Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Ja som raz videl fotografiju Pantera po súboji s IS2. Ta 122ka mu rztrhla predný štít na veži a z tej veži odtrhlo roh a to poriadne kusisko - tou dierou by sa dalo prejsť. | |
|
|
A co tak tříštivá? Třeba takový D-25T nebo ta 152ka... Na boční pancíř stačily obě ráže bez problémů, podle Svirina na konci roku 1944 zlikvidovala dvojice Jsek osm P.IV právě tříštivou municí, a ještě jednou opakuji, že na battlefieldu jsou i úžasné osobní vzpomínky sovětských tankystů... | |
|
|
89michael napsal v č. 1201: Ak to bola prierazna strela, tak si to nemyslím ani ja. Ale prierazna strela to na 100% nebola, takže je to možné. Tuna je diera po ISU122 www.battlefield.ru/destroyed/germany/wirbelw... "to mi chces povedat, ze ta diera v prednej casti ma priemer 152 mm? Ved takmer rovnako velka ako koleso a dost pochybujem, ze priemer kolesa je 15, 2 cm... No, teda nemusi mat taky priemer, ale nemyslim si ze 152 mm naboj by urobil taku dieru." |
|
|
|
www.battlefield.ru/destroyed/germany/panther... Je to snímek z řady cca 6 panterů postavených za sebou. V čele kolony je PzIV L70 Zw.Losung tuším s číslem 454. Kolonu chystají rusové k odtažení. Je to z Maďarska,....ale to se ví že!. |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1199: to mi chces povedat, ze ta diera v prednej casti ma priemer 152 mm? Ved takmer rovnako velka ako koleso a dost pochybujem, ze priemer kolesa je 15, 2 cm... No, teda nemusi mat taky priemer, ale nemyslim si ze 152 mm naboj by urobil taku dieru. "Ide o tu "big" dieru v prednej časti po 152 mm strele" |
|
|
|
Nejde o to Ide o tu "big" dieru v prednej časti po 152 mm strele ......myslím si, že sa nedá prehliadnuť. Alebo hej ? |
|
|
|
www.battlefield.ru/destroyed/germany/panther... .........ale na tomto mieste by som sedieť nechcel |
|
|
|
Iljušin napsal v č. 1187: A to to www.battlefield.ru/destroyed/germany/pz4_05.jpg "Není to náhodou PZ IV" www.battlefield.ru/destroyed/germany/king_01.jpg www.battlefield.ru/destroyed/germany/marder_... |
|
|
|
hellko napsal v č. 1177: www.battlefield.ru/index.php?option=com_cont... "ma niekto niake podklady a udaje o tanku T-44 vyzbroj a kde a kedy bol nasadeny a kam sa potom dejine stratil?" |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1185: Není to náhodou PZ IV "Hádanka: čo to je (ale ten Tiger to nie je) " |
|
|
|
Hádanka: čo to je (ale ten Tiger to nie je) www.battlefield.ru/destroyed/germany/pz4_03.jpg |
|
|
|
89michael napsal v č. 1183: Ja si myslím, že ak ten Tiger mal už niečo za sebou a veža už bola dosť vykívaná (opotrebované ložiska a podobne), v pohoďe by "mohla" odletieť aj celá. "No ale ja si myslim, ze to bolo klesajucou kvalitov nemeckej vyroby, preto tam ta veza pravdepodobne nebola poriadne "zasadena" a preto aj tak dopadla ta skuska. " |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1182: No ale ja si myslim, ze to bolo klesajucou kvalitou nemeckej vyroby, preto tam ta veza pravdepodobne nebola poriadne "zasadena" a preto aj tak dopadla ta skuska."Granát celou věž posunul o 25cm a utrhl kus štítu kanonu" Ale to je moj nazor. |
|
|
|
to Eraser: Mezi těžké ho řadily i Rusové, hmotnost měl zhruba stejnou jako JS-2... 89Michal: Nešlo o Tigra ale Pantera a zásah šel do boku. Při zkouškách v Kubince dostal Tigr zásah A-19 do čela věže (1000m). Granát celou věž posunul o 25cm a utrhl kus štítu kanonu, viz Svirin, IS-2.¨ O účincích D-25T na čelní pancíř Panthera viz battlefield(v odkazech)... |
|
|
|
Eraser napsal v č. 1180: Pz.V byl svou hmotností na horní hranici kategorie středních tanků, proto jej asi Američani zařadili mezi těžké... "Ináč USA označovala Pz. V ausf. G ako ťažký tank a nemci ako stredný. žeby sa ho tak báli?" |
|
|
|
Celkom by ma zaujímalo dokedy bol Pz.IV D považovaný za ťažký tank. Dlhšie ako do konca roka 1941 asi určite nie. I keď bol modifikovaný a taký Pz. IV G bol fakt fayn :) KV - 1 a T - 34 rýchlo volali po Pantheroch a Tigroch :) . Ináč USA označovala Pz. V ausf. G ako ťažký tank a nemci ako stredný. žeby sa ho tak báli? :) | |
|
|
Něco o T-44: www.palba.cz/viewtopic.php?t=517 |
|
|
|
hellko napsal v č. 1177: en.wikipedia.org/wiki/T-44 skús toto alebo google "ma niekto niake podklady a udaje o tanku T-44 vyzbroj a kde a kedy bol nasadeny a kam sa potom dejine stratil?" |
|
|
|
ma niekto niake podklady a udaje o tanku T-44 vyzbroj a kde a kedy bol nasadeny a kam sa potom dejine stratil? | |
|
|
Ja som niekde cital, ze naboj IS-2 prerazil pancier Tigra a vysiel druhou stranou tanku a az potom explodoval. Ale neviem si spomenut, v ktorej knihe to bolo. Neviete niekto? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války