Těžké tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1241-1260 z 1550
<< 60 61 62 63 64 65 66 >>
Po
DuGalle 22.9.2004 18:52 - č. 359
DuGalle Paráda, no a teď ještě prozraď, kde tam vidíš těch 17 tanků IS, já vidím jeden plus další (nespecifikované) ve finálním skóre...
Stejně tak nevidím ani zmíňku o těch dvou 155 (pardon 122) tancích...
Johny 22.9.2004 18:46 - č. 358
Johny DuGalle: no když myslíš...

pro všechny ostatní je to tady:

sweb.cz/tregold/book1.tif

sweb.cz/tregold/book2.tif

sweb.cz/tregold/book3.tif
Dzin 22.9.2004 18:40 - č. 357
Dzin DuGalle: (355) Tahle analogie se ti povedla dost výstižně.
DuGalle 22.9.2004 18:35 - č. 356
DuGalle
Johny napsal v č. 353:
"Proč jsi tedy chtěl odkaz na stránky Cariusovy knihy,"
Protože si ten blábol o víkendu rád přečtu...
Johny napsal v č. 353:
"když jí bereš jako nevěrohodný zdroj a radši věříš Internetu"
Na to jsi přišel kde?
Johny napsal v č. 353:
"Navíc nechápu proč si takový to brak kupuješ"
To už jsem tu taky někde psal - pro hodnocení Tigeru a jeho nasazení, nikoliv pro podobné kecy. Že Carius hodlá přehánět a mlžit musí být každému jasné už po přečtění toho úvodu "my za nic nemohli"...
Johny napsal v č. 353:
"Nebylo to proto aby ses na ní mohl odkazovat kdybych jí neměl k dispozici?"
No jasně, prokoukl jsi mě, nestačí mi že se zesměšňuješ sám, ale ještě budu vynakládat úsilí na to abych to dokázal Za tu práci mi příteli nestojíš, to myslím upřímně a nikoliv jako urážku...
DuGalle 22.9.2004 18:28 - č. 355
DuGalle Dzin:
Johny napsal v č. 350:
"Bohužel nikde není napsáno, že to byly zrovna IS-1. Na druhé straně který typ němci označovali jako "tank Stalin"?"
Napadá mi jistá analogie ze sovětské strany, aneb každý tank byl Tiger a každá samohybka Ferdinand. Jo sorry, Němci vlastně nejsou tak zdegenerovaní jako sovětští tankisté, jejich rozpoznávací schopnosti a smysl pro přehánění jsou někde jinde
SK 22.9.2004 18:28 - č. 354
SK
DuGalle napsal v č. 351:
"Ale nepovídej, Němci přece nejsou jako ti ze SSSR nebo USA, německé reporty jsou přesné a vždy souhlasí se zkutečnými ztrátami nepřítele. Navíc německé oddělení propagandy totálně zaspalo a tak byly veškeré zprávy předkládány nezkreslené - z toho přeci vychází známá Goebbelsova cena pro nejlepší nezaujaté reportéry "
Zabudol si na ostatné štáty v čele s V.Britániou, Japonskom a pod...ale inak máš samozrejme pravdu...
Johny 22.9.2004 18:27 - č. 353
Johny
DuGalle napsal v č. 349:
"Jo jo, s radostí zůstanu v nevědomosti, než se prezentovat tímhle"

Proč jsi tedy chtěl odkaz na stránky Cariusovy knihy, když jí bereš jako nevěrohodný zdroj a radši věříš Internetu? Navíc nechápu proč si takový to brak kupuješ??

Nebylo to proto aby ses na ní mohl odkazovat kdybych jí neměl k dispozici?
SK 22.9.2004 18:27 - č. 352
SK
Johny napsal v č. 350:
"Na druhé straně který typ němci označovali jako "tank Stalin"?"
Takmer každý sovietsky v závere vojny, rovnako ako sovieti a spojenci videli v každom nemeckom tanku Tigra...
DuGalle 22.9.2004 18:26 - č. 351
DuGalle
SK napsal v č. 348:
"Ja k tomu len dodám: ...a s nemeckou "dôkladnosťou" značne preháňali..."
Ale nepovídej, Němci přece nejsou jako ti ze SSSR nebo USA, německé reporty jsou přesné a vždy souhlasí se zkutečnými ztrátami nepřítele. Navíc německé oddělení propagandy totálně zaspalo a tak byly veškeré zprávy předkládány nezkreslené - z toho přeci vychází známá Goebbelsova cena pro nejlepší nezaujaté reportéry
Johny 22.9.2004 18:24 - č. 350
Johny
Dzin napsala v č. 344:
"Třeba tanky IS-1. Vem že jich bylo vyrobeno něco kolem stovky a najednou si Carius jen tak, mírnix týrnix, narazí na 17 z nich..."
Bohužel nikde není napsáno, že to byly zrovna IS-1. Na druhé straně který typ němci označovali jako "tank Stalin"?
DuGalle 22.9.2004 18:23 - č. 349
DuGalle
Johny napsal v č. 346:
"DuGalle: dobře, nic neskenuj, čti si dál na internetu - to je důvěryhodnější zdroj než Carius. Já to sem dám sám a můžeš mně pak nahlásit "
Jo jo, s radostí zůstanu v nevědomosti, než se prezentovat tímhle
SK 22.9.2004 18:22 - č. 348
SK
Johny napsal v č. 346:
"Celý 502 pluk udává v tomto období (4-27 července 44) 84 zničených nepřátelských tanků, vystřílel 555 protitankových nábojů 88mm ausf.39, 876 tříštivých nábojů 88mm a celkem 36000 nábojů do kulometu. Vše je s německou důkladností zdokumentováno."
Ja k tomu len dodám: ...a s nemeckou "dôkladnosťou" značne preháňali...
DuGalle 22.9.2004 18:19 - č. 347
DuGalle
nemetko napsal v č. 341:
"???"
On to totiž ten znalec upravil, úvodně se rozepisoval o 155mm tancích. Ale přeeditováno toho bude časem asi povícero, už jenom když se podívám že třeba v (365) laboruje se 14-ti tanky IS zatímco v (431) už je jich 17...
Johny 22.9.2004 18:18 - č. 346
Johny DuGalle: dobře, nic neskenuj, čti si dál na internetu - to je důvěryhodnější zdroj než Carius. Já to sem dám sám a můžeš mně pak nahlásit

