Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
co bolo bez chyb?ale fw bol aspon stabilnejsi a univerzalnejsi nez 109.a ja tiez nehovorim o prezbrojovani zo dna na den ale postupne. | |
|
|
Willy si chránil kšeft, ovšem pravdou je, že by se tím dost podstatně narušila výroba již rozběhnutá. I fokouš měl své mouchy, které bylo třeba vychytat... | |
|
|
honza:tiez to pridelovanie kontraktou messerschmitovi i ked fw.190 bol ovela lepsi | |
|
|
O tom jsme se bavili na minimeetu. Jde o to, že Udet zapříčinil, že Německo nemělo strategický bombardér a katastrofální situaci při vylepšování stávajících typů. Vím že je to trochu přitažené za vlasy, ale pokud by například měli Němci nějakou variantu Ju-89 nebo Do-19, výsledek by mohl být odlišný. Výbornou ukázkou nekompetentnosti je požadavek na střemhlavý strategický bombardér-a vzniknul paskvil He-177. Nepopírám, že chyb bylo více, ale tato byla podle mě jedna z dost důležitých. |
|
|
|
Honza to je však věc, která nerozhoduje o válce. problém ybch spíš hledal v napadení SSSr a nebo nedobytí VB. Popřípadě druhotné věci jako vyhlášení války USA nebo vyvíjení tlaku na Japonce, aby napadli SSSR atd. | |
|
|
Největší chybou bylo rozhodnutí Göringa ustavit Udeta jako šéfa leteckého vyzbrojování. Udet měl dostat na starosti jednu Luftlotte, kde by odvedl dobrou práci. Takhle naprosto nesmyslně rozhodoval o věcech, o kterých neměl ponětí. | |
|
|
Ono se těžko rozhoduje co byla největší chyba Německa. Souhlasím s tím že obrovské chyby se dopustilo útokem na SSSR ale třeba prohraná bitva o británii se jim ve 44cátým taky vymstila. Kdo ví jak by to dopadlo kdyby Británie padla. Já bych spíš hledal chyby v jednotlivých bitvách a operacích. Je to snadnější a mnohem jednodušeji se dá zjistit jak by se situace vyvíjela. | |
|
|
Podla mna to bolo vtedy ked nemci napadli rusov a nepouzili ich k boju proti britom. | |
|
|
nevíte kolik měli Britové na konci války divizí? | |
|
|
Popřemýšlím a uvidím. | |
|
|
já jsem taky za Dzine | |
|
|
Dzin: Klidně to eglimu pošli. Ja si to rozhodně přečtu. Navíc takový článek tady na Frontě opravdu chybí abylo by to super na njaký referát ( stejně tady většina lidi sem chodí jenom kvůli nějakemu infu na referat ). Kdyžtak mi ho pošli na mail | |
|
|
Dzin: Určitě by se našel někdo kdo by tem článek čet. (třeba já ) | |
|
|
je to dsot rozáhlý, žel bohu některý nejsou dost frekventovaný. | |
|
|
Jinak, co se týká názvu témat, já chtěl jen upozornit, že kdo hledá, ten na frontě vždy najde. | |
|
|
Článek mám hotový ze 100 procent. Část z něho jste si právě mohli přečíst. Prostě jsou to heslovitě rozebrané konce jednotlivých bitevních lodí. Eglimu jsem ho neposlal, protože si nejsem zcela jistý, zda by takový článek upoutal. | |
|
|
No FUJ když to Dzin nechá možná, že se časem dostanu k tomu, že je po jedný dodělám | |
|
|
Dzin napsala v č. 780: "Válečné lodě druhé světové války" Dzine, mám stejnou otázku, jak daleko i s tím článkem. Stálo by to za to, to dokončit. Tady na Fontě takový článek chybí Jinak nahoďte zase nějaké tema, které by se opravdu poutalo s názvem |
|
|
|
Dzin na kolik % jsi to měl zhruba hotové? | |
|
|
Dzin ty tomu vždycky nasadíš korunku |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.