Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Je to popisováno v této knize: www.fronta.cz/kniha/tsouras-nemecke-tanky-na... | |
|
|
Rixen napsal v č. 1473: Ano, je to popisovaný v nějaký knize při bojích v Rusku u města Rosenje v 41, pak ho sejmuli flakem 88. "Jeden jedinej tank?? celou divizi" |
|
|
|
Rixen napsal v č. 1473: Tohle je sice pripad tanku KV-1, ale asi je to stejny pribeh o kterem tu pisete. V komentarich pod clankem mate popsany jak to probihalo."Jeden jedinej tank?? celou divizi" www.palba.cz/portal.php?topic_id=1274 |
|
|
|
Rixen napsal v č. 1473: ano pancier bol silny kanon bol tiez silny a ziadny nemecky tank ho v roku 1941 nedokazal ohrozit "Jeden jedinej tank?? celou divizi" |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1472: Jeden jedinej tank?? celou divizi "třebas známý případ KV-2 který na den zadržel celou divizi" |
|
|
|
to Rixen: Mluvit česky??? Nějak nerozumět... KV-2 pochopitelně bojoval, třebas známý případ KV-2 který na den zadržel celou divizi, jež mohla postupovat jen po jediné zpevněné cestě v bažinách. Vyrobeno bylo 202 kusů, kdo chce vědět víc: Magnuski J., Czolg KW, Pelta Warszawa 1997. |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1459: neni to celkom pravda na juhu bojoval 1 oddiel Ferdinadov "U Prochorovky Ferdinandy nebojovaly, byly totiž nasazeny na severu" |
|
|
|
ado napsala v č. 1469: Na těch stránkách co sem hledal psai, že do bojl nezasáhl."co??? ved su dôkazy ze bojovali!" Ovšem, že do bojů zasáhnout mohl, a asi se taky zúčastni. |
|
|
|
Rixen napsal v č. 1467: co??? ved su dôkazy ze bojovali! "celkový počet vyrobených tanků byl 192 kusů. Do bojů však zřejmě žádný nezasáhl" |
|
|
|
ado napsala v č. 1465: celkový počet vyrobených tanků byl 192 kusů. Do bojů však zřejmě žádný nezasáhl "nevie niekto kolko bolo vyrobenych KV-2 ???" |
|
|
|
Morthe napsal v č. 1462: v bitke o Berlin bojoval len 1 kus ale bol zniceny" v bitke o Berlín." Nevie niekto kolko bolo vyrobenych KV-2 ??? |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1461: Zrejme nie. Smerom do Poľska. Je jedno ako ďaleko ale smerom do Poľska. Dúfam, že to vysvetľujem posledný krát."Ale zatlačovanie do Poľska ma od bitke u Kursku dosť ďaleko, ale chápem" Elefanty podľa mojích skromných informácii boli nasadené v bitke o Kursk, v Taliansku (Itálii) a preživšie v bitke o Berlín. |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1459: Neviznám sa moc v Nemeckej technike, ale videl som fotku kde ako o mieste sa pisalo o Prochorovke (môže byť, že to bola chyba )
"U Prochorovky Ferdinandy nebojovaly, byly totiž nasazeny na severu..."
Morthe napsal v č. 1460: Ale zatlačovanie do Poľska ma od bitke u Kursku dosť ďaleko, ale chápem "To je síce pekné, no ja som povedal že Sovieti pomaly tlačili do Poľska, teda smerom naň, naspäť na západ, nie že už boli niekde blízko alebo nebodaj v ňom" |
|
|
|
ado napsala v č. 1456: To je síce pekné, no ja som povedal že Sovieti pomaly tlačili do Poľska, teda smerom naň, naspäť na západ, nie že už boli niekde blízko alebo nebodaj v ňom. Dúfam že sa chápeme. "nie Ferdinandy boli nasadene pri Kursku v 1943 a to je od Polska dost daleko...." |
|
|
|
to Georgy: U Prochorovky Ferdinandy nebojovaly, byly totiž nasazeny na severu... | |
|
|
Georgy napsal v č. 1447: to hlavne preto ze nemal Ferdinand gulomet a casto si posadka ani nevsimla ze k nim ide pechota pre nedostatok periskopov "s 88mm kanonom a predca si sním ruska pechota hravo poradila " |
|
|
|
ado napsala v č. 1456: jj Maš pravdu, skoro som na to zabudol . Bojoval u Kursku a Prochorovke. "nie Ferdinandy boli nasadene pri Kursku v 1943 a to je od Polska dost daleko...." |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1454: k elefantu by sa hodil ako podpora nejaky opancierovany polopasovy transporter alebo Pz 3
"nech ho aspoň kryje nejaký ľahký tank alebo pechota."
Morthe napsal v č. 1448: nie Ferdinandy boli nasadene pri Kursku v 1943 a to je od Polska dost daleko.... "v čase keď už Sovieti pomaly tlačili Nemcov " |
|
|
|
Ide oto, že ak je tank poriadne pancierovaný s obrovským kanonom ale nedostatočne odolný voči najazdu peckoty (nema guľomety proti pechote, dostatočnú rýchlosť, zimerit a podobne veci), tak radčšej ho netreba posielať priamo do centra bojov, ale radščej nech ostreľuje nepriateľske tanky zozadu. Ale ak ide do tuheho, tak nech ho aspoň kryje nejaký ľahký tank alebo pechota. | |
|
|
Morthe napsal v č. 1452: Ohrozila ho napr. prísavnými náložami... "Teda, priznám sa že nevím žeby Jagdtiger nejak výrazne mohla ohroziť pechota, hoci aj s protitankovým vybavením" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války