Navíc tahle akce není jeho poslední. O něco později u vesnice Maliva napadla jeho jednotka zbytek "zřejmě" stejné jednotky a kompletně ji zničili, udává 28 tanků, velké množství cisteren, zásobovacích vozidel a pěchoty.

Celý 502 pluk udává v tomto období (4-27 července 44) 84 zničených nepřátelských tanků, vystřílel 555 protitankových nábojů 88mm ausf.39, 876 tříštivých nábojů 88mm a celkem 36000 nábojů do kulometu. Vše je s německou důkladností zdokumentováno.
Dzin 22.9.2004 18:06 - č. 345
Dzin Johny: (343) Právě proto existují překladatelé. Ti musí samozřejmě dělat svoji práci dobře. Ale na to, abych dokázal zaujmout objektivní stanovisko, nemusím bezpodmínečně znát všechny jazyky, abych si mohl prostudovat všechny originální zdroje. Vem třeba, že se zajímáš o tankovou techniku Německa. Musíš proto snad umět řeči všech států, proti kterým Německo bojovalo a proti nimž byly jeho tanky nasazeny?
Dzin 22.9.2004 18:02 - č. 344
Dzin Johny: Vem ale, že na tom co píšeš, můžeš najít pár zarážejících věcí. Třeba tanky IS-1. Vem že jich bylo vyrobeno něco kolem stovky a najednou si Carius jen tak, mírnix týrnix, narazí na 17 z nich...
Johny 22.9.2004 18:01 - č. 343
Johny
Dzin napsala v č. 342:
"Hele podle tebe mám (a spolu se mnou i další) alespoň pasivně umět anglicky, rusky, německy, španělsky, italsky, portugalsky, francouzsky, holandsky, dánsky, rumunsky, bulharsky a bůhví kolika jazyky ještě? "

Nemusíš pokuď ti stačí zevrubý zájem. Ale pokud by jsi chtěl vědět něco hlouběji a nebo dokonce spochybňovat původní literaturu a vzpomínky účastníků, měl bys mít možnost si přečíst něco v originálu. Co se týče německé techniky je v podstatě všechno pouze překlad různorodé kvality. Někteří překladatelé si lecos vylepší dle jejich zájmu o věc. Odtrašující příklad jsou některé české knihy které vznikly často špatným překladem knih už jednou přeložených někým jiným.

To platí i opačně. V Německu je několik historiků, kteří hodnotí české dějiny pouze dle německých pramenů - podle toho ta historie pak vypadá.
Dzin 22.9.2004 17:45 - č. 342
Dzin Johny: (332+333) Fajn, už mi jde se k nim připojit také.

Hele podle tebe mám (a spolu se mnou i další) alespoň pasivně umět anglicky, rusky, německy, španělsky, italsky, portugalsky, francouzsky, holandsky, dánsky, rumunsky, bulharsky a bůhví kolika jazyky ještě? Nebo si snad myslíš, že každý, kdo se o WW2 zajímá, se zajímá jen o úzce vymezené téma, třeba jen o německé zbraně a to ještě jen o jejich konstrukci a už ne o jejich bojové nasazení? Tedy to by byl hodně slabotinký záběr.
nemetko 22.9.2004 16:12 - č. 341
nemetko
Johny napsal v č. 331:
"se 122 dělem "
jake
DuGalle napsal v č. 340:
"155 tanky"
???
DuGalle 22.9.2004 15:58 - č. 340
DuGalle
Johny napsal v č. 339:
"Na tak to sem dej. Proč sem mám dávat důkazy jen já?"
Ještě jsem tě neviděl dát sem důkaz. Ale jestli za důkaz považuješ propagandu...
Johny napsal v č. 339:
"Dej sem kopii té stránky kde se píše o tom, že se celá událost stala jinak a nebo, že si Carius ty počty vymyslel."
Nemám práva něco scannovat a ještě to pak zveřejňovat, krom toho k čemu mi to bude? STejně budeš pořád zpívat stejnou písničku...
Johny napsal v č. 339:
"Jinak mají tvé tvrzení asi takovou hodnotu jako když se řekne, že někomu v Číně spadlo kolo."
Aspoň je to tvrzení, narozdíl od toho co prezentuješ ty. To je prostý blábol, ať už teoreticky (dva Tigery zničí 17 IS-něco, tanky IS tvoří předvoj praporu atd) či fakticky (ony 155 tanky)...
Schválně se podívej na obyčejný Internet co se dočteš na téma Carius a Dunaburg - porovnej si kolikrát tam najdeš zmínku o T-34 a jediném IS nebo kolikrát tam najdeš zmíňku o 17-ti tancích IS (pokud nalezneš také své vlastní příspěvky tak je prosím nepočítej). Ale to jen tak na okraj, samozřejmě to nedokazuje nic. Ale pořád je to lepší než kecy o 155mm tancích
1241-1260 z 1550
<< 60 61 62 63 64 65 66 >>
Po