Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Bol Tiger a pri operácií "Zimná búrka" ? | |
|
|
nie nasadili ho v roku 42 pri Leningrade tam sa prvy krat ukazali ale bolo ich tam len zopar (presne cislo neviem) | |
|
|
Ero napsal v č. 1340: bol nasadený v roku 1942 pri Leningrade, asi v auguste alebo septembri. "Já myslím že Tiger byl nasazen až v roce 1943" |
|
|
|
ado napsal v č. 1337: Já myslím že Tiger byl nasazen až v roce 1943. "v roku 42 TIGER atd" |
|
|
|
Ero napsal v č. 1336: mozno nie ale po obsadeni berlina ich tam zopar bolo a podla mna to bol nebezpecny tank podla vecsiny zdrojov "S IS-3 se Tiger II ani jiný německý tank nikdy nepotkal " |
|
|
|
Ero napsal v č. 1336: Koluju o tom rôzne míty, ale kto vie "S IS-3 se Tiger II ani jiný německý tank nikdy nepotkal " |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1332: ano ale tak napr. v roku 41 to bol KV 1 v roku 42 TIGER atd. takze tie posledne museli byt jednoducho bezkonkurencne "Ono to záleži aj od roku. Keď sa pýtaš, aký ťažký tank bol za vojny najlepší, tak iste, že až ten posledý " |
|
|
|
ado napsal v č. 1333: S IS-3 se Tiger II ani jiný německý tank nikdy nepotkal "IS3 " |
|
|
|
Ero napsal v č. 1331: Stávali sa aj prípady, kedý celý tank primrzol k zemi a nešľlo s ním ani pohnuť. Preto Rusi začali parkovať tanky na kmeňoch stromov. "Když se teplota přez den pohybovala kolem +5 stupňů a v noci kolem -5 bláto nabaléné na pojezd. kolech přes noc zamrzalo a dokázalo i takový kolos jako byl Tiger znehybnit." |
|
|
|
Ero napsal v č. 1331: ano ale nevyhoda bola pre nemecke tanky aj ze sa TIGROVI,PANTHEROVI,JAGDPANTHEROVI.... prekryvali ich pojazdove kolesa a bolo ich aj tri rady a ked tam zaschlo blato alebo sa poskodilo zadne koleso bolo to zle "Nejhorší pro Tiger a ostatní tanky s pojezdovými koly byla stejně obleva. Když se teplota přez den pohybovala kolem +5 stupňů a v noci kolem -5 bláto nabaléné na pojezd. kolech přes noc zamrzalo a dokázalo i takový kolos jako byl Tiger znehybnit." |
|
|
|
89michael napsal v č. 1330: ano ale tu zlu pohyblivost TIGRA 2 vyvazuje ze jeho jedina konkurenica v poli bol iba IS 2, IS3 a este ako tak Pershing inac znicil vsetko "Napíšeš, že Tiger mal zlú pohyblivosť v snehu, ale veď Tiger II ju bude mať ešte horšiu, nie ?" |
|
|
|
Ono to záleži aj od roku. Keď sa pýtaš, aký ťažký tank bol za vojny najlepší, tak iste, že až ten posledý | |
|
|
ado napsal v č. 1328: Nejhorší pro Tiger a ostatní tanky s pojezdovými koly byla stejně obleva. Když se teplota přez den pohybovala kolem +5 stupňů a v noci kolem -5 bláto nabaléné na pojezd. kolech přes noc zamrzalo a dokázalo i takový kolos jako byl Tiger znehybnit. "ale TIGER mal velku nevyhodu hlavne v snehu kde to bolo s nim katastrofalne " |
|
|
|
ado napsal v č. 1328:
"ale TIGER mal velku nevyhodu hlavne v snehu kde to bolo s nim katastrofalne ale ta pohyblivost bola fakt hrozna"
ado napsal v č. 1329: Napíšeš, že Tiger mal zlú pohyblivosť v snehu, ale veď Tiger II má ešte horšiu, nie ? "ale ja som viacej pre TIGER 2" |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1324:
"Ja osobne schvaľujem IS2"
Ero napsal v č. 1323: IS 2 bol dobry ale ja som viacej pre TIGER 2 "Já bych řekla že IS-2" |
|
|
|
Ero napsal v č. 1325: ale TIGER mal velku nevyhodu hlavne v snehu kde to bolo s nim katastrofalne ale ta pohyblivost bola fakt hrozna "špatná pohyblivost u tanku je dost nevýhoda" |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1324: ano KV1 bol dobry tank az ked nemci nasadili TIGER mal konkurenciu "ale z tých prvých asi KVI " |
|
|
|
jj. Podobný problém ako u KVI. To ovladanie nolo nanič. | |
|
|
Ale v roce 1943 byl postrach ruských tanků Tiger I. Až na tu těžkopádnost dobrý tank. (No, špatná pohyblivost u tanku je dost nevýhoda) | |
|
|
Ja osobne schvaľujem IS2, ale z tých prvých asi KVI |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války