Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
Kralik: (545) Ano, podařilo se jim dočasně vyřadit radary, ale opět je to ono dočasně. A toto není ono "dočasně" jako z úmluvy o rozmístění vojsk SSSR na našem území. Nejvíce to bylo prakticky na jeden den. Takže to vždy zahrnovalo to, že nejprve by museli Němci vést úder na radary, možná i několik a pak by až mohli uskutečnit nálet na letiště, které by už ale byly v pohotovosti. Navíc by je ony útoky vyčerpali. A útočit dříve, než by vyřadili radary, nemohli, protože by neměli ono námi požadované překvapení... | |
|
|
partyzan v Anglii ve větším množství=podle mě utopii Algy jak se ti bude chtít. guano good point |
|
|
|
giro.c:Taky si myslím,žě je to spíš pohádka pro malé děti.Pro partyzánskou válku britové nebyli dvakrát dělaní.Navíc by se u Hitlera určitě zhoršil názor na Brity a ten byl celkem dobrý.Hitler angličany považoval za němce rovné.Toto tvrzení by se během partyzánské války určitě zhoršilo a jak už jsem psal,odneslo by to hlavně obyvatelstvo. | |
|
|
Algernon(544): To je dobry napad Napis serii clanku a vyvoji radaru | |
|
|
Dzin:To je sice fakt, ale to přerušení provozu by podle mě stačilo. Stuky už zastarávaly, to je fakt, ale...dočasně vyřadit z provozu radary by se jim podle mě podařilo. I když byly pro RAF snadnou kořistí. A Stuky by na letiště nemusely vůbec útočit. | |
|
|
Kralik: (534) Takže zatím jenom co se k těm úderům na radary týká. K úderům proti nim byly použity Ju-87, z toho důvodu, že se jednalo o bodový cíl a velitelé Luftwaffe nevěřili, že je mohou úspěšně napadnout horizontálním bombardováním. A právě při těchto úderech utrpěli štuky odpovídající ztráty aniž by dosáhli něčeho více, než přerušení provozu a v průběhu bojů byly staženy. Či-li nám zbývají ostatní německé bombardéry, v jejichž účinnost nemělo ani velení Luftwaffe, při tomto typu útoku, velkou důvěru. Navíc by to znamenalo oslabení úderných svazů proti silám RAF a tvoje nálety na 24 britských perutí by bylo víceméně sci-fi. Na to prostě nemělo Luftwaffe dostatek sil. Nehledě na to, že je i dostatečně diskutabilní, zdali by se podařilo RAF skutečně překvapit tak, jak navrhuješ. | |
|
|
Rád bych se o nich dověděl něco podrobněji o vývoji a použití. Moje znalosti se rovnají nule. teda myslel jsem, pokud bys doma něco měl, jinak si s tim nelam hlavu. | |
|
|
Algy moh bys mi prosím poslat něco o britských radarech? Doma nic neni. | |
|
|
partyzánská válka v Anglii mi připadá skoro jako utopie. Na ní musíte mít zázemí mezi lidmi ( což by možná fungovalo ), ale hlavně potřebujete zbraně což jak sami uznáváte od odstatních zemí byla čirá.........a spoléhat na zbraně ukořistěné....????? | |
|
|
karaya1 napsal v č. 537: Souhlasím.Prostě kdyby došlo k partyzánské válce tak by byli britové v .....Navíc bych řekl,že britové na partyzánsko válku nejsou dvakrát dělaní.Navíc by to odneslo hlavně obyvatelstvo jak už to během partyzánské války bývá. "no a právě o tom mluvím, že případní partyzáni by mohli bojovat tak leda klacky.. Jediný způsob dopravy materiáluz USA, který mě napadl, je buď ponorkou (málo, malé) nebo letadlovou lodí" |
|
|
|
FUJ06: no a právě o tom mluvím, že případní partyzáni by mohli bojovat tak leda klacky.. Jediný způsob dopravy materiáluz USA, který mě napadl, je buď ponorkou (málo, malé) nebo letadlovou lodí | |
|
|
karaya1:USA sice ještě byla neutrální,ale během roku 1941 se už politika USA začala naklánět k válce.Ale máš pravdu.V severním skotsku asi moc továren nebylo.S pomocí SSSr v otázce zásobování nemohla být řeč jak už tobě zmiňovaným odhaleným plánem pro nálet na Baku tak i proto,že byl mezi Hitlerem a Stalinem uzavřen pakt o neutočení a Stalin se ho prostě bál porušit.Kdyby došlo k partyzánským bojům v severním skotsku tak bych tipoval,že vydrží maximálně do začátku roku 1941. | |
|
|
Bart S. napsal v č. 521: Hmm ale partyzáni potřebují jídlo, zbraně a munici. Jídlo by se dalo asi sehnat od místních, ale co ty zbraně..? Do okupované Evropy je dodávala spojenecká letadla (tím myslím i letadla SSSR), kdo by je dodával Británii? SSSR byl ještě neutrální a vztahy byly napjaté (kvůli plánovanému útoku na Baku a okolí 7/1940) a z USA to byla přeci jenom štreka, kterou zvládaly tak možná létající čluny.. "No třeba na severu ve Skotsku... Tam by se dalo dlouho bránit." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 524: Asi 2x nebo 3x. Teď honem nevim. Kdyby Göring neodvolal útoky na radary mohli by je vyřadit z provozu a hned se objeví hned několik velkých letišť kam by mohli doletět od doby kdyby byli zpozorováni hlásnou službou ještě nad mořem za dvě minuty (14-15 km do vnitrozemí): Pembrey, St. Eval, Roborough, Exeter, Warmwell, Westhampnett, Manston, Rochford, Usworth, Acklington na ¨kterých bylo dohromady 11 perutí. Velkou šanci na překvapení (aby je hlásná služba nezahlédla, nebo aby je zahlédla pozdě): Tangmere, Gravesend, Hornchurch, Martlesham, Coltishall, Digby, Kirton-in.Lindsay, Leconfield se 13 perutěmi. Dohromady mohli překvapit 24 perutí. To je dost ne? Ostatní by byly v relativním bezpečí. " Kralik: (498) Kolikrát? Tak to mi prosím vysvětli, co udělal Goring tak strašného, že kvůli němu nezpůsobila Luftwaffe RAF značné škody? Případně, že ty škody, nebyly ještě větší..." |
|
|
|
Algy(527):Pravda | |
|
|
Bart S. napsal v č. 521: Bránit by se tam dalo,ale jak dlouho.A kdo by jim pomohl.To by bylo něco podobného jako němci plánované bránění a "pevnosti Alpy". "No třeba na severu ve Skotsku... Tam by se dalo dlouho bránit." |
|
|
|
Bart S.: (500) Posledním článkem obrany bylo pozemní vojsko. RAF byla naopak prnví článek obrany proti nebezpečí německé invaze resp. předinvazních operací. Pokud by prohrálo, přišlo by na řadu RN a po něm pozemní vojsko. A to je pravě ono. Pokud by Luftwaffe selhala, bylo naprosto jisté, že k invazi nedojde. Pokud by selhala RAF, ještě zde měli Britové ostatní složky, výše vyjmenované, a rozhodně nebylo danné, že by se Němcům invaze povedla. |
|
|
|
Kralik: (498) Kolikrát? Tak to mi prosím vysvětli, co udělal Goring tak strašného, že kvůli němu nezpůsobila Luftwaffe RAF značné škody? Případně, že ty škody, nebyly ještě větší... |
|
|
|
FUJ06 nejde o to, že by RAF rozbombardovalo Němce na vedlejších osách postupu, jde o to, že když Lw nevyřadí RAF nedostane německej voják díky úsilí RN a RAF do Anglie. | |
|
|
pánové toto téma týkající se počtu vojáků tady už tady taky bylo. Mylsím, že Algy a Dzin mi možná dají za pravdu. Na skolonku léta, září se v Anglii nacházelo tolik vojáků o kolika se Němcům ani nesnilo. Mam dojem, že to snad bylo i něco k 30 divizím. Z toho by jich mělo být asi tak 19 bojeschopných a vybavených. Omluvte částečné nepřesnosti, ale jsem línej se podivat do literatury. Bart zbraně sice můžeš vyrobit, ne tolik a v tak krátkém čase. Britové dostali spoustu věcín z USA. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.