Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
Otazka zni kam by se svet ubiral kdyby to dopadlo jinak.Byly by jsme 40 let v podruci SSSR,nebo by nas okupovalo Nemecko??Myslim,ze i kdyby Nemci porazili Rusko a domluvilo se se zapadem na miru tak by takove imperium slozene z mnoha narodu nebylo udrzitelne!!Takova rise by se zakonite musela zhroutit ze vnitr! | |
|
|
KENNY napsal v č. 2892: Nebo prostě že dopadla tak, jak dopadla a ne ještě hůř. "Budme rádi že ta válka skončila dobře " |
|
|
|
alyk napsal v č. 1: Budme rádi že ta válka skončila dobře "to, ze vubec zacali valku!" |
|
|
|
Rixen napsal v č. 2890: ... aneb slavný Haltbefehl Chceš-li se dozvědět něco více, koukni do tématu Západní fronta (www.fronta.cz/forum.php?tema=223), příspěvek 1155 a další. Ale určitě toho tu je mnohem více, použij funkci Hledání. "Dočetl jsem se, že první německou chyba ve válce byla. že nechali evakuovat přes 330 000 britských a francouzských vjáků z Dunkirku do anglie," |
|
|
|
Dočetl jsem se, že první německou chyba ve válce byla. že nechali evakuovat přes 330 000 britských a francouzských vjáků z Dunkirku do anglie, | |
|
|
Lend Lease byl samozřejmě co do oběmů podstatný až v pozdějších obdobích, ale to už byl SSSR konsolidovaný...kdežto v období 41-42 měl každý tank, každé letadlo cenu zlata. | |
|
|
jan22 napsal v č. 2885: V dubnu 1941 nemohli začať z mnohých dôvodov. Ak aj vynecháme fakt, že práve prebiehalo ťaženie na Balkáne a teda nemalá časť nemeckých síl bola sústredená inde, úplne postačujúcim dôvodom na nemožnosť začatia východného ťaženia už v apríli 41 sú naprosto nevhodné klimatické podmienky, ktoré v Rusku zvyknú v takomto čase bývať. Mimochodom ďaleko horšie ako v októbri alebo novembri."Nemecti dustojnici komentovali ruske tazeni jednoduse "Russland, Russland, zu spaet ..." (Pro ty co neznaji nemcinu "Rusko, Rusko, prilis pozde ...") Kdyby zacali napr. v dubnu 1941, a kdyby jeste SSSR nedostal mohutne dodavky od USA v ramci Lend - Lease, mohlo to skoncit vselijak." Čo sa týka Lend & Lease, jej účinok sa naplno prejavil až neskôr (cca od r. 1943), kedy už Nemci nemali najmenšiu šancu na víťazstvo na východe. Skutočným dôvodom neúspechu Wehrmachtu na východe bol nedostatok síl a materiálneho zabezpečenia pre tak obrovskú operáciu. Dá sa povedať, že jediným spôsobom ako mohli vyhrať bol rozklad sovietskeho režimu a armády. Nič z toho sa napriek výrazným počiatočným víťazstvám nepodarilo a preto to dopadlo tak ako to dopadlo. |
|
|
|
jan22 napsal v č. 2885: Ale naštestní to zkončilo jak to zkončilo. Podle mého by rusové stejně němce před Moskvou zastavili zima ne zima. " kdyby jeste SSSR nedostal mohutne dodavky od USA v ramci Lend - Lease, mohlo to skoncit vselijak." |
|
|
|
Rixen napsal v č. 2883: Nebo obráceně. Němci by mohli vyhrát, kdyby dokázali rychle vyřadit SSSR, ale jsou to jen hypotézy. "Podle mě by Němci SSSR mohli porazit, kdyby se nedostali do války s USA." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 918: Podle mě by Němci SSSR mohli porazit, kdyby se nedostali do války s USA. "Němci mohli vyhrát jen v případě nezatažení SSSR a/nebo USA do války. Pokud by jedna z těchto mocností vystoupila do války proti nim, Německo by prohrálo." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2881: no právě, ale nevyčetl jsem, jestli je měli zabít Němci nebo by šlo o převrat, v obou případech by SSSR padl"Hádám, že tu kdosi navrhoval popravit „Stalina a jeho zvieratá" dodatek: proč ne, ono to někdy neškodí prolomit ledy i když nevím, zda to bylo teď vhodné |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2879: na Ural , že mě to hned nenapadlo, btw, kdo měl popravit koho? Němci Rusy nebo Rusové Rusy? "Co třeba evakuace z Moskvy dál na východ" |
|
|
|
Willi napsal v č. 2877: kam? mohu - li se zeptat.....na sibiř? do Polska? Číny? Japonska? " nemyslím si žeby stihli stalinove zvery utiecť." |
|
|
|
nemyslím si žeby stihli stalinove zvery utiecť....ale určite so mňou (ako vždy nebudete súhlasiť)... | |
|
|
karaya1 napsal v č. 2874: ono, někdy je to už teď fakt "hukot" tak se nediv "Chodit do prváku a v březnu se vymlouvat na školu?" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2874: Tenhle tvůj žblept nebyl nutný. Už to jednou psal mbbb. "Stejně dobře bych se Tě mohl zeptat, jestli byl takový problém si to tu na Frontě najít (aneb opět se dostáváme k hledání před otázkami)." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2872: tím sem samozřejmě nemyslel že nečtu vůbec. Já jen že mám taky školu. "to je bohužel z tvojich příspěvků vidět" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 2871: to je bohužel z tvojich příspěvků vidět "na čtení nemám čas" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2870: Toho jsem si už všimnul,ale na čtení nemám čas. Místo tvé ironické odpovědi si mohl napsat ano či ne?byl by to takový problém? "si o tom něco přečti - třeba tady přímo na Frontě " |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 2869: si o tom něco přečti - třeba tady přímo na Frontě "Ještě mám takovou otázku. Jak to bylo s tou kapitulací Německa: Byly dvě?Já jsem totiž četl, že první byla v Remeši, ale Stalin se rozzlobil,že se uskutečnila na území obsazené západními Spojenci. Tak nechal ceremoniál znovu provést v Berlíně, je to tak?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.