Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
DuGalle: Ty mi mluvíš (vlastně píšeš) z duše. KDyby Sověti jezdili u Kurska v takovýchto šunkách, ještě by to mohli prohrát. | |
|
|
Pánové, vy nevíte, že se v Polsku v roce 1940 válčilo? | |
|
|
Hned je vidět, kde se Skorzeny inspiroval před vlastní přestavbou StuGů a Pantherů. Jak potom mohli skopčáci vyhrát Kursk, když nevěděli na co střílet? Mít ale bolševik více takovýchto T-34, mohlo u Kursku všechno dopadnout jinak | |
|
|
A nebo konečně máme nezvratný důkaz, že Panther je jen okopírovaná T-34. | |
|
|
DG napsal v č. 973: Myslíš ty T-34 převlečené za Panthery nebo obráceně? "Kdo najde chybu u popisu hned té první fotky, dostane bonbónek " |
|
|
|
Autor těch stránek je borec. Největší bomba je ovšem na třetí straně: pfp.xhost.cz/clanky/tanky/dalsi3.htm Kdo najde chybu u popisu hned té první fotky, dostane bonbónek |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 971: Hmm dobrý,Maraudera opravdu neznám,a hodnost scharfschütze taky ne.Ovšem i ty ostatní popisky jsou fakt hustý...No a samohybná houfnice StuggIV taky není špatná . "pfp.xhost.cz/clanky/tanky/dalsi.htm" |
|
|
|
pfp.xhost.cz/clanky/tanky/dalsi.htm Tak to by člověk umřel ... to je hůůůstý! Kdyby to šlo, tak MEGA Dobrý Levante. Teď vážně. Spousta věcí, co je na těchto stránkách, je docela známá (nemyslím moderní tanky). Takhle kdyby si narazil na převodové poměry tanků PzKpfW III nebo IV nebo vůbec německých tanků (Panthera mám), tak to by bylo úplně nejlepší. Díky Johny za informaci. |
|
|
|
Gryzlov: Tiger I 1500 ot/min = cca 60s /360 st. od zhruba 2300 ot/min = cca 30s /350 st. |
|
|
|
pfp.xhost.cz/clanky/tanky/dalsi.htm Srandovné popisky...až mi slzy tečú nad kreposťou autora. |
|
|
|
www.military.cz/russia/armour/tanks/aps/aps.htm www.sweb.cz/hitlerovigeneralove/ www.rozhlas.cz/wwii/lide_nemecko/_galerie/10... blitzkrieg.wz.cz/view.php?cisloclanku=2004071901 valka.unas.cz www.tanky.wz.cz/Tanks/WWII/WWII.htm www.mainbattletanks.czweb.org/Tanky/Merkava4.htm pfp.xhost.cz/clanky/tanky/dalsi.htm Gryzlov: Co ty na to? |
|
|
|
Pro Levanta: ale nenadávám :o) to nadávám Tvůrci stránky, ne Tobě :o) Já moc na "projíždění" webu čas nemám, tak když někdo sem tam na něco narazí a dá odkaz, tak to pomůže. Já už nikomu na fóru nenadávám. Nestojí to za to a život je příliš krátký na to, abychom si jej navzájem znepříjemňovali :o) | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 964: No dík teda..první mi nadáváš že je to brak a ted chceš další Tak co teda chceš? "Levante, ale když najdeš něco dalšího, tak samozřejmě dej odkaz Za každou další informaci jsme vděční." |
|
|
|
www.combinedfleet.com/metalprp.htm Koukněte kdyžtak na tohle. Docela zajímavé, ale ještě jsem to celé neprošel. |
|
|
|
Levante, ale když najdeš něco dalšího, tak samozřejmě dej odkaz Za každou další informaci jsme vděční. Nemáte někdo hodnoty rychlostí otáčení věží u tanků Panther, Tiger I a Tiger II v závislosti na otáčkách motoru? Mám jen kusé informace, to zanmená ve finále, že žádné |
|
|
|
Levant napsal v č. 962: Četl jsem jen kousek z období 2. světové války. A stačilo ... hezké obrázky na stránce ... hodnota informací asi tak na bodu mrazu a v jistém směru spíš pod bodem mrazu ... ztráta času. "airborn.webz.cz/antitank.html" |
|
|
|
jagdtiger napsal v č. 960: Pokud vím,nasazeny v Evropě nebyly,ale v Mandžusku na konci WW2. "Moh by mně měkdo informovat onasazení IS 3 za druhe světove války v Evropě" |
|
|
|
Moh by mně měkdo informovat onasazení IS 3 za druhe světove války v Evropě | |
|
|
Tedy nechci moc štourat, ale Steel Panthers bych zase moc nebral, oni to tam sekají, ať padne jak padne. Identické obrněnce mají rozdílné charakterictiky, třeba T-34/85 v RA ma čelo věže 99mm a u Poláků a Jugoslávců 132mm a tak dále. Jinak, víte proč je to, že reálně prostřelené šikmé pancíře jsou menší, než vypočtené? Střela se při probíjení takovéhoto pancíře nepohybuje po přímce, ale stáčí se. Její dráha je zakřivená (ale ne moc, řadově milimetry) a tak jakoby překonává ještě větší kus materiálu, než kdyby letěla rovně. Tedy vzásadě ten vliv skluzu, jak píše Gryzlov. |
|
|
|
Gryzlov:No já si nemyslím ,že by Steel Panthers,nebo jakákoli hra v současné době simulovala nějak extra realisticky průbojnost střel a u značně zjednodušené hry jako je SP to snad ani nejde.Mě jde především o to, že se mi potvrdilo to ,co jsem si myslel a obhajoval ohledně balistického tvarování ,za což jsem ti velice vděčný. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války