Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Tiger x JS www.closecombat.org/forums/attachment.php?at... |
|
|
|
pbradler napsal v č. 1104: "Tá prvá časť otázky bola myslená vážne. Nevieš kam sa podel 107mm ZIS-6, ktorý bol vyvíjaný už v roku 1941?" Citácia z Pejčocha : ZIS-6 boli určené pre modernizované KV-2 a KV-3 a vyššie.Vyrobených bolo medzi 24.7.-koniec 8/1941 800(600ks-Grabin) kusov,ktoré však skončili v šrote,pretože prezbrojenie KV-2 bolo kvôli stratám strojov a ich viazanosti na fronte nebolo možné a KV-3 a ďalšie verzie ťažkých KV sa nevyrábali. Takže výroba kanóna bola zastavená pre nedostatok vhodnej platformy i pre problémy s nedeleným strelivom.Následným vývojom cez 100mm ráž (D-10/S-34) sa 122ka ukázala vhodným kompromisom. |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 1103: Ještě tu o Sněhurce Zapomněl jsi dodat že pravděpodobnost takového střetu je 1:100
"No, 1xT-34/85 na 1x kus Tiger I stačil bez problému. Pokud osádka T-34/85 byla schopná."
Gryzlov napsal v č. 1103: Hmmm, ale spolu s celým tankem nebo dělem, že... "Co se týká sovětské upocené optiky... zase až tak upocená asi nebyla, když jí Němci přijali i do své výzbroje" |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 1103: Tá prvá časť otázky bola myslená vážne. Nevieš kam sa podel 107mm ZIS-6, ktorý bol vyvíjaný už v roku 1941? "To nevím. Já jej nezkoumal " |
|
|
|
pbradler napsal v č. 1100: "A kam sa podel môj favorit 107mm ZIS-6? Že by konštruktér nemal správny kádrový profil?" To nevím. Já jej nezkoumal No, 1xT-34/85 na 1x kus Tiger I stačil bez problému. Pokud osádka T-34/85 byla schopná. Co se týká sovětské upocené optiky... zase až tak upocená asi nebyla, když jí Němci přijali i do své výzbroje |
|
|
|
Pet napsal v č. 1101: Člověku s tvojí logikou určitě "Takhle to zní věrohodněji." |
|
|
|
"PaK 44 už byl jenom"... takový zoufalý pokus o..."odbavení IS-2 dříve, než jeho osádka přes upocenou optiku zjistí že se na něj odněkud zdáli střílí..." Takhle to zní věrohodněji. |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 1098: A kam sa podel môj favorit 107mm ZIS-6? Že by konštruktér nemal správny kádrový profil? "Jen v roce 1943 neměli nic mezi ráží 76,2mm a 152mm, kromě té "stodvaadváci)" |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 1098: Jasně, v konfiguraci 10x T-34 na 1x Tiger
"Ani ne... jim pak stačila "pětaosmdesátka". "
Gryzlov napsal v č. 1098: To mám z neschopnosti vyvinout dobrý protitankový kanón brečet? A i kdyby ho náhodou měli, tak platí bod výše...
"Jen v roce 1943 neměli nic mezi ráží 76,2mm a 152mm, kromě té "stodvaadváci)"
Gryzlov napsal v č. 1098: Totéž si myslím o klasice KwK 43 L71, PaK 44 už byl jenom taková pojistka ve stylu odbavení IS-2 dříve, než jeho osádka přes upocenou optiku zjistí že se na něj odněkud zdáli střílí... "To pak holt museli chodit s kanónem na vrabce " |
|
|
|
DG napsal v č. 1097: Ani ne... jim pak stačila "pětaosmdesátka". Jen v roce 1943 neměli nic mezi ráží 76,2mm a 152mm, kromě té "stodvaadváci) To pak holt museli chodit s kanónem na vrabce "Tvoji kámoši potřebovali na zničení německých tanků ráži 122mm a více již v roce 1943 " |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 1095: Tvoji kámoši potřebovali na zničení německých tanků ráži 122mm a více již v roce 1943 " Když já tomu nerozumím... proč by naši němečtí "osvoboditelé a zachránci od všeho možného" potřebovali na spojenecké tanky, když to byly takové ***, takhle výkonné kanóny? A to nemluvím jen o té bestii ráže 128mm..." |
|
|
|
Johny napsal v č. 1091: Obzvlášťě ubermensch vyskytující se v německé armádě počátkem roku 45 "holt i übermensch by těžko nabil více než jeden náboj." |
|
|
|
Když já tomu nerozumím... proč by naši němečtí "osvoboditelé a zachránci od všeho možného" potřebovali na spojenecké tanky, když to byly takové ***, takhle výkonné kanóny? A to nemluvím jen o té bestii ráže 128mm... | |
|
|
Béďa napsal v č. 1086: "proto mohla být sériová výroba zahájena již v roce 1946." Dík. Přesně tohle jsem potřeboval. |
|
|
|
PaK 44 : forum.valka.cz/viewtopic.php/t/18952 | |
|
|
Jojo pěkný macík,mám doma ruský projektil ráže 122mm (prázdný) a ten taky něco váží.Jinač tento projektil do Pak 44 je tvarově podobný protipanceřovému granátu do Kwk 40,který má trošku jinačí parametry (rozměr a váhu),tuším že by to mohl být Pz.gr.39,ale nejsem si jist,když tak mě někdo opravte www.uk.fme.vutbr.cz/vyuka/streso/IM003387_1.JPG |
|
|
|
DG 1089: Váha projektilu je 31,8 Kg. Váha nábojnice je 36,6 Kg. Dohromady tedy 68,4 Kg. Což napovídá proč bylo použito této dělené varianty - holt i übermensch by těžko nabil více než jeden náboj. | |
|
|
Béďa napsal v č. 1085: Prototypy byly sice vyrobeny ale dost pochybuji, že se kdy montovaly někam jinam než do Jagdtigerů. Výroba totiž nebyla díky bombardování schopna dodat ani požadovaný počet Pak.44(/80) do těchto obrněnců. Zvažovala se proto i výzbroj 8,8 a rozjel se projekt na konverzi kořistních děl podobných ráží na 12,8. Vzhledem k tomu, že Hitler osobně urgoval výrobu Jagdtigerů, těžko by dovolil umístění nedostatkové zbraně někam jinam. "Když už je řeč o Paku 44, neví náhodou někdo jestli byl sériově vyráběn v tažené verzi, a pokud ano v jakém počtu byl nasazen?" |
|
|
|
Granát do PaK 44: |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1085: Netuším, ale dost o tom pochybuji vzhledem k "ohromující" mobilitě flaků stejné ráže. Jako protitankový kanón by to bylo spíše na obtíž. Když si představím co by skopci museli použít jako tahač, jak dlouho by to připravovali do postavení atd. "Když už je řeč o Paku 44, neví náhodou někdo jestli byl sériově vyráběn v tažené verzi, a pokud ano v jakém počtu byl nasazen?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války