Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
pbradler napsal v č. 1063: Nejsem si jistý, zda-li KwK 44 používal dělenou munici
"Veľký kanón znamená zpravidla delenú muníciu a tým pádom pomaľšiu paľbu."
pbradler napsal v č. 1063: V tom byl určitě nemalý háček. Modifikovat polní dělo znamená prakticky zkonstruovat zcela nový kanón, to bych zavrhl. Kde byl ale problém s tím flakem, to netuším... "Mohli modifikovať na PT kanón protilietadlovú 105-ku alebo teoreticky aj poľný kanón 105mm K18." |
|
|
|
DG napsal v č. 1061: Tu platí to čo som napísal v predošlom príspevku. Veľký kanón znamená zpravidla delenú muníciu a tým pádom pomaľšiu paľbu.
"Hákoši měli další v pořadí už 128mm, což by byla ve své době docela síla."
DG napsal v č. 1061: Mohli modifikovať na PT kanón protilietadlovú 105-ku alebo teoreticky aj poľný kanón 105mm K18. "protitanková 105mm prostě skopcům vypadla " |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1058: Jednotka na tom bola s 57t čo sa týka pohyblivosti na ťažký tank celkom slušne. Tých 12t navyše u dvojky spravilo svoje.
"Jednotka bola tiež podmotorovaná,samozrejme na KT sa to prejavilo ešte markantnejšie.Na druhej strane v pancierovaní má KT na vrch."
BRUNNER napsal v č. 1059: Proti tankom samozrejme áno. Úlohy ťažkých tankov sú ale širšie. A na ničenie delostreleckých postavení a pechoty je lepšie väčší kaliber. Ruský prístup sa mi zdá šikovnejší i keď 122mm s delenou muníciou (a pomaľším nabíjaním) už tiež nie to pravé orechové. Preto považujem 105 za optimum. "L/71 KwK 43 podla mňa stačil." |
|
|
|
pbradler napsal v č. 1057: No jo, ale vem si jaký..."Dvojke by okrem lepšieho pohonu slušal aj väčší kanón." Hákoši měli další v pořadí už 128mm, což by byla ve své době docela síla. Osobně si to moc představit nedovedu, protitanková 105mm prostě skopcům vypadla (otázka je potřeba této ráže, 88 L71 zvládne dost)... |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1056: Jedno slovo: Sandoměř "Chceš povedať žeaj bez týchto zdokonalení ním nebol?" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1056: Aby som pravdu povedal, osobne sa mi zdá Tiger I ako tank s lepšie vyváženými vlastnosťami než jeho následovník. Dvojke by okrem lepšieho pohonu slušal aj väčší kanón. Ako optimum by som videl 105mm. "Chceš povedať žeaj bez týchto zdokonalení ním nebol?" |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1054: Zapomeň, T-34 má vypružení Christie a T-54 torzní tyče (zdědil to po T-44)... "Nedávno jsem koukal na fotky T-34 se 100mm kanonem a byla tam fotka z r.1945, která mi značně připomínala podvozek T-55. Že by už byl tak starej " |
|
|
|
Neznáte někdo dobrej link o vzniku T-54 ? Nedávno jsem koukal na fotky T-34 se 100mm kanonem a byla tam fotka z r.1945, která mi značně připomínala podvozek T-55. Že by už byl tak starej ? | |
|
|
Jenom motor by nestačil. Ale dejme tomu rozšířit motor na kompletní pohon, nahradit ersatz materiál kvalitním a udržet zároveň i kvalitu výroby, tak v takovém případě by vznikl zajisté velice nebezpečný tank. Nic z toho ale nebylo v Německu možné a zbývající strany neměly potřebu se tomuto tanku po válce jakkoliv věnovat... | |
|
|
Považuji nejlepší těžký tank za IS-2, kdyby měl Tiger II. lepší motor upřednostil bych jeho. Co o tom soudíte? | |
|
|
mig napsal v č. 1049: "Trošku to rozšír " Nezavěšujte, jste v pořadí Teď vážně nestíhám (a cpu se všude kde se dá, že?). Až se trošku uklidní události, tak to rozšířím |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 1048: Trošku to rozšír "Tak to děláš velikou, převelikou chybu " |
|
|
|
mig napsal v č. 1047: Tak to děláš velikou, převelikou chybu "O Pejčochove knihy" |
|
|
|
BRUNNER: O Pejčochove knihy | |
|
|
Doležal: Sorry technika je na hovno. Nové P4 3,2 je v provozu takže nová majlovka je : mailto:[email protected] Přede Dík!! |
|
|
|
Petr Doležal:Poslal som foto na tebou udanú adresu v tvojom profile,no došla mi hláška,že mail je nedoručiteľný,tak švacni inú adresu.Jedno foto s posádkou mám... | |
|
|
Ahoj lidi. Jsem tu nový - nemáte někdo někde fotku Tigeru II s věží Porsche v zimní kamufláži s nápisem Anneliese na hlavni. Myslím, že se měl vyskytovat v Maďarsku r.1945. Barevné schéma je v každé publikaci,a el foto nikde. Pomožte!!! | |
|
|
Zaujímavá séria fotografií Tigra (P): www.sonicchat.com/topicdisplay.asp?BoardID=-... |
|
|
|
to DG: Ovšem je zde stále nezodpovězená otázka, zda jakou průbojnou munici vyráběli pro 75ku. Vyděl jsem velmi dobrou polskou monografii Firefly, bohužel než jsem si ji koupil (Krakatit) prodali jí, pokud někdo ví o čem mluvím, neporadil by kde by jí bylo možné ještě sehnat. Díky |
|
|
|
Pravda, Churchill VII už neměl ty kořistní M3, ale britské Mk.V (6pdr upravený pro munici pro americký M3). Sorry Takže upravuji i mně dostupná data pro granát M61 APCBC pro kanón Mk.V - na 1000m 57mm (při sklonu pancíře 30 stupňů). |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války