Vzhledově nejhezčí letoun
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 214: přesněji řečeno nestačil být zaveden....."B-35 byla zavedena v čs. armádě? To je pro mě novinka..." Dne 22. května 1936 vydalo MNO objednávku na novou stíhačku, která by konstrukcí a parametry odpovídal v okolním světě právě vyvíjeným stíhacím jednoplošníkům. Firma Avia reagovala konstrukcí ing.Františka Novotného, Avií B-35. První prototyp B-35.1 zálétal šéfpilot Avie Rudolf Dalecký během mobilizace 28.září 1938. |
|
|
|
Perry napsal v č. 213: B-35 byla zavedena v čs. armádě? To je pro mě novinka... "podle mě nejpovedenější letoun čsl. armády..." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 212: je to opravdu krásný letoun, jen co je pravda..."Perry: přesně tak, takhle teprve vynikne ta krása"
Fuky napsal v č. 204: podle mě nejpovedenější letoun čsl. armády... "Já si neodpustím opět propagovat svoji oblíbenou Avii B-35" |
|
|
|
Perry: přesně tak, takhle teprve vynikne ta krása | |
|
|
Fuky napsal v č. 204: Tak to spíš B-135ka Nebo s původní štěrbinovým filtrem jak se objevila v prvních fázích studií, to bylo "Já si neodpustím opět propagovat svoji oblíbenou Avii B-35 To byly, panečku, křivky... Ona i B-534 má svůj půvab " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 203:
"Perry: u He 111 krása letounu vynikne jedině při pohledu shora, boční pohled se mi moc nelíbí (a u verze A tuplem)" v pořádku? |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 208: Díky za informace "Když se Ti nějaké letadlo líbí, nebylo by možná od věci o něm i něco vědět. V případě P-39 třeba to, že Rusové byli významnými a vděčnými uživateli Airacober. Z 9584 vyrobených kusů šlo do Sovětského svazu 4758 strojů tedy téměř přesně polovina." |
|
|
|
Rixen napsal v č. 206: Když se Ti nějaké letadlo líbí, nebylo by možná od věci o něm i něco vědět. V případě P-39 třeba to, že Rusové byli významnými a vděčnými uživateli Airacober. Z 9584 vyrobených kusů šlo do Sovětského svazu 4758 strojů, tedy téměř přesně polovina. "Mě se stejně nejvíc líbí P-39 Airacobra. Je pravda, že ji používali i Rusové?" |
|
|
|
Mě se stejně nejvíc líbí P-39 Airacobra. Je pravda, že ji používali i Rusové? | |
|
|
K98 napsal v č. 201: Protože Japonci při návrhu Kikky vycházeli z celkového uspořádání Me 262, o kterém získali informace - ale konstrukčně je zcela odlišná, navíc o něco menší. " proč si je Me 262 tolik podobnej s Nakadžimou Kikka?" |
|
|
|
Já si neodpustím opět propagovat svoji oblíbenou Avii B-35 To byly, panečku, křivky... Ona i B-534 má svůj půvab | |
|
|
Perry: u He 111 krása letounu vynikne jedině při pohledu shora, boční pohled se mi moc nelíbí (a u verze A tuplem) | |
|
|
Nevíte prosím vás někdo, proč si je Me 262 tolik podobnej s Nakadžimou Kikka? | |
|
|
ME 163 BF 110 HE 111 JU 88G-1 |
|
|
|
SK napsal v č. 193: s He 111 plně souhlasím....líbí se mi ten aerodynamický tvar..."No a Heinkel bol snáď jeden z najkrajších bombardérov (teda He 111) vôbec. Určite krajší ako napr. Whitley a pod." A podle mého názoru je např.Messerschmitt ME 163 takový "buřt"...narozdíl od něj se mi docela líbí MS BF 110 |
|
|
|
Nelíbí se mi dále Ju 88G-1 | |
|
|
Náhodou má úžasný tvar: No a Heinkel bol snáď jeden z najkrajších bombardérov (teda He 111) vôbec. Určite krajší ako napr. Whitley a pod. |
|
|
|
Záleží na typu....mě se nelíbí bombardáry s anténami ve předu | |
|
|
Mě se nelíbí bombardéry Heinkely..... | |
|
|
Mě na dornieru odpuzuje ona zadní vrtule a celkově nepovedený tvar |
- Home
- > Diskuzní forum