Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Yarra napsala v č. 1521: No, v době vzniku by smet všechno... "Asi hej, ... nič viac " |
|
|
|
Moby napsal v č. 1520: Asi hej, ... nič viac "Pěknej a těžkej, co?" |
|
|
|
www.wwiivehicles.com/usa/tanks_heavy/m6_heav... Pěknej a těžkej, co? |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1518: Фронтовая Иллюстрация: История танка КВ str. 49"Nepodělil by ses o název publikace? Na uvedené informace jsem ještě nenarazil." zdroj: Войенная приемка Кировского завода KV-220-2 mal mať označenie KV-3, nikdy však nebol dokončený |
|
|
|
to Yarra: Nepodělil by ses o název publikace? Na uvedené informace jsem ještě nenarazil. | |
|
|
K 1515.. na webe to asi nebude
Georgy napsal v č. 1512: Web je dobrá vec, ja osobne na ňom hľadám skôr informácie o literatúre a kde sa dá zohnať. Skús ísť touto cestou... "Veď hovorím: treba vedieť kde hľadať ... " |
|
|
|
U tanku KV-3 (objekt 220-1) je v ruskej literatúre udávaná hmotnosť 62 ton. V hodnotiacej správe zo skúšok na polygóne pri Leningrade je už však uvedené, že motor a konštrukcia podvozku sú na 70-tonový tank poddimenzované a dochádza k častým závadám. Keďže išlo o prototyp, dochádzalo logicky ku konštrukčným zmenám, z toho dôvodu vyplývajú aj nezrovnalosti v technických parametroch. Ešte pár slov k ich osudu... T-150, KV-220-1 a KV-220-2 neboli z Leningradu nikdy evakuované. Po nevyhnutnej rekonštrukcii boli odovzdané armáde. T-150 si 11.10.1941 prebrala 123 tanková brigáda, KV-220-1 si 5.10.1941 prevzala 124 tanková brigáda a KV-220-2 si 16.10.1941 prevzala takisto 124 tanková brigáda. Všetky 3 prototypy boli vyzbrojené kanónom F-32 v sériovo vyrábaných vežiach. Pre tipujúcich: Aké asi mohli mať hmotnosti |
|
|
|
No jo | |
|
|
Algernon napsal v č. 1511: Veď hovorím: treba vedieť kde hľadať ... "V tom případě mi ovšem uniká smysl tvého 1507…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1508: "Možno že je, ale záleži to aj od toho, kde hľadáš" Je odpoveď na 1506 "Vážně..? :o))) A jseš si skutečně jistý tím, že webové stránky, byť muzea, nutně musí být zdrojem spolehlivým..? " "Ak chceš vedieť presne akú hmotnosť ma KV3, tak sa pozri do Kubinky na ich net alebo tam rovno brnkni " Je tak trochu ironická poznamka k neuspechu o ziskanie hmotnosti KV3. Napr. ako 1509 (možno aj trochu k ostatným menej známim tankom )
Algernon napsal v č. 1508: Mam aj ja takéto skusenosti a dokonca aj omnoho horšie. Tak že viem o webe svoje "Nerad ti béřu iluze, nicméně… Viz., kupř., toto: " |
|
|
|
Jedině tam zajet a zvážit si ho | |
|
|
Béďa napsal v č. 1506: Možno že je, ale záleži to aj od toho, kde hľadáš. Ak chceš vedieť presne akú hmotnosť ma KV3, tak sa pozri do Kubinky na ich net alebo tam rovno brnkni "63 t je od Magnuskiho, KV-1/2, což je podle mě daleko spolehlivější údaj než informace z netu..." |
|
|
|
to Georgy: 63 t je od Magnuskiho, KV-1/2, což je podle mě daleko spolehlivější údaj než informace z netu... | |
|
|
Rixen napsal v č. 1504: No, ja som zase našiel udaj 72 t. (potom ešte maličkosti ako je výzbroj: najskôr to bol F-42 kanon a neskôr zis-6) ... tak... neviem "52t. tak co je tedy správně" |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1502:
"Co se Ti nezdá na 63t pro KV-3??"
Georgy napsal v č. 1503: "Hmotnosť KV-3 je okolo 72 t." Tak by mě zajímalo jak o s tou hmotností je, protože na battlefield.ru sem našel hmotnost tohoto tanku (KV-3) 52t. tak co je tedy správně. Možná sem si to ale blbě přečetl. mohu se mýlit. |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1502: Je to málo. Hmotnosť KV-3 je okolo 72 t. "Co se Ti nezdá na 63t pro KV-3?? Jinak Obj.220?" |
|
|
|
to Georgy: Udává se 30-35mm. Co se Ti nezdá na 63t pro KV-3?? Jinak Obj.220? |
|
|
|
Vie niekto, akú hrúbku malo prídavne pancierovanie na KV1 ? Konkrétne na veži ... ? | |
|
|
cinik napsal v č. 1499: Hmmm ...... Ta pod KV-85 by možno sedela, ale 63t. pre KV-3 .... asi nie "Ehm, ta nejni pod žádným, jsou tam 46t pod KV-85 a 63t pod KV-3..." |
|
|
|
Georgy napsal v č. 1498: Ehm, ta nejni pod žádným, jsou tam 46t pod KV-85 a 63t pod KV-3... "Ak je pod KV-85 váha 75 ton, tak to určite prehodili" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války