Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Mě osobně se nejvíce zamlouvá IS-3, ale ten toho moc za války neudělal. Já bych řekla že IS-2 (Ale Tiger II byl taky stroj) |
|
|
|
co si myslite ktory tazky tank bol v 2. svetovej vojne najlepsi??? | |
|
|
Ak môžem. Cena je jedná vec. Druhá: môžu vyrábať napr. tank len odborníci ktorých je vo vojne stále menej alebo je to konštrukčné a technologický jednoduché a zvládne to aj(obrazne dieťa). Ak chcem mať odborníkov tak mám v zázemí kľud a len malá čásť obyvateľov je na fronte. Ak je to naopak tak mám problém z doplnkami. A nepomôže neviem aká dobrá zbran. | |
|
|
ja_62 napsal v č. 1318: Takže to byl článek v HPM č.6/2004 a ceny jsou vyčísleny do detailů - Pz IV 103.500, Panther 117.000 a Tiger 250.800 marek, nicméně autor neuvádí o jaké varianty jde, nebo za co je ta cena přesně - takže nemůžu vyloučit, že jde o srovnání Panthera bez výstroje s nejdražší variantou Pz IV a podobně "podívám se do toho HPM k jakým variantám konkrétně se to vztahuje" |
|
|
|
Ono s přesnými cenami to je problém - někde se uvádějí ceny bez výzbroje, jinde je rozdíl jestli se jedná o PzKpfw IV Ausf D nebo G....takže nepř. jednoduchá otázka kolik stál Tiger má několik možných odpovědí... | |
|
|
Worchester napsal v č. 1317: Psal to Glynwed, takže má nejspíš pravdu - podívám se do toho HPM k jakým variantám konkrétně se to vztahuje. Zejména ten rozdíl u Tigera může být třeba tím, že 300.000 bylo za Königstigera. Jinak asi záleží na tom, jak moc ten který zdroj zaokrouhluje. "ja_62:Zde je ukázka z dotazů a odpovědí (odpovídá Glynwed) " |
|
|
|
ja_62:Zde je ukázka z dotazů a odpovědí (odpovídá Glynwed) www.fronta.cz/dotaz/tanky-vyrobni-cena |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1314:
"výrobní ceny Panthera a Tigra"
YAMATO napsal v č. 1315: Podle jakéhosi čísla HPM se to s cenami mělo zhruba (popaměti, případně zítra upřesním) takto: Pz IV - 105.000 RM, Pz V 117.000 RM, Tiger 250.000 RM - zaokrouhleně, u Tigera bez nějakých drobných. "Pz IV a Panthera" |
|
|
|
Výrobní cena Pz IV a Panthera se, kupodivu, moc nelišili. | |
|
|
Ohledně výrobní ceny Panthera a Tigra se mi to moc nezdá. Narazil jsem na pravděpodobnější údaj o ceně Tigra rovnající se dvoum P.IV. Myslím že to bylo na ukrajinském armoru. | |
|
|
Iljušin napsal v č. 1311: Kniha Ivo Pejčocha-Obrněná technika I.díl"někde jsem našel, že Tiger I stál tolik co 3 Pantery.Co je na to pravdy?" Za jeden tank Tiger bylo možno vyrobit dva tanky Panther nebo dokonce tři letouny Me109. |
|
|
|
Iljušin napsal v č. 1311: Tiger byl mnohem výrobně dražší a náročnější, ale co 3 Panthery, to asi ne. "někde jsem našel, že Tiger I stál tolik co 3 Pantery.Co je na to pravdy?" |
|
|
|
někde jsem našel, že Tiger I stál tolik co 3 Pantery.Co je na to pravdy? | |
|
|
Když stál Tiger I kolem 300 000 RM, kolik by to bylo v přepočtu na naše peníze ? | |
|
|
Zatiaľ som "vyhrabal" že od zaradenia IS3 do výzbroje nebolo zanamenané aby bola prestrelená - zničená veža tanku v priamom súboji . Pokračijem v pátrni ďalej |
|
|
|
rkkaww2.armchairgeneral.com/weapons/tanks3.htm výsledky testu odolnosti IS-2,které jsem náhodou našel na netu .bohužel se neudává typ použitý munice ani jiné okolnosti ... |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1258: Už fakt že nějaké testy byly provedeny mne připadá skvělý, mé nadšení však mírně schladí tušení, že tyto knihy v češtině neseženu,tedy ještě ten AJ bych nějak přeložil, ale Ruštinu či Polštinu bych asi nezvládl... Ten Želtov je v češtině?(naděje umírá poslední)"Nowa Technika Wokskowa(ročník z hlavy nevím) Magnuski, JS-3; Želtov Pavlov, Těžké tanky IS 1 díl.(včetně fotek ze zkušebních střeleb)."
Béďa napsal v č. 1258: O mém zájmu a případné vděčnosti nemusíš pochybovat. "V případě zájmu jsem schopen dohledat přesné údaje." |
|
|
|
Kamoš ide do Kubinky, tak mu poviem nech sa spýta či dačo o tom nevedia, alebo či nemajú nejaké štatistiky Hmm ... neviem či neskočím aj ja |
|
|
|
Georgy, takhle na Algyho nevyzraješ! I já to kdysi zkoušel, samozřejmě marně...a díky tomu teď mám jeho školu, takže to samé platí i pro mě | |
|
|
Algernon napsal v č. 1293: Nie, o žiadnej neviem a preto je to iba môj predpoklad že "takmer každá""Nebo existuje snad nějaká statistika, která Tvůj předpoklad (či spíše spekulaci) podporuje..?" Keď bude mať niekto nejaké dôkazy alebo štatistiku, tak rad poviem že som sa mýlil. Spokojný ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války