Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
89michael napsal v č. 1368: Ano otázkou však je zda 10 ran Tigera(I) dokázalo zničit to co odrovnal IS dvěma. "Kanon IS mal kadenciu 2 rany za minútu. "
89michael napsal v č. 1368: ne munici ale typ munice. "IS mal ráž kanóna 122mm a Pershing 90mm. S takouo muníciou by si veľa na tomto kanóne nenarobil. " |
|
|
|
Pet napsal v č. 1367: Kanon IS mal kadenciu 2 rany za minútu."kanon IS"
Pet napsal v č. 1367:
"kanon IS"
Pet napsal v č. 1367: IS mal ráž kanóna 122mm a Pershing 90mm."a munici z Persinga" S takouo muníciou by si veľa na tomto kanóne nenarobil. ( extra podkaliberná ) |
|
|
|
Nejlepší? Kdybych si měl vybrat mezi IS-2,Tigrem,Pershingem tak jednoznačně volím...balistické tvarování a kanon IS,velikost, koncepci(umístění věže,poměr šířky a délky korby) a optiku Tigera,některé prvky tvarování a munici z Persinga...prostě zkombinoval bych to nejlepší ze všech a pak by se možná dalo hovořit o nejlepším tanku... | |
|
|
89michael napsal v č. 1364: Keby T-ečko malo volant, tak by to bolo super A nepotreboval by si byť majster sveta v superťažkej váhe "A ( údajne ) sa veľmi pohodlne šoféroval." Jednou z jeho veľkých "proti" bola váha. Často (v Rusku) zapadol až po vežu do blata. Kôli tomu bolo aj otačanie celého tanku pri streľbe (ako to robil Whitman) nebezpečné, lebo hrozilo roztrhnutie pásov |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1362: O.K., tak ja si myslím, že Tiger mal nevýhodu v podvozku a kolesách, ale zasa žiaden tank nemal takú optiku ako mal Tiger. Tiež mal perfektný kanón, a pancierovanie. A ( údajne ) sa veľmi pohodlne šoféroval. "Pánové, to jaký tank byl nejlepší se tu opakuje dokola, proti tomu bych nic neměl, ale zkuste se trchu rozepsat a podpořit argumenty pro a proti. " |
|
|
|
Pánové, to jaký tank byl nejlepší se tu opakuje dokola, proti tomu bych nic neměl, ale zkuste se trchu rozepsat a podpořit argumenty pro a proti. Ero: a jaký kola mají neostatní tanky? |
|
|
|
89michael napsal v č. 1354: myslím, že to bolo asi 50 alebo 60 km "Dostali sa na nejakých 70 km od Stalingradu" |
|
|
|
ado napsal v č. 1353: bolo to v jednom dokumente (vystupovali tam aj veteráni), ale z ich ust to nepadlo, iba sa to tam spomenulo "z akeho to mas zdroja??? ja som sa dozvedel ze tam neboli" |
|
|
|
89michael napsal v č. 1354: ano ale keby tam mali TIGRE mozno by aj prerazili "Dostali sa na nejakých 70 km od Stalingradu... " |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1349: Dostali sa na nejakých 70 km od Stalingradu... ( ale to už patrí do inej témy ) "Počul som, že sa tam obiavili a úpriadne to tam prečistily, ale boh vie čo to nebolo" |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1349: z akeho to mas zdroja??? ja som sa dozvedel ze tam neboli "Počul som, že sa tam obiavili a úpriadne to tam prečistily, ale boh vie čo to nebolo " |
|
|
|
89michael napsal v č. 1348: KV85 "Aké opatrenia máš namysli ?" |
|
|
|
89michael napsal v č. 1346: Tak v tuto dobu Tiger asi nasazen nebyl. "Pokus o vyslobodenie obkľúčenej 6.armády v Stalingrade." |
|
|
|
89michael napsal v č. 1348: zacali upravovat tanky a pokusali sa vyvinut tank a by mohol odolat TIGRU a tak vznikol IS 1 a na konci roku 1943 uz mali v testoch delo raze 85 mm ktore neskor vymenili za 76 mm na T-34kach "Aké opatrenia máš namysli ?" |
|
|
|
89michael napsal v č. 1346: Počul som, že sa tam obiavili a trochu to tam prečistily, ale boh vie čo to nebolo "Pokus o vyslobodenie obkľúčenej 6.armády v Stalingrade" |
|
|
|
ado napsal v č. 1347: Aké opatrenia máš namysli ? "a rusi sa nan mohli pripravit s zaviest opatrenia na svojich tankoch" |
|
|
|
Ero napsal v č. 1345: ano mal tam problemy a mal este nedostatky a rusi sa nan mohli pripravit s zaviest opatrenia na svojich tankoch "Jo,ale u Leningradu se moc nepředvedl. " |
|
|
|
Ero napsal v č. 1345: Pokus o vyslobodenie obkľúčenej 6.armády v Stalingrade. "o to bylo za operaci, dík" |
|
|
|
ado napsal v č. 1342: Jo,ale u Leningradu se moc nepředvedl."nie nasadili ho v roku 42 pri Leningrade tam sa prvy krat ukazali ale bolo ich tam len zopar (presne cislo neviem)"
Georgy napsal v č. 1343: Co to bylo za operaci, dík "Bol Tiger a pri operácií "Zimná búrka" ?" |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1343: mne sa zda ze nebol (v tomto useku fronty sa TIGRE objavili az neskor) "Bol Tiger a pri operácií "Zimná búrka" ?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války