Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2341-2360 z 5384
Po
Taz 2.11.2005 10:57 - č. 3505
Taz
Honza napsal v č. 3504:
" hlavně(podle mě perfektně zahraná) role Dr.Hippkeho.Pořád se ptal na jeho repliku: "My nemci prochrali valku. Ja chapu, je tšeba trestat. Ale co Vy tady deláte, herr Slama, to nechapu." Vůbec role SS-áckého doktora mi připadala velice pěkně popsaná a v tragičnosti osudu hezky vypíchnutá."
Naprosto musím souhlasit, tahle kratičká vsuvka nemá chybu. Rozhodně to tam patří. Já teda u válečných filmů moc "okecávky" nemusím, hlavně "milostné trojúhelníky" mi lezou krkem, ale zrovna tenhle "bonus" tam rozhodně sednul .
Honza 2.11.2005 10:50 - č. 3504
Honza Kdzž už jsme u těch hrdinů, jeden známý ze spojených států se mě ptal na Tmavomodrý svět. Byl to dlouhý večer. S mou ne úplně ideální anglinou jsme si ten film rozebrali pěkně po částech(hodně ho rozbilo moje tvrzení o kopírování do Pearl Harboru... .) Jediné, co nedokázal při nejlepší vůli pochopit, byla instituce likvidačního lágru pro zápaďáky a kněze, a hlavně(podle mě perfektně zahraná) role Dr.Hippkeho.Pořád se ptal na jeho repliku: "My nemci prochrali valku. Ja chapu, je tšeba trestat. Ale co Vy tady deláte, herr Slama, to nechapu." Vůbec role SS-áckého doktora mi připadala velice pěkně popsaná a v tragičnosti osudu hezky vypíchnutá.
Taz 2.11.2005 09:39 - č. 3503
Taz
Mocny_Fanda napsal v č. 3501:
"Ještě k tomu to jejich přehnané vlastenectví, kdy 7mi letá holka huláká u mikrofonu "ať žije dobrá amerika"... Jasně že jsou hrdí na svou zemi ale až moc si fandí."

Mám čtyři hodně dobré přátele na Floridě a další čtyři v Seatlu. Setkali jsme se ve škole, pak jsme šli pít etc. Pravda dříve jsem si s nimi psal o trochu více, ale jedno ti můžu říci stoprocentně:

Ze současné americké politiky je jim všem "na blití". Když se řekne "Bush" tak se všichni plácnou do čela o jeho výbojných misích, ala-zachráníme svět nemluvě. Kdyby si viděl jak je mrzí, že amerika provádí to co provádí. Humanítární akce, to je jasná věc, ale invaze do iráku přeci není humanitární akce, zvlášť, když si někdo v letadle splete velitelství s nemocnicí... To o čem ty mluvíš (7-letá dívka hrdě stojící za vlajkou), je sen, "propaganda". A co si myslí američané (mí američané) o České republice a druhé světové válce? Nebýt toho, že k nám byli pozváni, asi by skončili u představi, že ČR je vesnice v rusku... Potom, co se sami začali zajímat o naší historii, zjistili, že jsme si v historii vytrpěli strašně moc. Jsou hrdí, že mohli osvobodit evropu, toď vše... To nejsou spojené státy, kdo odmítá pomocnou ruku, to je jen pár "kryplů" v takovém tom "bílém domě"...
YAMATO 2.11.2005 01:35 - č. 3500
YAMATO Fando, kolik ty osobně znáš Američanů, že se je odvážíš tak hodnotit?

Víš, co si o Češích myslí třeba v Rakousku? V Německu? Atd....prostě taková hodnocení zdálky jsou na nic.

BTW když si vezmeš, co všechno Amerika dokázala, tak bych se ani pýše nedivil...
YAMATO 1.11.2005 21:26 - č. 3495
YAMATO A jéje, další antiamerikanista...podívej se na sovětské/ruské válečné filmy, britské...skoro jakékoli...

Mimoto ti poradci nejsou pravidlem a scénář příliš neovlivní. A že jsou Američané (a jiní) hrdí? Kdybysme i my byly...

