Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
giro:Měli, měli, ale kdyby Göring nepřestal s útoky na ně-vyřadili by je. Dzin: No...většina sil ne, ale... Několikrát se Němcům podařilo proniknout dál do vnitrozemí v přízemní výšce a hlásná služba si jih téměř nevšimla... P.S.:Chtěl jsem spíš podotknout, že nebýt Göringa, mohlo Luftwaffe způsobit RAF značné škody. |
|
|
|
Bart S.: (489) Ale RAF nebylo posledním článkem obrany. Daleko spíše to byla Luftwaffe, ne kterou byl vyvíjen tlak, protože ona byla jediným, kdo mohl rozhodnout, zdy se podaří invaze do Británie, či nikoli. | |
|
|
Kralik: Tak to je novinka? Jsi si jistý, že většina sil RAF byla soustředěna na letištích při pobřeží? Mohl by jsi mi to něčím podložit? Co se týká toho, že zničení radaru ochromí hlásnou službu RAF, jak potom vysvětlíš Moskvu 41? | |
|
|
Algernon napsal v č. 490: To dost dobře nejde, protože se jedná pouze o spekulace a dohady. Zjistit "co by bylo kdyby" nelze, ale lze se o tom dohadovat. "Jakpak dokážeš určit (krom experimentu), který z nich je pravdivý?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 491: Údajně měl odplout ponorkou se svými nejvěrnějšími do Antarktidy do nějaké ledové jeskyně a tam spřádat další plány na ovládnutí světa. "údajně měl Hitler koncem války pomocí jednoho takového "létajícího člunu" zdrhnout do nějakého Grónského fjordu a tam počkat na vývoj situace" |
|
|
|
Karlik s tim by se dalo souhlasit. Vtip je v tom, že je měli. | |
|
|
Dzin (257): Podle mě by RAF vyřadili. Bez radarů by neměli včasný varování a Luftwaffe by je většinou ničila na zemi. Hlavně při pobřeží. | |
|
|
Když jste tady tak u těch útěkú, docela zajímavé je, že údajně měl Hitler koncem války pomocí jednoho takového "létajícího člunu" zdrhnout do nějakého Grónského fjordu a tam počkat na vývoj situace. | |
|
|
Algernon napsala v č. 488: To bych mohl. Když je někdo posledním článkem obrany je určitě pod silným tlakem protože musí v tomto případě zastavit invazi a tím pádem mohou dělat chyby, které se dělají většinou pod podobným tlakem. "ale mohl bys tuto svou úvahu podepřít nějakým argumentem?" |
|
|
|
giro.c (462): Ano. Ale jde o to o kolik se ta šance zvýší? Existuje také taková hezká větička (která se sem i trochu hodí), že dvakrát nula je stále nula... | |
|
|
Létající člun je např. Catalina. Prostě letadlo které může přístát i na vodě. | |
|
|
Bart S.:Létající člun???To slyším poprvé.Pouč | |
|
|
FUJ06 napsala v č. 483: Myslím že měl nějáký létajíci člun. A kdyby ne tak by mu ho amíci určitě pujčili. "Letět A čím???" |
|
|
|
Tak kdyby byli už tak blízko,taky by měl volnou cestu až do Indie,kde až na japonce na východě byl klid.Letět A čím??? | |
|
|
plout by nemusel, mohl by letět. Ale z průběhu války v Africe víš, že tam přišli i němci... | |
|
|
Bart S.:Myslíš potičky už se skoro poraženými Italy???Ti Egypt už ohrozi neměli sílu.Přes Atlantik nebylo taky dvakrát bezpečné plout.NAvíc by bylo povzbuzující pro vojáky v africe v letech 1941-1993,že brání město,kde je Churchill a případně i královská rodina. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 479: Já bych souhlasil s giro.c: Odplul by do Kanady. V Africe by zas tak bezpečno nebylo... "Já bych tipl případné útočiště po případném útěku Churchilla z Velké Británie Afriku" |
|
|
|
giro.c:Já bych tipl případné útočiště po případném útěku Churchilla z Velké Británie Afriku.Tam byl v té době ještě celkem klid. S tou vlasteneckou válku jsem to myslel jako zarputilá obrana vojáků a civilního obyvatelstva. |
|
|
|
Churchil pokud by se situace stala nezvladatelnou odplul do zahraničí ( možná ), třeba do Kanady, Austrálie.a nebo jako správný vůdce lidu ve válce zůstal............. Anglie je na vlasteneckou válku trochu malá ne? |
|
|
|
Hele lidi.Myslíte,že by na britských ostrovech došlo k něčemu podobnému jako vlastenecká válka???Podle mě ne.Oni byli sice disciplinovaní,ale chuť do boje moc neměli.Nechali by se obsadit ani by necekli.Zajímavý by i byl osud Churchilla. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.