Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
a tak všeobecně Byly Němci schopni bojovat i se značnými ztrátami ve velícím sboru | |
|
|
giro.c napsal v č. 728: Zvlast u u jednotek waffen SS "brunner souhlas němci byli schopni operovat i bez důstojníků" |
|
|
|
Dzine (723) v čem mi věříš? | |
|
|
brunner souhlas němci byli schopni operovat i bez důstojníků | |
|
|
BRUNNER: Jeho schopnost vykonávat bojové akce. | |
|
|
FUJ06: Tak si o tom podebatujeme na "Východní frontě", ne? | |
|
|
FUJ06: Já o tomhle žádnou stránku na netu nemám, jako zdroj informací používám pouze knihy, protože jsou několikanásobně kvalitnější. Jinak německy nemluvím a ani nečtu, takže hold věřím giro.c, že to nestojí za moc. Bohužel o tomhle toho na našem trhu moc není... |
|
|
|
giro.c:Škoda pro němce, že Finové neobsadili pobřeží ladožského jezera. Já myslím, že by Finové mohli uspět, ale asi s velkými ztrátami. Rozhodně by to mělo vliv na dění v Leningradu. | |
|
|
no Fuj v ty knížce toho zas až tolik neni. Omezuje se to pouze na konstatování, že Finové postoupily zhruba tam, kde měli předválečné hranice. Díky tomu ani nebylo obklíčení Leningradu tak pevné. | |
|
|
www.kurland-kessel.de/ Asi to znáš, ale je to celkem dobrá stránka. Víš co, pošli mi i tu tvoji stranku, at se kouknu |
|
|
|
FUJ06: Tak jestli tohle najdeš, ihned mi to pošli. Já mám jen jejich počty, spíše ovšem ohledně bojů v roce 44. | |
|
|
Dzin:Seznam divizí nasazených na VF a snad jejich velitele, ale to už neni tak duležité. Hlavně aby tam bylo něco o bojích a místě nasazených. | |
|
|
FUJ06: CO chceš přesně vědět? ono se toho sice v našich podmínkách moc nevyskytuje, ale něco se dá najít. | |
|
|
pbradler: (710) Kde že se přesně dali Rumuni, Maďaři a Italové na útěk po prvním útoku sovětských vojsk? Otázkou je, jestli ten první útok nebyl tak drtivý a nezničil úplně jejich jednotky. Pokud vím, nějaký podtatný rozdíl v tomto oproti Němcům není. Jedině ten, že Němci vydrželi vzdorovat déle, ale to bylo spíše logistikou... | |
|
|
giro.c:Nemáš něco o nasazení Finksých divizí na VF. Počítám, že bránili finskou hranici se sovětským svazem na severu ruska. | |
|
|
giro.c napsal v č. 712: Já bych počítal tak až do Běloruska, kde by se už sovětská ofenzíva pomalu vyčerpala ( něco jako osvobozování Charkova v unoru roku 1943 a snaha dostat se k přechodům přes Dněpr, kdy se ruská ofenzíva nezastavila od obklíčení Stalingradu a kdy zasobování vázlo kvůli nataženým zásobovacím trasám). "spíše je otázka jak daleko by dokázali Němce vytlačit, než by sw ofenzíva zastavila." |
|
|
|
no našel jsem, že v roce 1941 se počet rumunskýc a finských vojáků rovnal. Oba státy měly na východní frontě zhruba 17,5 divize.Itálie 3. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 711: spíše je otázka jak daleko by dokázali Němce vytlačit, než by sw ofenzíva zastavila. "pbradler napsal v č. 706: "S tým by som vcelku polemizoval. Podľa mňa by Sovietska protiofenzíva aj tak stroskotala na nedostatku síl a logistike. Ak chceš môžme o tom dať reč na "východnej fronte", ktorá aj tak už dlho "spí"."" |
|
|
|
pbradler napsal v č. 706: Souhlas
"S tým by som vcelku polemizoval. Podľa mňa by Sovietska protiofenzíva aj tak stroskotala na nedostatku síl a logistike. Ak chceš môžme o tom dať reč na "východnej fronte", ktorá aj tak už dlho "spí"."
Dzin napsala v č. 709: "ale na východní frontě rozhodně nebyli oni největším vojenským spojencem" Souhlas. Za asi největšího spojence němců na východní frontě bych považoval Rumuny. Přece jen oni tvořili levé a pravé křídlo 6.armády u Stalingradu ( 3 a 4 rumunská armáda ). |
|
|
|
Dzin (709): Ak sa jednotka po prvom útoku dá na útek, asi to s jej motiváciou, skúsenosťou dôstojníkov a poddôstojníkov nie je najlepšie. A to nehovorím len o Talianoch ale aj o Maďaroch a Rumunoch. Fíni boli na tom samozrejme lepšie ale oni sa tiež príliš nesnažili ísť ďalej ako boli ich predvojové hranice. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.