Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
to FUJ06: To už se dostáváme úplně někam jinam. Zmasakrovat můžeš pár set tisíc lidí, ne celej národ. To by si snad ani němci nedovolili. | |
|
|
Bart S.:Následné zmasakrování obyvatelstva.Němci toho byli klidně schopni.Ale taky záleží,kolik by tam němci měli divizí.Koukni se třeba na slovenské národní povstání. | |
|
|
to FUJ06: A co takhle hromadné stávky v továrnách, naprostá občanská neposlušnost... Ale to jsem se vzdálil od partyzánů. | |
|
|
Bart S.(615):Jo,máš pravdu.Britové by jim to tam asi chtěli pořádně zavařit,ale zase jsme u toho.Jak!!!Britanie je na nějakou tu partyzánskou válku moc mala.Jedině by mohli provádět akce tipu vyhazování kolejí do povětří,přestříhávání telegrafních drátu a další jim podobné akce.Prostě saboterství.Toto je jediný způsob,jak by se britové mohli pomstít na němcech. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 607: To možná jo. Ale dovedeš si představit Brity pod cizí nadvládou, aby jim někdo "poroučel". Já ne. Spíš by se snažili němcům jejich "pobyt" v Británii co možná nejvíc znepříjemnit. "Britové se měli mít pod nadvládou Hitlera "dobře" |
|
|
|
čet.hrad koupil jsem ji ze zajímavosti. Jak má člověk v knihkupectví vědět, jak je to seriózní. Dzine ptám se proto, že mi něktré věci tak nějak ............. |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 604: O Commandos jsem já nic nepsal. To si to asi pleteš. "hmm a ony v roce 1940 už existovaly jednotky Commandos?" |
|
|
|
Ale dokud budou lidi takový knihy kupovat, bude těch blábolů přibývat víc a víc | |
|
|
A jestě, že pořád výtězili a vítězili až skončili v Berlíně. | |
|
|
giro.c: Co si o nich tak pamatuji, a pokud se jedná o toho Lucase, kterého mám na mysli, tak je to ...... Případné ostré slovo si doplň sám, jak uznáš za vhodné. Je to B.L.B.O.S.T a to strašná. Informativní hodnota knihy je na úrovni dětského slabikáře, protože se z ní člověk doví asi toliko, že Němci vedli válku ze Sovětským svazem. | |
|
|
Dzin mě spíš zajímal tvůj názor na ty knížky. | |
|
|
Ondřej Kolář z části máš pravdu. Jenže malé diverzní skupiny můžuo spíš naštvat než ublížit, a je pouze otázka času než by je zlikvidovali. | |
|
|
Ondřej:A právě o tom se tak trochu bavíme.Na to,aby tam bojovali velké jednotky tam nebyl ani takový prostor.Ani s tou podporou obyvatelstva bych si nebyl tak jistý.Britové se měli mít pod nadvládou Hitlera "dobře"(Jak jsem psal Hitler považoval brity za rovnocené němcům a tak by kromě nějakého potravinového systému žádné větší omezení neměli). | |
|
|
Bart S. napsal v č. 595: O tom, že by Němci nechali Skotsko v klidu, dost pochybuji. Skotsko není zas tak rozsáhlá oblast, a kdyby tam Němci nasadili větší jednotky, partyzáni by toho moc nezmohli. Nicméně menší diverzní skupiny by se mohly ve skotských horách úspěšně skrývat a provádět sabotáže. Velké partyzánské jednotky, jaké bojovaly např. v Jugoslávii, by ve skotských podmínkách bez zásobování ze zámoří měly minimální šanci. "Pokud by němci nechali Skotsko v klidu tak ty partyzáni by tam přežili krásně ze zásob místních a zbraně by se dali sehnat od němců a místních" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 604: Velitelství kombinovaných operací ( tedy hlavní velení Commandos ) vzniklo v říjnu 1940 "ony v roce 1940 už existovaly jednotky Commandos?" |
|
|
|
Bart S.- hmm a ony v roce 1940 už existovaly jednotky Commandos? giro.c (599): naprostý souhlas, to se tady celou dobu snažím říct |
|
|
|
giro.c napsal v č. 599: Tyto podmínky si myslím, že by byly splněny. Britové jsou povahově hodně nezdolní, takže by partyzánům pomáhali jak by bylo jen možné. "existence partyzánu je podmíněna několika věcmi - měli by mít příhodné podmínky respektive přírodní podmínky, potřebují zásoby hlavně munici, výbušniny a zbraně, v neposlední straně potřebují pomoc obyvatelstva a potraviny od něj." |
|
|
|
giro.c: (601) Vzásadě ano. Na světě bylo spostu partyzánských hnutí a každé se vyznačovalo svojí specifikací. Od Lucase jsem pár knih četl, ale názvy jsem si nezapamatoval a ony mi také dost splývají. Ale mám dojem, že jsem jí četl (spolu s Hitlerovi bojové jednotky?? nebo jak se to jmenovalo...) |
|
|
|
myslíš Dzine pro odboj daného státu či lokality? a propo nečetl jsi někdy Válka na východní frontě od Jamese Lucase? |
|
|
|
Bart S.: (598) Potom ale nemáš úplně pravdu. Co třeba takhle Jugoslávie? Ale pravda, aktivita partyzánů je vždy specifická pro daný odboj... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.