Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Taz napsal v č. 3452:
"Tak to nevím, jak moc bylo moře rudé od krve, ale myslím si, že mrtvol tam bylo víc než dost! "
Taz napsal v č. 3452: odehrává se to na omaze...ale pláž která má asi půl kilometru aby byla celá positá mrtvolama??? to by tam pochcípala půlka ameriky "(pozn. ono taky jak na které pláži)" |
|
|
|
Mocny_Fanda: Tak to nevím, jak moc bylo moře rudé od krve, ale myslím si, že mrtvol tam bylo víc než dost! (pozn. ono taky jak na které pláži) |
|
|
|
a co takhle čtyři z tanku a klokan? (chci říct pes) nemáte někdo na vhs nebo dvd??? celkem rad bych to viděl....četl jsem knížku a celkem pěkný |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 3434: a to máš zas pravdu....němci byly různý
"Fando, a to myslíš, že ten průhled je díra? Tam bylo silné pancéřové sklo...Thompson neměl šanci."
Kreon napsal v č. 3439: celkem bych bral, tekže kamarádi s vypalovačku....honem sem!
"To zní zajímavě.....stojí to za to sehnat si to na DVD?"
Taz napsal v č. 3446: ale nebylo to tak trošku přehnaný že se moře zbarvilo červeně a pláž byla pokryta mrtvolami??? "úvodní scéna" |
|
|
|
ale stihne.......víš že má syna??? nebo co to má za potomka........ | |
|
|
No... Obávám se, že Tolkien už to nestihne | |
|
|
Taz napsal v č. 3446: Třeba až Tolkien(nebo jak se to píše) o tom udělá román . "Otázkou je, jestli se do toho někdy,někdo pustí... )" |
|
|
|
Souhlasím s Honzou, "Zachraňte vojína Ryana" rozhodně není špatný film, nasadil laťku hodně, hódně vysoko. Hlavně úvodní scéna, tou se inspirují počítačové hry dodnes a myslím si, že je vykreslena se vším co k tomu patřilo... Bohužel, mě se na filmech s druhé světové války nelíbí to, že vždy jde o malou skupinku hrdinů, které se podaří zvítězit. Nemám nic proti hridinům, ale až se ve filmu objeví např. tanková bitva z počátku operace "barbarosa" tak to pro mne teprve bude "žrádlo"! Pozn. Šedesát tanků v jedné bitvě není zas takový problém, v "Pánu prstenů" bylo deset tisíc skřetů a vypadalo to moc hezky. Udělat proto pár pz.III přes počítač, by zase takový problém nebyl. Otázkou je, jestli se do toho někdy,někdo pustí... ) |
|
|
|
Pokud jde o VHs tak: www.hil.cz/zbozi_video.php?shop=vi&id_zb... | |
|
|
vojta.j napsal v č. 3442: já ho mám..... "Poradte, kde se da Osvobozeni sehnat." |
|
|
|
Kreon napsal v č. 3439: docela sem se přitom bavil......zkus to... "To zní zajímavě.....stojí to za to sehnat si to na DVD?" |
|
|
|
Bubu, Polata: Poradte, kde se da Osvobozeni sehnat. Byl to velkofilm meho mladi a tak bych si ho rad zaradil do sbirky. | |
|
|
No Ryan nebyl (až na otřesnej patos) dobrej film. Pokud máte na mysli scénu, kdu otevřou poklop velitele na věži a hodí do ní granát, divte se, že posádka je jaksi...mrtvá nebo těžce raněná. Zničit Tigera Mustangem zezadu zajisté šlo, kdo viděl díry od půlpalcáku skrz kolejnici, chápe, o čem mluvím. |
|
|
|
Kreon napsal v č. 3437: Něco podobnýho bylo v zachrante vojína... "V Ryanovi sice je scéna jak na konci střílí Miller na Tygra, který vybuchne, ale naštěstí tam je ten průlet P-51. o)." |
|
|
|
To zní zajímavě.....stojí to za to sehnat si to na DVD? | |
|
|
Ne. Je to sovětská pentalogie: Osvobození 1 - Ohnivý oblouk Osvobození 2 - Průlom Osvobození 3 - Směr hlavního úderu Osvobození 4 - Bitva o Berlín Osvobození 5 - Poslední úder |
|
|
|
Tím filmem Osvobození asi nemyslíte Osvobození Prahy že? V Ryanovi sice je scéna jak na konci střílí Miller na Tygra, který vybuchne, ale naštěstí tam je ten průlet P-51. o). |
|
|
|
Mimochodem, konečně mám 30 vteřin nad Tokijem. | |
|
|
Polata: (3431) Copak 60 tanků. Ale záběr, kdy osádky vyřazených tanků vylezou a pustí se do sebe ručně, to se asi už také neuvidí. | |
|
|
Fando, a to myslíš, že ten průhled je díra? Tam bylo silné pancéřové sklo...Thompson neměl šanci. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce