Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Tank na obrázku tak nebude model 40, ale model 41, pocházející někdy z poloviny roku - ještě svařovaná věž, ale už ZiS-5. Snad Ondík doplní či opraví, sovětské tanky přeci jenom nejsou moje parketa... | |
|
|
Pakliže by to byl rok 1940, jak se nám snaží Tamiya naznačit, musel by to být F-32, což ale není, jelikož ten měl hlaveň položenou níže. Přídavné pláty byly až na KV-1e, což znamená rok 1941 a kanón ZiS-5, kterému by odpovídal i ten štít (první typ). Akorát se mi na tom obrázku ta hlaveň zdá menší, což je ale subjektivní pocit... Dodatečně jsem si našel fotky postaveného modelu a tam ta délka odpovídá - mírně přesahuje předek tanku. Takže dle mého názoru je to opravdu ZiS-5... |
|
|
|
Můžu poprosit nějakého odborníka o informaci jaký kanon měla přímo tato konkrétní verze? Nemyslím ráži, ale přesné označení. Díky. www.militaryhobbies.com/custom/productzoom/t... |
|
|
|
John: Diky za upozorneni. brano: Uz to vidim, jeste jednou dikec. O tom nasazeni nahodou vic nevis ? |
|
|
|
John : Ahaaaaaaaa........registered please... | |
|
|
Brano a Guano: Pokiaľ nie je človek zaregistrovaný na fórume valka tak sa mu obrázky nezobrazia. |
|
|
|
GUANO : A na tom linku sú čo ? Omaľovavánky ? | |
|
|
brano: Diky, fotka by nebyla ? Popr. pocet vyrobenych kusu ? (ja mam 16) Nasazeni? | |
|
|
GUANO : forum.valka.cz/sutra26024.html#26024 | |
|
|
Nemate nekdo fotku 10,5 cm houfnice (asi leFH 18) na podvozku francouzskeho tanku B1 bis ? Docela by mne zajimalo jak to vypadalo, popr. i dalsi udaje - nasazeni apod. |
|
|
|
Johny napsal v č. 765: Scanovat celé knihy-ale fuj, co autorská práva? Snad malé kousky...Případně odkazy na literaturu. "A nějaké naskenované prameny by nebyly?" |
|
|
|
Johny napsal v č. 765: Co z pásových vozidel třeba kromě traktoru S-65/ Stalinec/? Neoficiální přezdívky vynechme. "Název "Josef Stalin" měl v rudé armádě kde kdo a nemusí to až tak úplně znamenat popis techniky" |
|
|
|
Johny napsal v č. 765: Tak to vysvětli blíž . "To může v německém překladu znamenat vše od roty po front. " |
|
|
|
To PBradler: Jednoduchým systémem: Nejdříve jednotky SS... Pak zase jednotky SS... Pak elitní divize... Pak ti ostatní... |
|
|
|
Johny napsal v č. 766: Ja by som to nenazýval bordel. Bol to systém ktorý fungoval, kto sa viac snažil ten viac dostal."Ani ne jako možnost existence ukradnutých těžkých tanků ale spíše jako doložení bordelu, který v této době u ruských jednotek existoval." A ako myslíš, že boli doplňované napr. nemecké jednotky? Na základe rovnosti? |
|
|
|
pbradler napsal v č. 764: "Myslím ale, že Johnyho historka hovorila o ukradnutých T-34. Či to chcel potom aplikovať aj na možnosť "prevzatia" ťažkých tankov to už je samozrejme jeho problém." Ani ne jako možnost existence ukradnutých těžkých tanků ale spíše jako doložení bordelu, který v této době u ruských jednotek existoval. Zničená technika byla nahrazována vším co bylo po ruce. Nejde ani o to, že by ty tanky někomu ukradli (i když to možné jea nabízí se to) ale spíše o to, že technika se dostala dříve těm, kteří se uměli postarat a to třeba i díky známostem. Takové události, kdy nějaké jednotka dostala prioritně dodávky díky tomu, že tam sloužil nějaký příbuzný komunistického komisaře nebyly výjimečné. |
|
|
|
Ondík napsal v č. 759: "Vždyť to byla přeci 1. brigáda tanků IS ne?" To může v německém překladu znamenat vše od roty po front. Název "Josef Stalin" měl v rudé armádě kde kdo a nemusí to až tak úplně znamenat popis techniky. Takže identifikaci nemáme.
Ondík napsal v č. 759: "Ale ani tak - v místě kde se toto vše mělo odehrát, se nevyskytoval žádný těžký tankový pluk ani předtím, ani potom, nebylo je prostě odkud vzít." A nějaké naskenované prameny by nebyly? Zatím ty tvoje tabulky znamenaly pouze fakt, že žádný pluk tt nebyl označen jménem "Dvinsk" což je na obhajobu tvrzení dost málo.
Ondík napsal v č. 759: To dokazuje, že tenhle tank tam být nemohl, s tím souhlasím. První krok máme za sebou. Už nám zbývá vyloučit pouze těch cca 899 zbývajících. "A navíc ten dosud neznámý tank Stalin II už měli v Německu odtažený z Rumunska aspoň 3 měsíce, jak jsem popsal v příspěvcích předtím." |
|
|
|
Ondík napsal v č. 760: To je jasné. Myslím ale, že Johnyho historka hovorila o ukradnutých T-34. Či to chcel potom aplikovať aj na možnosť "prevzatia" ťažkých tankov to už je samozrejme jeho problém."Zkrátka do jednotek s IS zařadit T-34 není problém /i munice je totožná s rozšířenýmy divizními kanóny a PL děly/, naopak to problém je." Každopádne by ma ale zaujímalo akým spôsobom sa nakladalo s vážne poškodenou technikou? Či bolo povinosťou jednotky ktorej tank patril odtiahnuť ho alebo len stačilo nahlásiť polohu tanku a už sa oňho postarala odťahová služba vyššej jednotky? Čo sa týka zameniteľnosti munície by ma zaujímalo či bola zameniteľná munícia do D-25T a húfnice M1938 (trieštivo trhavá či kumulatívna)? |
|
|
|
To Dzin: Jak se opovažuješ plést si mne s Johnym??? Stárneš... |
|
|
|
Johny: (756) Jenomže to tvoje trojí potvrzení je ze závislích zdrojů, tedy jako by bylo jedno. Mě nepřipadá nedůvěryhodný proto, že bych ho neznal, ale jeho příběh mi připadá nedůvěryhodný, tím co se v něm tvrdí. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války