A mimoto zdaleka ne vždy je to tak, že např, Američané v amerických filmech jsou ti vyhrávající borci...
bubu 1.11.2005 21:17 - č. 3494
bubu
YAMATO napsal v č. 3493:
"To myslíš, že to točí US Army"
ne v její spolupráci, působí tam vojenští poradci, kteří to zbytečně zveličují......myslim tu sílu armády její a slabost nepřátelské.....
YAMATO 1.11.2005 21:16 - č. 3493
YAMATO To myslíš, že to točí US Army?
bubu 1.11.2005 21:09 - č. 3492
bubu
YAMATO napsal v č. 3491:
"Ony tyhle válečné filmy jsou vždycky problém...jak se v tom člověk jen trochu orientuje, tak naráží na nesmysly"
proto by se měly dělat podle pravdya ne podle toho jak si US Army zamane......
YAMATO 1.11.2005 21:06 - č. 3491
YAMATO Ony tyhle válečné filmy jsou vždycky problém...jak se v tom člověk jen trochu orientuje, tak naráží na nesmysly...
bubu 1.11.2005 21:01 - č. 3490
bubu
Algernon napsal v č. 3473:
"maximálně by nebyl zastřelen — možná byl by pověšen"
horší to smrt, dýl doděláváš.....
Mocny_Fanda 1.11.2005 20:59 - č. 3489
Mocny_Fanda
Algernon napsal v č. 3488:
"Navenek můžeš vypadat klidně jako Budha a přitom můžeš mít v palici takový haló, že… :o)))"
no la eten vypadal že střílí pro zábavu
Mocny_Fanda 1.11.2005 20:58 - č. 3487
Mocny_Fanda Apem byl kancleářská krysa......určitě by se mezi vojákama rangers našel jedinej maník co umí francouzsky
YAMATO 1.11.2005 20:58 - č. 3486
YAMATO Prostě mě to naštvalo, no...
Mocny_Fanda 1.11.2005 20:52 - č. 3484
Mocny_Fanda
YAMATO napsal v č. 3483:
"to byla naprostá zbabělost"
souhlas
YAMATO 1.11.2005 20:49 - č. 3483
YAMATO V podtatě za jejich smrt taky mohl...klidně ho mohl sejmout zezadu, ale ne, on se klepal...já ho ale nekritizuji dokonce ani za tohle, nikdo neví, jak by se v boji choval...ale to zastřelení zajatce, který si to i zasloužil, to byla naprostá zbabělost!
Mocny_Fanda 1.11.2005 20:42 - č. 3482
Mocny_Fanda
YAMATO napsal v č. 3481:
"V posdstatě to bylo docela reálné."
když vidí umírat kolem sebe svoje kamarády a ví že za to můžou oni tak si na nich vybíjí zlost...jenže tenhle vypadal nějak klidně
YAMATO 1.11.2005 20:39 - č. 3481
YAMATO fando...kdyby si hrál na kovboje, tak by to bylo OK...sejmul by ho na těch schodech a nenechal ho jít zabít spolubojovníky...ale ne, on byl hrdina až po boji...

V posdstatě to bylo docela reálné.
Mocny_Fanda 1.11.2005 20:35 - č. 3480
Mocny_Fanda
YAMATO napsal v č. 3478:
"Ale proč by Sudeťák mluvil česky? "
příklad: matka češka, otec němec... v normandii ví že je zle tak si chce zachránit zadek a začne mlít česky...
YAMATO napsal v č. 3478:
"ale o vykonavatele..."
americkej frajírek kterej si hraje na kovboje a rád si zastřílí
YAMATO 1.11.2005 20:32 - č. 3478
YAMATO Aha, tak to jsem to špatně napsal, mě nešlo o samotné zastřelení onoho nácka, ale o vykonavatele...

Ale proč by Sudeťák mluvil česky? Jinak máš asi pravdu...Co to vlastně řešíme
Mocny_Fanda 1.11.2005 20:24 - č. 3477
Mocny_Fanda
YAMATO napsal v č. 3475:
"Amíci ho tam sejmuli..."
a jak měli tušit co plácá???
YAMATO napsal v č. 3475:
"na německé straně..."
hajzlik
2341-2360 z 5384
Po