Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Levant: Je to otřesný číst....... | |
|
|
Milo napsal v č. 912: A co ti vadí?Když ne pravopis? "Myslím, že pravopis je momentálne to posledné, čo by v tomto prípade vadilo." |
|
|
|
Honza napsal v č. 906: Myslím, že pravopis je momentálne to posledné, čo by v tomto prípade vadilo. "Levant: Neber si to osobně, tohle později smažu, ale zkus něco udělat se svým pravopisem." |
|
|
|
Gryzlov:Bylo to k něčemu?By mě zajímalo kolik střel to dokázalo odrazit... | |
|
|
Milo napsal v č. 908: No jo..jen mi nejde do hlavy jak to tam narvali "To je logické. Ak má strela väčší kaliber, než je kaliber hlavne, tak to ju musí ničiť poriadne." |
|
|
|
Pete, každý typ střeliva se chová při dopadu na skloněnou desku jinak. Rozsah úhlu se pak pohybuje v určitém intervalu, podle typu projektilu. Když třeba budeš mít skloněnou desku pod úhlem 30 stupňů od kolmice, tak zdánlivý úhel sklonu pro různé druhy projektilů se bude pohybovat v rozsahu 30 až třeba 40 stupňů. Američané to přepočítávají v závislosti na poměru T/D, tedy tloušťka pancíře/průměr projektilu. Z toho jim vyjde nějaký koeficient, podle kterého pak přenásobují tloušťku kolmého pancíře podle úhlu sklonu. Tato metoda je ale velmi zavádějící a dobré výsledky jsou zaručeny jen ve velmi specifickém rozmezí tlouštěk pancířů a průměrů střel. (Tato metoda se ale používala během války, v dnešní době vypočítávají průbojnost pomocí MKP.) |
|
|
|
Levant napsal v č. 901: To je logické. Ak má strela väčší kaliber, než je kaliber hlavne, tak to ju musí ničiť poriadne. "Jen vím, že to existuje a že to ničí hlaven..." |
|
|
|
Honza napsal v č. 903: Jako tak nějak "Nabíječ Ivan to opět včera trochu "přepískl" s vodkou, protože Nataša odjela k vedlejší jednotce na politické školení. Ráno má naložit munici do své T-34/76, leč jak se motá kolem skladu munice, hrdinně sbalí i několik střel do 85mm kanonu. Posléze je nucen něčím nabít kanon, namlátí tedy poněkud větší náboj do závěru ruským univerzálním klíčem(10kg kladivo) a střelec vypálí. No a zazvonil zvonec a milého Ivana byl konec." |
|
|
|
Jaro napsal v č. 902: Jo, jenže louskalo to tanky jako louskáček na ořechy..já sličel až o 4 ranách..ale nevím jak to tam mohli dostat... "Presne. Dokonca keď tam tú fazuľu narvali, tak dali väčšinou iba jednu ranu! Nadkaliberka je hold prevít." |
|
|
|
No dle Tvého popisu to vypadá následovně: Nabíječ Ivan to opět včera trochu "přepískl" s vodkou, protože Nataša odjela k vedlejší jednotce na politické školení. Ráno má naložit munici do své T-34/76, leč jak se motá kolem skladu munice, hrdinně sbalí i několik střel do 85mm kanonu. Posléze je nucen něčím nabít kanon, namlátí tedy poněkud větší náboj do závěru ruským univerzálním klíčem(10kg kladivo) a střelec vypálí. No a zazvonil zvonec a milého Ivana byl konec. |
|
|
|
Levant napsal v č. 899: Presne. Dokonca keď tam tú fazuľu narvali, tak dali väčšinou iba jednu ranu! Nadkaliberka je hold prevít. "jenže s nadkaliberní střelou měli rusi taky problémy...nemohly je strílat mockrát s jednoho děla Jinak by už nestříleli moc přesně... " |
|
|
|
Jo to nemohl..protože do toho nevidím..Jen vím, že to existuje a že to ničí hlaven... | |
|
|
Běžně do tohoto tématu nezasahuji, protožev oblasti tanků nejsem příliš vzdělán, ale tohle mi nedalo. Levant: mohl bys mi prosím popsat princip nadkaliberní střely? |
|
|
|
No jo..jenže s nadkaliberní střelou měli rusi taky problémy...nemohly je strílat mockrát s jednoho děla Jinak by už nestříleli moc přesně... | |
|
|
Levant napsal v č. 897: Tak, tak. Rusi a ich nadkaliberné strely, to je to správne nadupané strelivo. Logicky sa Nemci s ich podkalibernými aušusmi mohli ísť akurát klouzat. "A rusové používali i nadkaliberní střeli, takže se tiger mohl jít klouzat... " |
|
|
|
Ještěže do toho nevidím...ty skt¨ratky sou děsné.. Mylím si že Tiger 1 byl trošku starší jak IS-2 ne?A rusové používali i nadkaliberní střeli, takže se tiger mohl jít klouzat... | |
|
|
Johny napsal v č. 800: Vtip je v tom že se tu srovnává IS-2 s APCBC(neli s APBC) municí a Tiger s PzGr.40 tedy podkaliberní municí.Se PzGr.39 byla šance Tigeru I oproti IS-2 mizivá. "Protipancéřová průbojnost kanónů se u obou IS-2 a Tiger I udává jako stejná (IS-2 má větší ráži ale nižší úsťovou rychlost) a taktéž oba tanky se mohli zepředu ohrozit zhruba na stejnou dálku - 1000m." |
|
|
|
BRUNNER: Si myslím, že to tak dělali vždycky...Taky se v tom nevyznám...žasnu nad tím, jak to tady lidem de..někteří sou tu naprostí fanatici..já sem tu chvilku a cítím se tu jako dítě | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 891: "Mno trocha si to zašmodrchal s tým objemom." Nejen to,trochu jsem to zašmodrchal celé.Výpočet byl sice v principu správný,ale výsledek neodpovídá realitě ,neboť jsem to pronásobil špatným měřítkem.Včera jsem si to uvědomil.Ve skutečnosti tedy střela musela v průměru projít 170 a ne 138mm.Takže proti APCBC munici čelo věže IS-2 odpovídalo 180-200mm,bylo tedy zhruba na úrocni Tigera II. Omlouvám se všem které jsem mystifikoval a samozřejmě také konstruktérům IS-2. |
|
|
|
Noooo,ja si tipnem,že sa to začalo vo veľkom praktizovať zhruba od Kurska,kedy bol asi najväčší výskyt beloby na nem.vozidlách v nezimnom období... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války