Těžké tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1201-1220 z 1550
<< 58 59 60 61 62 63 64 >>
Po
čet.Hrad 23.9.2004 09:41 - č. 399
čet.Hrad
Johny napsal v č. 390:
"z nejlepších tankových es 2 sv. války nedokázal identifikovat typ stroje je mírně řečeno nadnesené."
tak proč si nebyl jsitý zde nešlo o Tiger ausf.B?
SK 23.9.2004 06:39 - č. 398
SK
nemetko napsal v č. 392:
"Inak ad 388 najviac sa priklanam k nejakej verzii IS, ale Carius urcite rozpoznal rusku skolu od britskej a americkej proveniencie"
NO i to práve ide, že na východe nemusel čakať britský alebo americký tank a tak len čo videl siluetu, ktorá nebola v sovietskej armáde obvyklá tak ju označil za "nový tank, Stalin"...Nakoniec už len to, že ho porovnal s Tigrom II nesvedčí, že by boli podmienky natoľko dobré, aby s prehľadom dokázal odlíšiť jednotlivé typy tankov - myslím, že Tigru II sa len tak niečo nepodobá...
nemetko 23.9.2004 00:36 - č. 397
nemetko takze ako najmenej raritny z typov KV-1S IS-1 a IS-2 ktore si mohol popliest sa mi javi prave IS-2... mal najvacsiu percentualnu sancu na to stretnut ho
nemetko 23.9.2004 00:33 - č. 396
nemetko IS-2 do konca roku 43 vyrobili asi 102 kusov, a prvy krat sa objavil v dubnu 1944 - Tarnopol u 11. OGTTP proti sPzAbt 503
nemetko 23.9.2004 00:30 - č. 395
nemetko IS-1 sa prvy krat objavil v roku 1944 v bitke pri Korsune v ramci 5. gardovej tankovej armady
Johny 23.9.2004 00:29 - č. 394
Johny
nemetko napsal v č. 392:
"ale Carius urcite rozpoznal rusku skolu od britskej a americkej proveniencie"

o tom nepochybuj. je naprostý nesmysl si myslet, že by se pletl s něčím britským či americkým. Navíc ten tank si mohl dost dobře prohlédnout než tu oblast rusové dobyli zpět.

Jinak text knihy jasně hovoří o tom, že byl upozorněn na tank Stalin a pouze se podivuje nad tím, že tento typ vidí poprvé.
nemetko 23.9.2004 00:28 - č. 393
nemetko inak okolo 29 srpna 1944 sa v RA objavuje 42 strojov KV, ktore boli postupne odosielane k roznym skolnym utvarom, napriek tomu je mozne vidiet KV na fotkach z bojov z berlina
nemetko 23.9.2004 00:18 - č. 392
nemetko Inak ad 388 najviac sa priklanam k nejakej verzii IS, ale Carius urcite rozpoznal rusku skolu od britskej a americkej proveniencie
nemetko 23.9.2004 00:14 - č. 391
nemetko
Johny napsal v č. 390:
"Jinak uvažovat o tom, že by jedno z nejlepších tankových es 2 sv. války nedokázal identifikovat typ stroje je mírně řečeno nadnesené"

ok... postavime sa v blave na hrad a budes mi hlasit co za typy osobakov jazdia po moste snp... je to asi kilak a mas jasnu vyhodu v tom, ze su farebne a dnes uz aj viac tvarovo odlisne... myslim ze budes rad, ak poznas, 120ku od S classe

Take IS (vratane KV-85) a T 34/85 z pohladu odpredu prip mierne odzadu niekde na stepi, kde ich nemas s cim velkostne porovnat su tvrdym orieskom...
Johny 23.9.2004 00:11 - č. 390
Johny Docela koukám co ten text všechno rozpoutal.

Klidně bych přijal do úvahy, že to mohly být i tanky KV ale zaprvé meritum věci by to vůbec neměnilo, podstata byla ukázat, že před tigrama neutíkali pouze američani a za druhé ta úvaha má malé vady.

I rusové organizovali své jednotky do pluků těžkých tanků, takže pokud tam byl jeden, je absolutně jisté, že tam byly i ty další, obvykle měl pluk 21 tanků IS. A pokud tam byly nějaké IS, je taktéž jisté, že tam mohl být IS-2. Do července 44 vyprodukovali rusové cca 900 tanků IS-2 a kde jinde by měly být než na průlomovém místě fronty.

Jinak uvažovat o tom, že by jedno z nejlepších tankových es 2 sv. války nedokázal identifikovat typ stroje je mírně řečeno nadnesené. Za prvé by bez této nejnutnější znalosti těžko vůbec přežil a za druhé každá posádka dostávala náčrty všech tanků se kterými se můžou setkat včetně popisu jejich slabin.

Za další mám rozkaz pro velitele pluku z berlína aby ten lehce poškozený tank okamžitě odeslali k prozkoumání. Je definován jako JS nového typu.

