Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
To nevadí i tak díkes. Na netu se to asi najít nedá což? | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 1125: "NEMĚL BY NĚKDO Z VÁS PROSÍM PŘÍSTUP K MANUÁLU K VYPROŠTOVACÍMU TANKU VT-55??" No, bude to trochu problém. Pokusím se ale nic nezaručuji. Navíc to nebude hned, ale třeba až za měsíc. Jestli vůbec ... |
|
|
|
Vím že to sem nepatří, ale jelikož vím, že se tu najdou lidé s přístupem k ledasčemu, tak se ptám: NEMĚL BY NĚKDO Z VÁS PROSÍM PŘÍSTUP K MANUÁLU K VYPROŠTOVACÍMU TANKU VT-55??? Nebo alespoň k T-55??? V jakémkoli rozumném jazyce (česky, rusky, anglicky, německy). Co třeba odborník Gryzlov hm? |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1123: " Od 45mm po 152mm. :)" Vůbec nejsi náročný Pro začátek od 12,7mm do 57mm ... jestli se neurazíš www.geocities.com/Pentagon/Base/1852/index2.html |
|
|
|
to Gryzlov: Od 45mm po 152mm. :) | |
|
|
pbradler napsal v č. 1121: "Battlefield uvádza 15,6 kg ako hmotnosť HE granátu, 15,88 kg pre PT granát a 16,68 kg ako hmotnosť dymového granátu." Vím. Na Battlefieldu se postupně objevují hodnoty podle dělostřeleckých předpisů. Jsem zvědav, kdy tam dorazí "pětaosmdesátka". Zatím tam mají hodnoty, nevím odkud :o) Ta hmotnost 15,6kg je ve zprávě o testování 100mm a 122mm kanónů.
Béďa napsal v č. 1120: Nic vlastního. Kromě 85mm, 100mm a 122mm projektilů. Ostatní vím kde hledat na webu. Co by sis konkrétně představoval?"Nemáš nákres nebo popis konstrukce sovětských průbojných granátů u nejpoužívanějších ráží??" To mi připomíná... já Eglimu slíbil pro Frontu tabulky průbojnosti pro 100mm BS-3 a 122mm A-19. Hm, ach ta hlava ... |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 1119: Battlefield uvádza 15,6 kg ako hmotnosť HE granátu, 15,88 kg pre PT granát a 16,68 kg ako hmotnosť dymového granátu. "je hmotnost 100mm projektilu "jen" 15,6kg, kdežto protipancéřový projektil má hmotnost 16,88kg? Překlep? Přepis? A nebo jiný typ protipancéřového (nebo jiného?) projektilu?" |
|
|
|
to Gryzlov: Nemáš nákres nebo popis konstrukce sovětských průbojných granátů u nejpoužívanějších ráží?? | |
|
|
DG napsal v č. 1105: "Hmmm, ale spolu s celým tankem nebo dělem, že..." Já mám na mysli pouze optiku. Ale faktem je, že se to netýká zbraní velkých ráží. Aby se to špatně nepochopilo: Němci pouze "přebrali" hotový výrobek, nikoliv výrobu.
pbradler napsal v č. 1104: "Tá prvá časť otázky bola myslená vážne. Nevieš kam sa podel 107mm ZIS-6, ktorý bol vyvíjaný už v roku 1941?" Fakt netuším. Zkusím něco najít, ale pochybuji, že najdu něco, co by nám situaci objasnilo. Mimochodem, všimli jste si toho, že ve zprávě o testování 100mm BS-3 a 122mm A-19, je hmotnost 100mm projektilu "jen" 15,6kg, kdežto protipancéřový projektil má hmotnost 16,88kg? Překlep? Přepis? A nebo jiný typ protipancéřového (nebo jiného?) projektilu? |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1117: 107-čka bola k 1.7.41 v rôznych verziách zavedená v RA v počte okolo 1000 ks. Pochybujem teda že by sa nejaká munícia pre ne nevyrábala."Munice o obou ráží se již vyráběla, 107ka by znamenala dodatečné náklady." Je však možné, že v počiatočných bojoch bolo stratené také množstvo týchto kanónov, že sa vo výrobe munície neskôr už nepokračovalo. |
|
|
|
to pbradler: Munice o obou ráží se již vyráběla, 107ka by znamenala dodatečné náklady. | |
|
|
Vzhledem k obvyklé "velikosti" tankistů 30-35 kilo není zrovna ideál. Ale musejí tahat i větší, takže zase tak velký problém to opravdu není. |
|
|
|
brano napsal v č. 1114: "Problémy s nedeleným strelivom boli v jeho rozmeroch i hmotnosti" Problém jednotného náboja u väčších kalibrov spočíva predovšetkým v jeho dĺžke. S hmotnosťou to zase taký problém nie je napr. 100mm váži cca 30 kg, takže 107mm by mohla vážiť max. 35kg. Keď to porovnáš len s projektilom 152-ky tak je to o dobrých 6-8 kg. menej. Iné je to s dĺžkou, tá vyjde u jednotnej 107-ky na dobrých 140cm. Manipulovať s takým hovädom v malej veži je problém ako aj násť vhodné miesto na uskladnenie munície tak aby bola poruke. |
|
|
|
IS-1 so 100mm kanónom(IS-100) forum.valka.cz/viewtopic.php/p/34347#34347 Problémy s nedeleným strelivom boli v jeho rozmeroch i hmotnosti,kedy v stiesnených priestorovch veže tanku na to skrátka sily nabíjača nestačili. |
|
|
|
brano napsal v č. 1106: Dík. Pejčocha mám. Problém je, že napr. na battlefield.ru sú trochu rozdielne informácie napr. že v skutočnosti bolo vyrobených len 5 kanónov alebo že po problémoch s nedeleným strelivom (možno rozmerových) sa nakoniec zvolilo strelivo delené a pod. "Citácia z Pejčocha :" |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1109: Mne išlo skôr o verziu tankového kanónu. Gryzlov totiž spomínal, že pri výbere kanónu pre IS-2 nebol k dispozícii vhodný kus medzi 85mm a 122mm. Preto som sa pýtal čo sa stalo so 107-čkou, celkom nádejným to kanónom, ktorá sa testovala pre montáž do KV už v roku 41. "Tažené 107ky byly, co vím, naposledy nasazeny u Kurska" |
|
|
|
to SK: Vtipné, ale v té době se jednalo u univerzálních kanónů o běžnou věc. | |
|
|
Béďa napsal v č. 1109: Naopak, viac hláv viac rozumu, to muselo byť neskutočne presné... "byllo značně limitováno potřebou dvou miřičů..." |
|
|
|
to pbradler: Tažené 107ky byly, co vím, naposledy nasazeny u Kurska(myslím že jeden pluk-velikostí jednotky si nejsem z hlavy jist), jednalo se sice o vcelku moderní konstrukci, ale jeho použití jako protitankové zbraně byllo značně limitováno potřebou dvou miřičů... | |
|
|
Moc pěkné... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války