Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Nedavno jsem videl reportaz na nemecke TV DSF o "tankoskole", pouzivaji VTecko pro nadsence kteri se chteji naucit jezdit s obrnenou technikou, myslim ze to je prave VT-55. Jo a jinak vrak vyprostovaciho tanku stoji u Noveho Jicina na tankodromu mistniho opravarenskeho zavodu, je tam uz alespon 30 let, bohuzel dnes uz je to opravdu jen torzo, ale myslim ze je to vyprostovaci verze T-34 | |
|
|
pawel, a je to krasavec ne? | |
|
|
GeorgRolf: nene, ja ho videl jel sem okolo:) Honza: myslim ze o tom clanku sla rec, ale ja ho nemam. nemuze nekdo okopirovat a tak? |
|
|
|
Už jste tu probírali fotograficky zdokumentovanou přítomnost Königstigerů na našem území? Pěkný článek vyšel v HPM. | |
|
|
Pawel, tak to není až taková vedlejší vesnice Ale koukám, že se zprávy šíří zatraceně rychle. To se o tom už mluví po hospodách? | |
|
|
GeorgRolf: ja jsem z rican:)) | |
|
|
A už to máš oscanované? | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 1139: O tom se budeme bavit, až dodám požadovaný materiál a jestli s tím málem budeš spokojen "Gryzlov, díkes mnohokrát, pořád jsi neřekl, co piješ" |
|
|
|
Pawel, no...já sice nejsem přímo majitel (ani Omický občan), ale Omické Vétéčko je to o kterém je řeč. Čili v podstatě ano. Odkud jsi ty? | |
|
|
Gryzlov, díkes mnohokrát, pořád jsi neřekl, co piješ | |
|
|
GeorgRolf- ve vedlejsi vesnici si jedne blazen koupil VT55 nejsi to ty? omice? *3* | |
|
|
Pro GeorgRolf: Předem se omlouvám z dlouho odmlku. Něco jsem našel, ale moc toho není. Manuál k VT-55 sice mám, ale bohužel jen druhou část Pak mám technické minimum pro tank T-55 a T-55AM2. Něco o údržbě tam je. Pak mám všeobecný manuál pro defektaci obrněných vozidel. Takže o víkendu budu scanovat a dodám v elektronické podobě na CD. Stačí se pak domluvit, kde a jak Ti to mám předat. Asi mi napiš na email a domluvíme se. Béďo, za málo. Pošlu další odkazy. Co nejdřív... |
|
|
|
to: Gryzlov díky! | |
|
|
No byl to fofr, sehnali jsme narychlo dopravu za slušné peníze, tak Mazlík jel už včera . Potřebujeme ale spíš papírové informace, manuály a nákresy, majitelů VT znám v okolí několik, ale bez manuálu. Aktuálně budem asi nejdřív čistit nádrže a filtry, neb nejspíš budou pěkně zabordelené a chudáček nám občas chcípne, tak by se hodily informace o tom, jak se zmíněná činnost správně provádí. | |
|
|
Tom, samozřejmě helfne i jakékoli info o bojové či mostní verzi, ale základní ovládání je stejné a to známe a nejvíc mě zajímá ovládání všech těch navijáků, jeřábů a radlic. Ovšem pokud máš cokoli o T-55 tak budu povděčen. | |
|
|
ježkovi nebo čí voči! To byl teda fofr! No, zkusím zatlačit na zdroje. Budu se snažit. Jinak vím o jednom chlapíkovi z Berouna, který VT-55 vlastní také. Zkusím na něj sehnat číslo. | |
|
|
Čoveče Gryzlove, celá akce proběhla nečekaně rychle, "Mazlík" VT-55 už parkuje před barákem, takže kdybys náhodou mířil na chalupu, nezapomeň si na mě vzpomenout prosím | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 1129: Tohle neřeš jen pevně doufám, že se mi ten manuál podaří sehnat. "Každopádně pokud si na mě vzpomeneš, tak bych ti byl velmi zauzlován. Rovnou se zeptám..."co piješ"?" |
|
|
|
To fakt tolik nespěchá, myslím, že v nejbližších 14-20 dnech ho ještě potřebovat nebudu a pak už to nějakou chvíli vydržím. Každopádně pokud si na mě vzpomeneš, tak bych ti byl velmi zauzlován. Rovnou se zeptám..."co piješ"? | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 1127: To netuším. Nechci Ti dělat plané naděje, ale mám dojem, že se mi manuál k VT-55 opravdu doma někde poflakuje... nebo spíš na chalupě. Ale to opravdu bude asi ten měsíc, než se tam dostanu. "To nevadí i tak díkes. Na netu se to asi najít nedá což?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války