Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Tak sem našel že Československo zakoupilo v r.1950 2ks tanku IS-3, ty byly podrobeny zkouškám a další se už neobjednali...důvody byly nejspíš ekonomicko/politického rázu,ale to už jen moje spekulace. | |
|
|
Pokud by JS-3 stihl vystřelit si v WW II tak by o nejlepším tanku války nebylo pochyb. Čelně byl prakticky nezranitelný (při zkouškách se granát z PaK 43 odrážel už od 100m). Pershing, aby měl šanci na úspěch, musel použít podkaliberní munici (nedostatková) a i pak nené jisté zda by dokázal čelo ohrozit. Je však nepochybné, že celkově byl podstatně dokonalejší konstrukcí. |
|
|
|
Fuky: Chybí. Alespoň to ale vypadá jako by to bylo schválně a zachovávalo to provozní atmosféru. | |
|
|
mbbb napsal v č. 1242: Jo tank je to pěknej,hlavně věž a přední šípovitá část tanku "IS 3 i IS 2 se mi dizajnově moc líběj. Docela by mne zajímalo, proč jsme je tehdy nezavedli do armády. Z ekonomických důvodů třeba?" Také by mne zajímalo proč nebyl zaveden do armády. |
|
|
|
Nechybí té potvoře pravý blatník vepředu? | |
|
|
Streso napsal v č. 1241: IS 3 i IS 2 se mi dizajnově moc líběj. Docela by mne zajímalo, proč jsme IS 3 tehdy nezavedli do armády. Z ekonomických důvodů třeba? "Lešany 2005 - Tankový den IS-3 " |
|
|
|
Tak tady máte toho macka Lešany 2005 - Tankový den IS-3 |
|
|
|
hellko: Na památníku ne, ale jeden je vystaven jako exponát v Lešanech. Dokonce ho poslední dobou i trochu zrenovovali, takže už nevypadá tak omšele a zrezle (alespoň co jsem ho viděl naposledy). | |
|
|
česko-slovensky IS3 Ja len viem, že v 1950 bol jeden zaslaný k nám, ale prečo nebol zradený do výzbroje už neviem Aj poľsko dostalo dve IS3 na skúšky, vyhodnotenia a inštruktáž. Premyšľalo sa o jeho výrobe a zaradení do výzbroje, ale neskôr sa to zavrhlo. |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1219: A ja niake IS 3 aj na niakom pametniku v bivalom Ceskoslovensku? "v 1950 bol zaslaný aj do československa. Teraz ho môžeme vydieť na pametníkoch " |
|
|
|
Hornisse napsal v č. 1235: aha, a z jakého důvodu byl odmítnut? "Že jeden IS3 byl u nás zkoušen ale nakonec bylo rozhodnuto, že nebude tento typ zaveden do výzbroje...." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1234: Že jeden IS3 byl u nás zkoušen ale nakonec bylo rozhodnuto, že nebude tento typ zaveden do výzbroje.... "co tím myslíš?" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 1233: co tím myslíš? "U nás jen jeden.." |
|
|
|
Na "zastrašení" Japonců nebyly IS-3 vůbec nutné...neměli nic srovnatelného ani s T-34/76... U nás jen jeden...plány na zavedení rychle padly. |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1229: A ako je to s pouzitim IS 3 v ceskoslovenskej armade? "Ale posledné záznami čo som videl siahaju do 70. rokov kedy 3 IS boly ukoristené izraelom a zaradnené do výzbroje" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1230: No veď tak som to myslel preto som dal ...... "(ale zasa ne tak často)"
"Tedy aby jsme byli přesní, tak stalo se že... "
Dzin napsala v č. 1230: Možno tam doviezly par kusov aby japončíkov zastrašili "Ale on se tam objevil. Jediné, co není stoprocentně jisté je, či se zúčastnil bojových akcí. " |
|
|
|
Georgy: (1226) Tedy aby jsme byli přesní, tak stalo se že... Jak psal YAMATO, zase tak strašné to nebylo. (1227) Ale on se tam objevil. Jediné, co není stoprocentně jisté je, či se zúčastnil bojových akcí. S největší pravděpodobností ano. Potom už je jen pochybnost, zda se dostal do boje. |
|
|
|
Dosť ťažká otázka. IS3 slúž, kde sa dalo a preto je možné že na ňom jazdia Korejci aj do dnes Ale posledné záznami čo som videl siahaju do 70. rokov kedy 3 IS boly ukoristené izraelom a zaradnené do výzbroje. Ďalej sa už nespomína |
|
|
|
A jak dlouho po válce IS-3 vůbec sloužil ? | |
|
|
Dzin napsala v č. 1224: Takto, treba brať do úvahy kde a ako sa IS3 dostal do Berlína na prehliadku, či bol pridelený k nejakej divízií a podobne veci súvisiace s jeho nasadením na západný front. Potom môžeme diskutovať o to či sa zúčastnil bojou."Co se týká IS 3, řekněme, že existuje jakási, takási šance, že mohl být nasazen do bojů v Evropě, ale je to velmi nepravděpodobné až hraničící s jistotou, že nebyl." Čo sa týka o Mandžusku, pochybujem že sa tam objavil. Rusi si boli istý svojím výťazstvom proti Japonsku a preto by bolo zbytočné tam posielať nové ťažké tanky ako IS3. Brali aj do úvahy ťažký terén a aj to, že japonske tanky stali za ... (môj názor, ale kto vie) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války