavaj- davali ZBRANE WW2... pristi stredu budou davat teprve 2.díl | |
|
|
To gargamel:..."budou to dávat ještě zítra ve 23:30 na ČT2" ---Díval jsem se a je to dost síla. Dostali mě ty motory z A4 stále zanechané v podzmních továrnách!! zajímavá bylůa továrna na A9!! s témněř 30ti metrovým stropem!!. |
|
|
|
BRUNNER: pondělí ve 20 hodin na ČT2 je jistota gargamel: chtělo by to digitální vysílání, kvalita z analogového signálu není nic moc... |
|
|
|
budou to dávat ještě zítra ve 23:30 na ČT2 www.czech-tv.cz/program/search.php?broad=204... Kdyby to někdo nahrál do počítače, tak bych to bral. |
|
|
|
Bylo to fakt super, o hodně jsi přišel, zkus zjistit jestli to budou ještě opakovat třeba někdy ve 2 ráno. | |
|
|
Mně se taky ty záběry dost líbily, jsem zvědav na druhý díl, jestli tam bude i něco z protektorátu | |
|
|
gargamel: zrovna jsem chtěl načít diskuzi na toto téma Překladatelé nezklamali, přeložili pumu „Tallboy“ jako tuším „šampusek“. Ale jinak celkově se mi to líbilo, zajímavé záběry. Jeden vězeň KT na otázku, proč se SS nevzepřeli, odpověděl: „Když jsem se dožil večera, vzepřel jsem se už dost“. |
|
|
|
Tak co jste říkali na dokument o podzemních továrnách Třetí říše dnes na ČT2? | |
|
|
BRUNNER: Ne. Třeba pro islámské fundamentalisty je USA velký satan už drahnou dobu a to doslova. Stejně tak pro určité skupiny levicových radikálů (a i těch pravicových). Ti prostě v USA vidí zlo podobné nacistickému Německu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce