Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
WOLF33 napsal v č. 520: No třeba na severu ve Skotsku... Tam by se dalo dlouho bránit. "v anglii neni zrovna krajina na partizanskou valku" |
|
|
|
no jestli se muzu pripojit do diskuze o invazi do UK potom si myslim ze anglie nemela na ostrovech skoro nic a homeguard by nic nezmohli... navic v anglii neni zrovna krajina na partizanskou valku... no snad nejsem prilis z kontextu | |
|
|
Bart S,karaya:Vojáky můžeš zísakt rychle,ale s jakou vycvičeností a s jakými zkušenostmi.Možná si řeknete,že muži,kteří bojovali za 1ww mohli britskou armádu doplnit,ale těmto mužům už bylo okolo 40 a většina z nich nedržela 20 let v ruce zbraň,takže by to bylo úplně stejné jako s těma nováčkama. | |
|
|
Bart S. napsal v č. 516: "Zbraně můžeš vyrobit, vojáky ne..." Vojáky taky, jen to něco trvá |
|
|
|
Bart: To je taky fakt... | |
|
|
Kralik napsal v č. 514: Zbraně můžeš vyrobit, vojáky ne... "I kdyby, nechali tam všechny svý zbraně." |
|
|
|
nikde jsem to nevycetl... slysel jsem to na prednasce na FEL tak to povazuji jako smerodatne... co se tyce tech dvou panacku myslim ze by to mohlo byt jako se vsim... ceska hlava vymysli a cizi hlava slizne smetanu... on samotny vynalezl tu elektronku coz je rozhodujici... udelat radar uz je potom "brnkacka" kdyz jim horak dodal elektronku... asi takhle se to melo... uvadim co jsem slysel na FEL nestuduju | |
|
|
Bart S. napsal v č. 504: I kdyby, nechali tam všechny svý zbraně. "Kdyby sis přečetl všechny příspěvky, tak víš, že diskutujeme o tom, jak by se Británie bránila po neúspěšné evakuaci od Dunkerque." |
|
|
|
Bart: Já mám informace o Grónsku... | |
|
|
giro.c:Sohlas.Wehrmacht potřeboval pro svůj postup vzdušnou převahu a to Luftwaffe nemohla zaručit.Na hlavním směru útoku by vážnější problémy asi moc nenastali,ale na vedlejších trasách postupu by RAF Wehrmacht rozbombardovala a to by pro Němce asi nebylo moc dobré. | |
|
|
Karaya Brat má pravdu........ | |
|
|
BartS Lw musela. Jiná šance jak dobýt Anglii ještě v roce 1940 nebyla. Lw musela vyřadit RAF, aby potom mohlo vyjít vylodění. | |
|
|
Bart S.:Pravda.Volkssturm(?) = Homeguard.Všichni na tom byli stejně. | |
|
|
Fuky(491):Já jsem zase četl,že Hiler měl odletět do Alp a tam bojovat dál proti bolševismu.Bohužel v obsazení alp ho předběhli spojenci. | |
|
|
karaya1 napsal v č. 502: Kdyby sis přečetl všechny příspěvky, tak víš, že diskutujeme o tom, jak by se Británie bránila po neúspěšné evakuaci od Dunkerque. "Nebylo náhodou v Anglii nějakých 330 000 vojáků od Dunkerque..? " |
|
|
|
anglii zachranili hlavne cesi.... prof. horak z AVCR prchl do anglie i s vyzkumem centimetrovych vln... vynalezl majakovou elektronku a diky JEMU mela anglie radar a tim padem se take ubranila!!!! nemci ho meli taky jenze s decimetrovou frekvenci | |
|
|
Bart S. (500): Nebylo náhodou v Anglii nějakých 330 000 vojáků od Dunkerque..? Někde jsem četl, že po evakuaci měli po celé Británii ve skladech asi 5(!) pušek či co.. Ale než Němci dobyli zbytek Francie, byli v klidu.. A v Homeguard byli i lidi se zkušenostmi z WW1, měli motivaci etc.. K (494): nečetls náhodou Clive Cusslera? |
|
|
|
Giro: Bylo, ale těm při pobřeží by mohli pořádně zatopit. | |
|
|
Dzin napsala v č. 497: A co tedy bylo posledním článkem obrany? Vojáků měli v anglii opravdu málo a nějaký civilista s puškou by toho moc neubránil.
"RAF nebylo posledním článkem obrany"
Dzin napsala v č. 497: Ale není to tlak typu, že musí. Oni mohli dobýt anglii, kdyžto Britové ji museli ubránit. "Luftwaffe, ne kterou byl vyvíjen tlak" |
|
|
|
Kralik nebylo snad ve středu Anglie kolem 20 leek RAF? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.