Navíc je zřejmé, že ta pohroma byla pro rusy tak ponižující, že se velitel radši sám rovnou zastřelil.
SK 22.9.2004 23:44 - č. 389
SK
nemetko napsal v č. 388:
"velky novy... napada ma jedine churchil... ostatne su rovnake, ci mensie nez t-34 takze asi tazko by ich vydaval za "stalina""
No ja by som skôr tipol Valentine...ten bol predsa rozšírenejší...Navyše Churchill je ľahko rozpoznateľný podľa pásov...
nemetko 22.9.2004 23:40 - č. 388
nemetko velky novy... napada ma jedine churchil... ostatne su rovnake, ci mensie nez t-34 takze asi tazko by ich vydaval za "stalina"

inak ako stalin sa oznacovalo vsetko, co nemci stretli na fronte a nebolo to t-34 akejkolvek verzie, alebo nieco US a GB... co ostava?
SK 22.9.2004 23:32 - č. 387
SK
DuGalle napsal v č. 386:
"Dzin, pbradler: Fakt nevím, pořád se mi to zdá jako silné kafe, T-34 musela být skopcům notoricky známá, takže nová věž je sice mohla zmást, ale ne na dlouho... pbradler: Právě jde o to, že hledám co by mohl zaměnit za toho jeho Stalina. Když vyloužím IS-2 (z níže popsaných důvodů), musí mi zůstat něco podobného. V jeho případě bych nepředpokládal záměnu za T-34, ale něco jiného. 17 IS-1 mi přijde jako hovadina, to by bylo citováno v každé protisovětské literatuře. KV-85 k němu má nejblíže - ale bylo jich taky pouze lehce nad 100. Tady vycházím z toho, že jejich pohyb je všeobecně málo zmapován a konce války se jich moc nedočkalo. KV-1S snad, bylo jich hodně, ale zase už se vzdalujeme siluetě (přeci jenom má blíž k běžnému KV, který Carius musel znát)..."
Čo tak Valentine, Churchill, Sherman?
DuGalle 22.9.2004 23:22 - č. 386
DuGalle Dzin, pbradler: Fakt nevím, pořád se mi to zdá jako silné kafe, T-34 musela být skopcům notoricky známá, takže nová věž je sice mohla zmást, ale ne na dlouho...

pbradler: Právě jde o to, že hledám co by mohl zaměnit za toho jeho Stalina. Když vyloužím IS-2 (z níže popsaných důvodů), musí mi zůstat něco podobného. V jeho případě bych nepředpokládal záměnu za T-34, ale něco jiného. 17 IS-1 mi přijde jako hovadina, to by bylo citováno v každé protisovětské literatuře. KV-85 k němu má nejblíže - ale bylo jich taky pouze lehce nad 100. Tady vycházím z toho, že jejich pohyb je všeobecně málo zmapován a konce války se jich moc nedočkalo. KV-1S snad, bylo jich hodně, ale zase už se vzdalujeme siluetě (přeci jenom má blíž k běžnému KV, který Carius musel znát)...
pbradler 22.9.2004 22:53 - č. 385
pbradler DuGalle: Nesledoval som vašu debatu úplne od začiatku takže sorry ak to bude mimo mísu.
Ak sa jedná o čísla zlikvidovaných protivníkov uvádzané Nemcami tak musím povedať že som voči nim skeptický (o druhej polovici vojny keď kvôli ústupom navyše strácali možnosť overenia to platí obzvlášť). O Cariusovi to samozrejme platí rovnako.
Čo sa týka rozpoznávania typov je jasné že T34-76 sa pomerne výrazne odlišuje od ostatných takže tam by problém byť nemal. Iné je to ale u T34-85 a KV-85 resp. IS-1. Celkové línie sú pomerne podobné, veliteľskú vežičku na diaľku nerozpoznáš rovnako ako zadný guľomet na veži či rozdiel v podvozku. Keďže sa jedná o obdobie polovice roku 1944, myslím si že napriek vysokým výrobným číslam T34-85 vtedy ešte neboli na fronte natoľko rozšírené aby nemohlo dôjsť k buď k dezinformácii alebo pomýleniu si typov. Rozhodne si ale nemyslím že Carius narazil na KV-85 alebo IS-1, pretože tie boli vyrobené v tak mizivom počte že by musel mať zpekla šťastie.
Takže predpokladám, že to čo považoval za IS boli v skutočnosti T 34-85.
Dzin 22.9.2004 22:53 - č. 384
Dzin DuGalle: Já bych tu záměnu s T-34/85 nezavrhoval. Ona má na pohled stejně blízko k T-34/76 jako k IS-1 (či KV-85). Vem že nejčastěji identifikuješ techniku podle siluety. A ta zase nějak výrazně od IS-1 jiná není.
DuGalle 22.9.2004 21:28 - č. 383
DuGalle
pbradler napsal v č. 382:
"Súhlas. Z diaľky to rozhodne nie je nemožné."
Jaký máš na celou věc názor, jako jeden ze znalých Východní fronty?
pbradler 22.9.2004 21:27 - č. 382
pbradler
SK napsal v č. 375:
"myslím, že si ich v pohode mohol spliesť aj s T-34/85. Najmä ak sa s nimi ich posádky "pohrali" a doplnili ich dodatočným "pancierom"..."
Súhlas. Z diaľky to rozhodne nie je nemožné.
curahee 22.9.2004 21:08 - č. 381
curahee Nebudu tu slovíčkařit,siluety jsou velmi podobné,záměna je tedy velmi pravděpodobná.
DuGalle 22.9.2004 21:06 - č. 380
DuGalle
curahee napsal v č. 379:
"IS a kv-85,si mohou být na určitou vzdálenost opravdu podobné."
Na určitou? Podle mě přes zaměřovač tankového děla nad 100m nepoznáš rozdíl, zkus se podívat na fotky IS-1 a KV-85...
1201-1220 z 1550
<< 58 59 60 61 62 63 64 >>
Po