Největší chyba Německa 2. sv. v.

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2461-2480 z 2974
Po
Dzin 2.4.2004 22:52 - č. 551
Dzin Kralik: (545) Ano, podařilo se jim dočasně vyřadit radary, ale opět je to ono dočasně. A toto není ono "dočasně" jako z úmluvy o rozmístění vojsk SSSR na našem území. Nejvíce to bylo prakticky na jeden den. Takže to vždy zahrnovalo to, že nejprve by museli Němci vést úder na radary, možná i několik a pak by až mohli uskutečnit nálet na letiště, které by už ale byly v pohotovosti. Navíc by je ony útoky vyčerpali. A útočit dříve, než by vyřadili radary, nemohli, protože by neměli ono námi požadované překvapení...
giro.c 2.4.2004 19:40 - č. 548
partyzan v Anglii ve větším množství=podle mě utopii

Algy jak se ti bude chtít.

guano good point
FUJ06 2.4.2004 16:23 - č. 547
FUJ06 giro.c:Taky si myslím,žě je to spíš pohádka pro malé děti.Pro partyzánskou válku britové nebyli dvakrát dělaní.Navíc by se u Hitlera určitě zhoršil názor na Brity a ten byl celkem dobrý.Hitler angličany považoval za němce rovné.Toto tvrzení by se během partyzánské války určitě zhoršilo a jak už jsem psal,odneslo by to hlavně obyvatelstvo.
guano 2.4.2004 08:12 - č. 546
guano Algernon(544): To je dobry napad Napis serii clanku a vyvoji radaru
Kralik 2.4.2004 07:48 - č. 545
Kralik Dzin:To je sice fakt, ale to přerušení provozu by podle mě stačilo. Stuky už zastarávaly, to je fakt, ale...dočasně vyřadit z provozu radary by se jim podle mě podařilo. I když byly pro RAF snadnou kořistí. A Stuky by na letiště nemusely vůbec útočit.
Dzin 1.4.2004 21:50 - č. 543
Dzin Kralik: (534) Takže zatím jenom co se k těm úderům na radary týká. K úderům proti nim byly použity Ju-87, z toho důvodu, že se jednalo o bodový cíl a velitelé Luftwaffe nevěřili, že je mohou úspěšně napadnout horizontálním bombardováním. A právě při těchto úderech utrpěli štuky odpovídající ztráty aniž by dosáhli něčeho více, než přerušení provozu a v průběhu bojů byly staženy. Či-li nám zbývají ostatní německé bombardéry, v jejichž účinnost nemělo ani velení Luftwaffe, při tomto typu útoku, velkou důvěru. Navíc by to znamenalo oslabení úderných svazů proti silám RAF a tvoje nálety na 24 britských perutí by bylo víceméně sci-fi. Na to prostě nemělo Luftwaffe dostatek sil. Nehledě na to, že je i dostatečně diskutabilní, zdali by se podařilo RAF skutečně překvapit tak, jak navrhuješ.
giro.c 1.4.2004 21:01 - č. 542
Rád bych se o nich dověděl něco podrobněji o vývoji a použití. Moje znalosti se rovnají nule. teda myslel jsem, pokud bys doma něco měl, jinak si s tim nelam hlavu.
giro.c 1.4.2004 19:12 - č. 540
Algy moh bys mi prosím poslat něco o britských radarech? Doma nic neni.
giro.c 1.4.2004 19:12 - č. 539
partyzánská válka v Anglii mi připadá skoro jako utopie. Na ní musíte mít zázemí mezi lidmi ( což by možná fungovalo ), ale hlavně potřebujete zbraně což jak sami uznáváte od odstatních zemí byla čirá.........a spoléhat na zbraně ukořistěné....?????
FUJ06 1.4.2004 17:31 - č. 538
FUJ06
karaya1 napsal v č. 537:
"no a právě o tom mluvím, že případní partyzáni by mohli bojovat tak leda klacky.. Jediný způsob dopravy materiáluz USA, který mě napadl, je buď ponorkou (málo, malé) nebo letadlovou lodí"
Souhlasím.Prostě kdyby došlo k partyzánské válce tak by byli britové v .....Navíc bych řekl,že britové na partyzánsko válku nejsou dvakrát dělaní.Navíc by to odneslo hlavně obyvatelstvo jak už to během partyzánské války bývá.
karaya1 1.4.2004 17:27 - č. 537
karaya1 FUJ06: no a právě o tom mluvím, že případní partyzáni by mohli bojovat tak leda klacky.. Jediný způsob dopravy materiáluz USA, který mě napadl, je buď ponorkou (málo, malé) nebo letadlovou lodí
FUJ06 1.4.2004 17:12 - č. 536
