Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
Ondraha napsal v č. 2800: já mám také starší vydání od nakl. PANORAMA "nakladatelství PASEKA" |
|
|
|
nakladatelství PASEKA | |
|
|
Perry napsal v č. 2798: Kto tu knihu vydal? "Hubáčka a jeho knihu INVAZE" |
|
|
|
89michael napsal v č. 2797: přečti si také již níže zmiňovaného Hubáčka a jeho knihu INVAZE - je lepší mít informace z více zdrojů... "o tom som sa docital v knihe HRAZ PROTI INVAZI . " |
|
|
|
89michael napsal v č. 2793: o tom som sa docital v knihe HRAZ PROTI INVAZI ."Nemeckemu veleniu islo iba o to, aby v co najkratsom case mali k dispozicii novu diviziu, bez ohladu na jej vycvik atd..." V koncom roka 1943 a v rokoch 1944 a 1945 im uz islo len o to. |
|
|
|
89michael napsal v č. 2793: tohle bch řekl spíš u Rudé Armády...Wehrmacht dbal na řádné a plné vycvičení svých vojáků"Takze to patri tiez do jednej ( samozrejme ze nie najvacsej ) chyby Nemecka - Nemeckemu veleniu islo iba o to, aby v co najkratsom case mali k dispozicii novu diviziu, bez ohladu na jej vycvik atd..."
89michael napsal v č. 2793: další nesmysl... (opět spíše RA používala mladé nezkušené důstojníky v důsledku stalinových čistek) "Pretoze mladi dostojnici bez skusenosti viedli svojich vojakov do zahuby..." |
|
|
|
Co to tady meleš za nesmysly 89Michael? | |
|
|
Ondraha napsal v č. 2792: No ja si myslim, ze to nebolo az tak kvoli hordam vojakov Cervenej armady."Ještě aby ne, když se proti nim řítil Rudý kolos, který čítal přes 4 000 000 vojáků." Bolo to skor preto, lebo aj ked vojaci mohli byt ako - tak vycviceni, nebolo schopnych, resp. skusenych dostojnikov. Pretoze mladi dostojnici bez skusenosti viedli svojich vojakov do zahuby... Takze to patri tiez do jednej ( samozrejme ze nie najvacsej ) chyby Nemecka - Nemeckemu veleniu islo iba o to, aby v co najkratsom case mali k dispozicii novu diviziu, bez ohladu na jej vycvik atd... |
|
|
|
89michael napsal v č. 2791: Ještě aby ne, když se proti nim řítil Rudý kolos, který čítal přes 4 000 000 vojáků. "boli za kratky cas totalne zdecimovane" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 2790: Presne tak. A tie cerstve divizie nemali ziadne bojove skusenosti, a v tvrdych podmienkach boli za kratky cas totalne zdecimovane."Tak to je jasné, že neměli plné stavy, to jsem ani neříkal. Pomalu žádná divize neměla plné stavy ani na německé straně. Pouze možná ty čerstvé, kteří šly poprvé do boje." Preto Nemci mohli mat 228 divizii, ale pocet vojakov na vychodnej fronte sa rovnal 130 plne obsadenym diviziam... |
|
|
|
89michael napsal v č. 2789: Tak to je jasné, že neměli plné stavy, to jsem ani neříkal. Pomalu žádná divize neměla plné stavy ani na německé straně. Pouze možná ty čerstvé, kteří šly poprvé do boje. "ci vsetky mali plne stavy?" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 2788: No si mi nenapisal, ci vsetky mali plne stavy? Pretoze ak ano, tak si vezmime ze jedna divizia ma 17 000 vojakov. 17 000 x 228 = 3 876 000. Takze v polovici roku 1944 bolo na vychodnej fronte takmer 4 miliony bojaschopnych muzov? "Co to meleš?co chceš vědět?" |
|
|
|
89michael napsal v č. 2787: Co to meleš?co chceš vědět? "No a ako to bolo s tymi 228 diviziami na vychodnej fronte v roku 1944 ? hm?" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 2784: No pretoze oni tam boli, lenze boli v zalohe ( respektive nie na hlavnej obrannej linii ) a ked si Spojenic vytvorili predmostia, pri ich vzdusnej nadvlade uz bolo neskoro na nemecky protiutok..."Tak v tom případě si protiřečíš. Před chvílí si říkal, že kdyby tam byly, tak by to bylo těsné. Tak nevím, čeho tím chceš dosáhnout." No a ako to bolo s tymi 228 diviziami na vychodnej fronte v roku 1944 ? hm? |
|
|
|
89michael napsal v č. 2781: Tu jsem četl, ale mnohem lepší je INVAZE od Hubáčka "( viac v knihe HRAZ PROTI INVAZI od vydavetelstva JOTA ) " |
|
|
|
Tak v tom případě si protiřečíš. Před chvílí si říkal, že kdyby tam byly, tak by to bylo těsné. Tak nevím, čeho tím chceš dosáhnout. | |
|
|
Ondraha napsal v č. 2782: Ale boli - a to 2. tankova divizia , 9. tankova diviza SS a 12. tankova divizia SS . "Žádný vycvičený spolehlivý divize tam nebyly." |
|
|
|
89michael napsal v č. 2781: Ale pořád neříkej "ak by". Válka není samý "ak by". Žádný vycvičený spolehlivý divize tam nebyly. "Ak by ti divizie boli fakt vycvicene " |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 2780: Dobre, 228 ich tam byt mohlo, ale ja sa pytam, kolko z nich malo plne stavy."přehnané není, to skutečnost." Ak ich tam aj bolo 228 ale kazda druha bola zdecimovana, alebo nemala ziadne bojove skusenosti.
Ondraha napsal v č. 2780: Tu nejde o to cislo. Ak by ti divizie boli fakt vycvicene a boli by spolahlive, tak by to bolo s vylodenim tesne..."Jo a nepřipadá mi že když měli na pobřeží 12 divizí, že to bylo dost proti 39 divizím" No v nemeckych diviziach boli aj vychodne prapory, ktore spolahlive neboli. Takisto aj nemecke opevnenia ( Atlanticky val ) boli nedokoncene a to nielen z nedostatku pracovnych sil, ale aj z rozporov bojov o pracovne sily a hlavne stavebny material, ktory bol casto zle rozdeleny... ( viac v knihe HRAZ PROTI INVAZI od vydavetelstva JOTA )
Ondraha napsal v č. 2780: O letectve som nic nespominal. Co sa tyka luftwaffe, tak ona bola na zapade totalne porazena uz o takmer 2 roky skor... "Luftwaffe měla ve Francii pouze 160 bojeschopných strojů (70 stíhaček a 90 bombardérů)a Spojenci 11000. To se ti zdá být ze strany Německa taky hodně?" |
|
|
|
89michael napsal v č. 2779: přehnané není, to skutečnost. Jo a nepřipadá mi že když měli na pobřeží 12 divizí, že to bylo dost proti 39 divizím. Luftwaffe měla ve Francii pouze 160 bojeschopných strojů (70 stíhaček a 90 bombardérů)a Spojenci 11000. To se ti zdá být ze strany Německa taky hodně? "To cislo sa mi zda prehnane" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.