Těžké tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
741-760 z 1550
<< 35 36 37 38 39 40 41 >>
Po
Honza 2.12.2004 17:41 - č. 937
Honza Před nějakou dobou jsem o tom viděl jakýsi dokument. To už patří do tématu moderní zbraňové systémy.
DG 2.12.2004 17:39 - č. 935
DG Ad pancíř - přesně tak, na pancíři tanku jsou umístěny směrové nálože, jejichž účelem je buď střelu vychýlit z letu nebo způsobit její předčasnou explozi. To lze buď pasivně, tj. střela při svém dopadu vyvolá explozi té nálože nebo aktivně, tj. radar zjistí letící granát a v předstihu proti němu odpálí konkrétní nálož...
Druhý zmíněný systém nemá nic společného s náloží, ale proti granátům se odpalují rakety. Opět to pracuje následovně - radar detekuje střelu a automaticky proti ní odpálí raketu. Problém je ten, že pokud je nablízku pěchota, má to rychle za sebou. Ten detekční radar také není 100% účinný, prostě celý tento systém má dost omezení a nepříliš průkaznou efektivitu...
Levant 2.12.2004 16:06 - č. 934
Levant Jo to je ono..docela zajímavý výmysl..chtěl bych to vidět v akci..není o tom někde nějakej filmeček?
Honza 2.12.2004 16:05 - č. 933
Honza Jo tak. Přídavný reaktivní pancíř. To si jeden chlapík hrál s ruskejma tankama z arabsko-izraelský války a zjistil, že když střela, která má tank zničit, narazí na výbušninu,která překvapivě exploduje , střele to odčerpá dost energie na to, aby už nebyla schopna prorazit hlavní pancíř tanku.

Pokud máš na mysli něco jiného (štora, arena), musíš si počkat na někoho z tankařů.
Levant 2.12.2004 16:05 - č. 932
Levant Asi joo..sem chtěl o tom něco vědět...
SK 2.12.2004 16:03 - č. 931
SK
Levant napsal v č. 926:
"Ted se ještě používají směrové výbušniny na věžích tanku..by mě zajímalo, jakoumá tohle učinnost..."
Honza napsal v č. 927:
"Levant: Myslíš PTŘS jako Carl-Gustaf?"
skôr si myslím, že myslí reaktívny pancier...
Levant 2.12.2004 15:59 - č. 930
Levant Ale ne...prostě když letí střela na tankovou věž tak se odpálí nálož co je na té věži a zničí tu střelu nebo vychílí...

opravování je v pohodě...to sem nemyslel....
Honza 2.12.2004 15:55 - č. 929
Honza No tak mi to popiš polopatě. Je to řízená raketa, která proletí až nad tank a ničí jej odpálením nálože na strop korby/věže? Nebo je to něco jiného?

Jestli se Ti nelíbí, že když tady něco napíšeš špatně, hned Tě někdo opraví, tak tady je to normální . Učíme se všichni a nikdo (ani na tomto fóru) není neomylný. Takže klid, ptej se a vstřebávej informace.
Levant 2.12.2004 15:49 - č. 928
Levant Já raději nemyslím....nevím...raději nic...protože by se zase mohlo stát, že by mě tu někdo napadl, že kecám blbosti...
Honza 2.12.2004 15:45 - č. 927
Honza Levant: Myslíš PTŘS jako Carl-Gustaf?
Levant 2.12.2004 15:35 - č. 926
Levant Gryzlov: Ted se ještě používají směrové výbušniny na věžích tanku..by mě zajímalo, jakoumá tohle učinnost...
Gryzlov 2.12.2004 14:23 - č. 925
Gryzlov Díky Milo za to upřesnění nadkaliberní střely pro PT 37mm kanón.
Gryzlov 2.12.2004 14:20 - č. 924
Gryzlov
Levant napsal v č. 918:
"Gryzlov: Když si mluvil o těch uhlech...dnes se dělají pod určitým uhlem dělové věže u tanků aby odráželi střeli nebo aby jejich učinek nebyl tak zničující..."

To, jak se bude chovat střela při dopadu na skloněný pancíř je vázáno na poloměr špice střely a sklonu pancíře. V dnešní době, kdy se používají podkaliberní střely, které mají průměr kolem 20 - 25mm, tak skloněné pancíře prakticky ztrácejí význam, pokud nejsou skloněny pod výrazně ostrými úhly - třeba věž u Merkavy.
Skloněný pancíř ale stále má svůj význam proti střelám typu HEAT. Tam je ještě šance, že projektil sklouzne po hraně špice a odkloní se směrem od tanku (velmi, velmi zjednodušeně řečeno).

Dříve měl sklon pancíře velký význam, protože se používaly střely, které měly poměrně velké poloměry špice. Ale takovéto vysvětlení je nedostatečné. Hodně to závisí na celkové hybnosti, tvrdosti projektilu a pancíře atd.
Levant napsal v č. 918:
"Nad kaliberní se používali...možná máš pravdu a já si pletu strany..ale myslím si že ne...Rusy je používali až u Dukli..nebo alespon sem to slyšel..."
Řekl bych, že si se přeslechl a byly to podkaliberní střely, ale to nemůžu vědět. Na to musíš přijít sám, jestli si se spletl nebo ne.
Levant 2.12.2004 14:17 - č. 923
Levant
Glynwed napsal v č. 922:
"Levant: Pleteš si nadkaliberní s podkaliberním. proto ty neurčité narážky "
hmm...vidím, že tu nemám co dělat Tak už mě tu neuvidíte....
Glynwed 2.12.2004 14:14 - č. 922
Glynwed Levant: Pleteš si nadkaliberní s podkaliberním. proto ty neurčité narážky .
Milo 2.12.2004 14:09 - č. 920
Gryzlov napsal v č. 916:
"Nadkaliberní střelu typu HEAT jsem viděl na německém PT kanónu ráže 37mm. Ta se nasadila na ústí hlavně. Nevím ale, jestli se k odpálení dala použít normální ostrá munice (o čemž pochybuji, ale není to nemožné) nebo spíše jen nábojnice s prachovou složí bez projektilu (což se mi zdá pravděpodobnější). Víc by o tom mohl vědět asi Milo."

Označenie tej strely je Stielgranate 41. Odpaľovala sa pomocou nábojky (nábojnica s prachovou náplňou bez strely). Ostrým nábojom to nebolo možné, pretože Stielgranate sa nasadzovala do hlavne pomocou tyče v strede stabilizátora.
Levant 2.12.2004 13:56 - č. 918
Levant Gryzlov: Když si mluvil o těch uhlech...dnes se dělají pod určitým uhlem dělové věže u tanků aby odráželi střeli nebo aby jejich učinek nebyl tak zničující...Jestli se ti nelíbí jak písu tak řekni...

Nad kaliberní se používali...možná máš pravdu a já si pletu strany..ale myslím si že ne...Rusy je používali až u Dukli..nebo alespon sem to slyšel...
Jaro 2.12.2004 13:56 - č. 917
Levant napsal v č. 913:
"A co ti vadí?Když ne pravopis?"
Nic, neber tie prispevky vazne a pis dalej. Oni tomu aj tak nerozumeju, hlavne Milo.
Gryzlov 2.12.2004 13:51 - č. 916
Gryzlov
Levant napsal v č. 911:
"Gryzlov:Bylo to k něčemu?By mě zajímalo kolik střel to dokázalo odrazit..."

Nechápu, k čemu se vztahuje Tvá otázka. Promiň. Zkus to více specifikovat.

Nadkaliberní střela - o žádné sovětské, nadkaliberní střele pro tankové nebo protitankové kanóny nevím ... jen o podkaliberních a ty se pro 122mm kanóny nedělaly.
Nadkaliberní střelu typu HEAT jsem viděl na německém PT kanónu ráže 37mm. Ta se nasadila na ústí hlavně.
Nevím ale, jestli se k odpálení dala použít normální ostrá munice (o čemž pochybuji, ale není to nemožné) nebo spíše jen nábojnice s prachovou složí bez projektilu (což se mi zdá pravděpodobnější).
Víc by o tom mohl vědět asi Milo.
Levant 2.12.2004 13:49 - č. 915
Levant
Honza napsal v č. 914:
"Levant: Je to otřesný číst......."
Díky
741-760 z 1550
<< 35 36 37 38 39 40 41 >>
Po