FUJ06 karaya1:USA sice ještě byla neutrální,ale během roku 1941 se už politika USA začala naklánět k válce.Ale máš pravdu.V severním skotsku asi moc továren nebylo.S pomocí SSSr v otázce zásobování nemohla být řeč jak už tobě zmiňovaným odhaleným plánem pro nálet na Baku tak i proto,že byl mezi Hitlerem a Stalinem uzavřen pakt o neutočení a Stalin se ho prostě bál porušit.Kdyby došlo k partyzánským bojům v severním skotsku tak bych tipoval,že vydrží maximálně do začátku roku 1941.
karaya1 1.4.2004 17:08 - č. 535
karaya1
Bart S. napsal v č. 521:
"No třeba na severu ve Skotsku... Tam by se dalo dlouho bránit."
Hmm ale partyzáni potřebují jídlo, zbraně a munici. Jídlo by se dalo asi sehnat od místních, ale co ty zbraně..? Do okupované Evropy je dodávala spojenecká letadla (tím myslím i letadla SSSR), kdo by je dodával Británii? SSSR byl ještě neutrální a vztahy byly napjaté (kvůli plánovanému útoku na Baku a okolí 7/1940) a z USA to byla přeci jenom štreka, kterou zvládaly tak možná létající čluny..
Kralik 1.4.2004 14:30 - č. 534
Kralik
Dzin napsala v č. 524:
" Kralik: (498) Kolikrát? Tak to mi prosím vysvětli, co udělal Goring tak strašného, že kvůli němu nezpůsobila Luftwaffe RAF značné škody? Případně, že ty škody, nebyly ještě větší..."
Asi 2x nebo 3x. Teď honem nevim. Kdyby Göring neodvolal útoky na radary mohli by je vyřadit z provozu a hned se objeví hned několik velkých letišť kam by mohli doletět od doby kdyby byli zpozorováni hlásnou službou ještě nad mořem za dvě minuty (14-15 km do vnitrozemí): Pembrey, St. Eval, Roborough, Exeter, Warmwell, Westhampnett, Manston, Rochford, Usworth, Acklington na ¨kterých bylo dohromady 11 perutí. Velkou šanci na překvapení (aby je hlásná služba nezahlédla, nebo aby je zahlédla pozdě): Tangmere, Gravesend, Hornchurch, Martlesham, Coltishall, Digby, Kirton-in.Lindsay, Leconfield se 13 perutěmi. Dohromady mohli překvapit 24 perutí. To je dost ne? Ostatní by byly v relativním bezpečí.
FUJ06 1.4.2004 12:42 - č. 533
FUJ06 Algy(527):Pravda
FUJ06 1.4.2004 12:40 - č. 532
FUJ06
Bart S. napsal v č. 521:
"No třeba na severu ve Skotsku... Tam by se dalo dlouho bránit."
Bránit by se tam dalo,ale jak dlouho.A kdo by jim pomohl.To by bylo něco podobného jako němci plánované bránění a "pevnosti Alpy".
Dzin 31.3.2004 21:22 - č. 525
Dzin Bart S.: (500) Posledním článkem obrany bylo pozemní vojsko. RAF byla naopak prnví článek obrany proti nebezpečí německé invaze resp. předinvazních operací. Pokud by prohrálo, přišlo by na řadu RN a po něm pozemní vojsko.
A to je pravě ono. Pokud by Luftwaffe selhala, bylo naprosto jisté, že k invazi nedojde. Pokud by selhala RAF, ještě zde měli Britové ostatní složky, výše vyjmenované, a rozhodně nebylo danné, že by se Němcům invaze povedla.
Dzin 31.3.2004 21:22 - č. 524
Dzin Kralik: (498) Kolikrát?
Tak to mi prosím vysvětli, co udělal Goring tak strašného, že kvůli němu nezpůsobila Luftwaffe RAF značné škody? Případně, že ty škody, nebyly ještě větší...
giro.c 31.3.2004 20:24 - č. 523
FUJ06 nejde o to, že by RAF rozbombardovalo Němce na vedlejších osách postupu, jde o to, že když Lw nevyřadí RAF nedostane německej voják díky úsilí RN a RAF do Anglie.
giro.c 31.3.2004 20:23 - č. 522
pánové toto téma týkající se počtu vojáků tady už tady taky bylo. Mylsím, že Algy a Dzin mi možná dají za pravdu. Na skolonku léta, září se v Anglii nacházelo tolik vojáků o kolika se Němcům ani nesnilo. Mam dojem, že to snad bylo i něco k 30 divizím. Z toho by jich mělo být asi tak 19 bojeschopných a vybavených. Omluvte částečné nepřesnosti, ale jsem línej se podivat do literatury.

Bart zbraně sice můžeš vyrobit, ne tolik a v tak krátkém čase. Britové dostali spoustu věcín z USA.
2461-2480 z 2974
Po