Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Dzin: Dík. To jsem nevěděl | |
|
|
Jen k tomu Most u Remagenu. O něm se zmiňuje i Brežněv a Gomulka v 68 na jednáních v Moskvě, když řešili "kontrarevoluční" situaci u nás. Gomulka přímo tvrdí, že se zde natáčí americký film o kontrarevoluci, což ale Brežněv zmírňuje s tím, že toto jsou nepodložené informace a sám tvrdí, že se zde natáčí film o osvobozování Československa kde je zdůrazňována jen role Americké armády a Sovětská je úplně opomíjena. | |
|
|
HOP: A právě kvůli němu se u nás nesměl Most přes řeku Kwai dost dlouho vysílat. | |
|
|
4 z tanku a pes. Mimochodem, víte někdo, v kterém českém filmu z 90. let hrál herec, co ztvárnil postavu Gustíka? Most přes řeku Kwai-no to je prostě klasika včetně titulního pochodu. Most u Remagenu- ty americké tanky v ruské propagandě- dík za info. Byl to tak trochu následek toho, že používali armádní stroje a ne historické. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3627: Já taky poctivě střádám dobový učebnice dějepisu apod. "Ale řikal jsem si, že je dobré mít alespoň něco, kde je vidět, jak komunisté deformovali dějiny." |
|
|
|
Johny: A co teprve výborné ohodnocení síli pancíře Panthera (alespoň to bylo v knize, seriál jsem neviděl.) | |
|
|
bubu napsal v č. 3629: já to bohužel neviděl ...nemáte někdo malé demo, abych si udělal obrázek... jediné co znám jsou fotografie z knihy "Dzin: pořiď si chladiče:o)) Johny: já to viděl v polštině a příliš mě to nenadchlo ale někdy sem se upřímě pobavil....a to třeba u provizorního opravení uražené nebo ustřelené antény" |
|
|
|
Dzin: pořiď si chladiče:o)) Johny: já to viděl v polštině a příliš mě to nenadchlo ale někdy sem se upřímě pobavil....a to třeba u provizorního opravení uražené nebo ustřelené antény |
|
|
|
4 z tanku a pes určitě doporučuji. Naposledy jsem to viděl jako dítě a tak jsem se s chutí podíval. Překvapivě jsem tam žádné velké zkreslování, které by bylo poplatné době vzniku a na které jsme zvyklí u nás nenašel . Ba naopak, často jsou tam věci, které mně jako dítě nenapadly. Např. začátek je někde na sibiři odkud Janek v podstatě uteče - jasná narážka na to, že většina poláků byla zavřená v gulagu. Gustík se občas přeřekne, že bojoval v německém tanku, umí německy ale nechce o tom moc mluvit - zřejmě slezský němec ze smíšeného manželství, který se do polské jednotky dostal ze zajetí atd. Samozřejmě je to především seriál pro děti ale i dospělák tam najde mnoho zajímavého včetně unikátních záběrů téček. |
|
|
|
Polata: Tak to většina věcí. Ze stejného důvodu jsem si nahrál Dny zrady, ikdyž je to hrozná slátanina, při jejíž sledování mi vře krev v žilách. Ale řikal jsem si, že je dobré mít alespoň něco, kde je vidět, jak komunisté deformovali dějiny. No, jen o tom píši a už mám chuť použít silnější výrazivo. | |
|
|
Hmmm..dík za radu...ono se asi bude jednat o komunistický snímek co? I když svoje to bude mít | |
|
|
Díval jsem se nedávno na pár dílů. Koupit určitě NE, půjčit ano. Stejně tak Kloss, kde to neoživuje ani žádná technika. I když si myslím, že to má spíš nostalgický význam pro nás starší, kteří jsme to hltali na ČB TV. |
|
|
|
Dneska jsem v obchodě našel zajímavost! 4 z tanku a pes na 3 DVD! co myslíte? vyplatí se to koupit? Böhužel, když to ysílali na Tv tak jsem byl ještě na houbách | |
|
|
Langos: Bohužel jsem tě zapoměl informovat, ale v neděli na Primě běžela taková klasika jako Most přes řeku Kwai. | |
|
|
Polata: (3619) To ale budeš muset počkat, než ty staré filmy přetáhnu z VHS na DVD. | |
|
|
Johny: Je to jisté. Hořící sníh není trilogie, ale jeden film. To co popisuješ je přesně jak píšeš Polata pentalogie Osvobození. | |
|
|
HOP: (3611) A mámin známí tam tehdy v rámci komparzu jezdil se Shermanem. Jen doplním, že tehdy musela československá strana pokrýt finanční ztráty filmařů způsobené tímto stěhováním a natáčením v jiné lokalitě. |
|
|
|
Vyměním Osvobození 1.-5. na DVD za jiné starší filmy na DVD | |
|
|
Včera jsem koukal na Osvobození 4 - Útok na Berlín. Docela pěkný film. | |
|
|
Polata napsal v č. 3614: To je možný - všechny ty ruské filmy mně splývají v jednu obrovskou tankovou bitvu. "Zřejmě si pletete samostatný film Hořící sníh (epizoda z bitvy u Stalingradu) s 5.ti dílným Osvobozením, kde je tento noční tankový útok z r. 1945 - na počátkubitvy o Berlín." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce