Vzhledově nejhezčí letoun
|
|
---|---|
Mě se líbí HE-111 | |
|
|
Pravda, týká se to minimonografie B-35/49. | |
|
|
Honza napsal v č. 287: Já jen že už jsem ho neviděl ani nepamatuju....kilo neni zrovna malo,ale urcite koupim pokud ho uvidim "Jo, jednou měsíčně, stojí kilo. " |
|
|
|
Jo, jednou měsíčně, stojí kilo. | |
|
|
Honza napsal v č. 285: ono ještě vychází...?? "Právě o tomto je pěkný článek v posledním L+K" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 283: Právě o tomto je pěkný článek v posledním L+K. J. K. Northrop byl velmi potěšen. "V každém, případě ale fa Northrop postavila první samokřídlo, které se dostalo do sériové výroby a řadového provozu… A vzhledem k tomu, že Jack Northrop právě myšlence samokřídel věnoval nemalou část svého života… (Je to jen moje spekulace, ale předpokládám, že ho to alespoň potěšilo.)" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 283: Jo,to jsem myslel... "Morálně?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 279: Hmmm...dozvídám se dnes samé nové věci.... "Vývoj B-2 začal „někdy kolem“ roku 1980 (z hlavy to fakt nevím — krom jiného mne „moderna“ vcelku nezajímá). V každém případě se ho ale J. K. Northrop (* 10. listopadu 1895, † 18. února 1981) dožil." Ale docela by mě zajímalo,jestli 85-letý J. Northrop ze svého výtvoru,B-2,něco měl... |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 277: Stačí si pročíst Zajímavé letecké projekty, je to Algyho oblíbená průpovídka
"To jsem netušil..."
Martin R. napsal v č. 277: Konec let sedmdesátých — první návrh padl v srpnu 1975, roku 1978 dal Jimmy Carter projektu (soutěžily Lockheed versus Northrop) zelenou a v září 1980 vypsalo USAF na zmíněný typ soutěž — vše se týká projektu tzv. ATB (Advanced Technology Bomber) "Co je to tak zhruba za rok?" |
|
|
|
Ono když si prohlédnete jakékoliv náčrty čehokoliv — ať už to jsou osobní auta (před mnoha lety byly v jistém časopisu uveřejněno pár skic designerů Škody), letadla či třeba tramvaje (design Škody 14T pochází dokonce od Porsche) — tak to jsou pořád jenom pouhé návrhy. Skutečnost je pak většinou „trochu“ jiná, neboť do hry vstupují různé technické faktory. Ale zatímco v případě auta můžete i tak plus mínus nechat designéra snít (na čtyři kola jde „posadit“ třeba i kvádr, když to bude nutné), letadlo musí „umět“ létat. Takže to, co si nějaký inženýr v kanclu nakreslil na rýsovací prkno (a dnes je to podáváno jako důkaz „dokonalé“ Luftwaffe v letech 1946-7), by většinou ani ono rýsovací prkno neopustilo, natož aby vzlétlo... On taky prof. Sänger plánoval využít raketový bombardér proti New Yorku... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 275: To jsem netušil...
"Jack Northrop se zabýval konstrukcí samokřídel už v dobách, kdy nějací bří Hortenové za sebou tak akorát mohli tahat gumovýho kačera."
Algernon napsal v č. 275: Co je to tak zhruba za rok? "Mimochodem, práce na B-2 začaly (u firmy Northrop) ještě v době, kdy John Knudsen Northrop ještě žil… " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 272: Je docela možný, že by dezertovali, alespon já bych to udělal... "Takže bych moc rád viděl, jak by se řadoví piloti tvářili, až by prvně u jednotky zahlédli první z nových BV 141…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 272: zřejmě by uvěřili hitlerovým plkům o tajných zbraních co jim vyhrajou válku "Takže bych moc rád viděl, jak by se řadoví piloti tvářili, až by prvně u jednotky zahlédli první z nových BV 141… " |
|
|
|
Perry napsal v č. 268: To mě podrž... "....tento letoun skutečně existoval" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 269: abych řekl pravdu tak ne....ale některá ta německá letadla B-2 dost připomínají "Víš kde..? " |
|
|
|
K98 napsal v č. 261: přečti si můj příspěvek č.235 ....tento letoun skutečně existoval a s Algym jsem na téma o jeho (ne)ošklivosti vedl dialog... "Tohle taky nevypadá dvakrát přesvěčivě... www.luft46.com/roart/ro141-2.jpg Nevím jak podle vás, ale podle mě by to nevzlétlo, ani kdy chtělo..." |
|
|
|
K98 napsal v č. 264: No nevim..ale před chvílí se to tady probíralo...radši se zeptej Algernona."Tohle snad lítalo??"
Perry napsal v č. 265: Souhlasím "některé letouny vypadají futuristicky i pro dnešní dobu...ale pochybuji že by němečtí vědci zvládli vyvinout funkční prototyp..." |
|
|
|
Tom napsal v č. 230: nádhera! "Konečně někdo - Mocný Fanda - kdo má s DC-3/C-47 trochu vkus a dělá mi s tím radost " |
|
|
|
některé letouny vypadají futuristicky i pro dnešní dobu...ale pochybuji že by němečtí vědci zvládli vyvinout funkční prototyp... | |
|
|
Martin R. napsal v č. 262: Jo, je to tam napsany. Proč? Tohle snad lítalo?? "To je BV 141,ne?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Vzhledově nejhezčí letoun