Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
HOP napsal v č. 3611: Ono to bylo trochu jinak. Záběry tanků s bílou hvězdou se objevily ve všech zpravodajských relacích států VS a sloužily jako "důkaz" přítomnosti imperialistů na našem území a tedy jako odůvodnění zásahu v srpnu 68. "Most u Remagenu se natáčel u nás v Davli a ve starém Mostě. To se psal rok 1968, v srpnu nám poslali "bratři" z varšavské smlouvy svá vojska na "pomoc", o kterou nikdo nestál. No a teď si představte, co se nestalo. Kolona sovětských vozidel (možná i s tanky, nemám bližší info) jede podél Vltavy a u Davle proti nim tanky s bílou hvězdou. Tragicky pro filmaře to naštěstí nedopadlo. Stačilo, aby to nějakej Vasil nebo Ivan zmáčknul a bylo zle. Přesto velitelství okupačních vojsk trvalo na tom, že celý štáb musí okamžitě opustit republiku. Takže některé scény filmu se pak dokončovali v Itálii." |
|
|
|
HOP napsal v č. 3613: to bych i věřil... v tomto filmu se objevuje plno českých herců (sice jen v malých rolích) "Na západní frontě klid" |
|
|
|
Johny napsal v č. 3610: Zřejmě si pletete samostatný film Hořící sníh (epizoda z bitvy u Stalingradu) s 5.ti dílným Osvobozením, kde je tento noční tankový útok z r. 1945 - na počátkubitvy o Berlín. "HOP napsal v č. 3609: "Znáte Hořící sníh?" Na celou trilogii jsme museli povinně se školou. Dodnes si pamatuji scénu, kde rusové vyhráli tankovou bitvu díky silným reflektorům a hudbě pouštěné z reproduktorů." |
|
|
|
pro Mocny-Fanda: JIstě. Stojí tam pořád. Jen starý Most padl za oběť uhlí. Přitáhlo to tehdy dost zahraničních produkcí. Nechtěli si nechat ujít možnost jen tak rozstřílet kus skutečného města. Vím určitě, že se tam natočil i Na západní frontě klid v 70. letech. Ostatní bych spekuloval, ale prý jich bylo víc. Snad bude vědět někdo, kdo bydlí poblíž. |
|
|
|
HOP napsal v č. 3611: to je hezký! z toho mohl být taky pěkný válečný konflikt ... ten most tam je dodnes? "Most u Remagenu se natáčel u nás v Davli a ve starém Mostě. To se psal rok 1968, v srpnu nám poslali "bratři" z varšavské smlouvy svá vojska na "pomoc", o kterou nikdo nestál. No a teď si představte, co se nestalo. Kolona sovětských vozidel (možná i s tanky, nemám bližší info) jede podél Vltavy a u Davle proti nim tanky s bílou hvězdou. Tragicky pro filmaře to naštěstí nedopadlo. Stačilo, aby to nějakej Vasil nebo Ivan zmáčknul a bylo zle. Přesto velitelství okupačních vojsk trvalo na tom, že celý štáb musí okamžitě opustit republiku. Takže některé scény filmu se pak dokončovali v Itálii." |
|
|
|
pro Johny: BRAVO Pro všechny: Most u Remagenu se natáčel u nás v Davli a ve starém Mostě. To se psal rok 1968, v srpnu nám poslali "bratři" z varšavské smlouvy svá vojska na "pomoc", o kterou nikdo nestál. No a teď si představte, co se nestalo. Kolona sovětských vozidel (možná i s tanky, nemám bližší info) jede podél Vltavy a u Davle proti nim tanky s bílou hvězdou. Tragicky pro filmaře to naštěstí nedopadlo. Stačilo, aby to nějakej Vasil nebo Ivan zmáčknul a bylo zle. Přesto velitelství okupačních vojsk trvalo na tom, že celý štáb musí okamžitě opustit republiku. Takže některé scény filmu se pak dokončovali v Itálii. |
|
|
|
HOP napsal v č. 3609: Na celou trilogii jsme museli povinně se školou. Dodnes si pamatuji scénu, kde rusové vyhráli tankovou bitvu díky silným reflektorům a hudbě pouštěné z reproduktorů. "Znáte Hořící sníh?" |
|
|
|
A teď otázka pro ty, co už odrostli škole: Znáte Hořící sníh? Schválně kolik z vás se chytí. |
|
|
|
Panzershrek napsal v č. 3607: a co jako??? o tom jsme se bavili nedávno "Zachraňte vojína Ryana" |
|
|
|
Zachraňte vojína Ryana | |
|
|
Langos: (3602) to už si nevybavím, ale relativně nedávno jsem ho sledoval, tak cca 1-2 měsíce. (3603) A proto máme videa s naprogramovatelným nahráváním. |
|
|
|
Teda kecal jsem. Viděl jsem víc filmů, ale ty byly spíše na DVD. To jsem viděl Kód Navajo, Přežili jsme Ardeny a Železný kříž. | |
|
|
Dzin napsala v č. 3601: "Právě na tebe jsem myslel, když jsme psal to většinou" |
|
|
|
A pak když třeba něco dávaj, tak jsem třeba ve škole, třeba když dávali Příliš vzdálený most, tak to bylo zrovna asi v deset hodin ráno. | |
|
|
Dzin napsala v č. 3594: Jo? A kdy? "Davali zrovna Smrt si řiká Egelchen. " |
|
|
|
mbbb: Právě na tebe jsem myslel, když jsme psal to většinou. | |
|
|
Dzin napsala v č. 3599: mně už ano "Pevnost na Rýně" |
|
|
|
Já mám Práče ještě někde jako knihu... Ale celkově je fakt, že se starší válečné filmy už moc nedávají. Když bych napsal třeba takový "Pevnost na Rýně", tak většině to nic neřekne. To samé i s Oázou a Piloty... |
|
|
|
sem se taky díval, připomělo mi to mládí, už sem to dlouho neviděl | |
|
|
Jojo, Práče mám nahrané. A to máme další válečný film od začátku roku. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce