Židé a jejich život dějinami, hlavně za 2.sv.v. a vznik státu Izrael

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
281-300 z 619
<< 12 13 14 15 16 17 18 >>
Po
YAMATO 29.11.2005 20:43 - č. 400
YAMATO Hm, politika Izraele je určována okolím...jaká by měla asi být?

Češi že jsou Kelti? A také Slovani, Germáni, Maďaři, Židé, Románi...Čech rasista je z tohoto důvodu hlupák...
HOP 29.11.2005 17:42 - č. 399
HOP To mi spadl kámen ze srdce. Když jsem si pak po sobě přečetl příspěvek, myslel jsem, že mě budete považovat za Zdena a ukamenujete mě po síti.

to algernon: Jo, Keltové nejsou dobrý příklad, protože Češi jsou v podstatě Keltové používající slovanský jazyk, ale tak třeba Markomanská říše. Myšleno pro představu situace.

Jinak politika státu Izrael je docela agresivní. (proti Židům, Němcům, Rusům ani jinejm Brundibárům nic nemám-to jen na okraj)
Honza M. 28.11.2005 01:47 - č. 398
Honza M.
HOP napsal v č. 395:
"Nemohly by právě tady být kořeny nenávisti vůči Izraeli jako takovému?"

Ani ne, ty kořeny sahají do poloviny 19. stol. Běžná averze domorodců vůči civilizačně vyspělejším a často arogantním přistěhovalcům.
(viz MORE DETAILED ACCOUNT OF THE HISTORY OF THE CONFLICT zde
basho.ath.cx/~bippi/)
mbbb 27.11.2005 22:40 - č. 397
mbbb
HOP napsal v č. 395:
"Co by místní dělali, když by sem přišel nějakej Kelt "

bych ho chtěl vidět

Algernon napsal v č. 396:
"Vždyť dnes se kde kdo ke Keltům u nás hlásí, je to tak „moderní“,"
já sem slovan a kdo je víc!! A národnost mám československou - a kdo je víc!!
HOP 27.11.2005 14:39 - č. 395
HOP Stát Izrael vznikl tak říkajíc u zeleného stolu. Jeho hranice byly určeny v místech, kde sice židé žili po dlouhá staletí (spolu s jinými etniky), ale téměř dvě tisíciletí tam neměli žádný státní útvar. Byly označeny hranice, noví přistěhovalci na cestě. Nemohly by právě tady být kořeny nenávisti vůči Izraeli jako takovému? Pocity Palestinců, že vlastě jsou vyháněni ze svých domovů pak přerostou ukřivděnost, zlost, nenávist a terorizmus?

Představte si, že by dnes někdo rozhodl o nás bez nás, že se vezmou Čechy, kus Moravy, kus Bavorska a Rakouska až k Dunaji, no pro jistotu ještě žitný ostrov ze Slovenska a vytvoří se v zájmu spravedlnosti stát pro všechny Kelty, co jich kde žije. No, ať jsou tady štastní! Co by místní dělali, když by sem přišel nějakej Kelt a řekl: Tak, teď tady budeme bydlet my a vy můžete jít kam chcete.
YAMATO 24.11.2005 14:59 - č. 393
YAMATO Hm, když si přečtu třeby Právo, tak mám ten samý dojem o pohledu na pravici + že se jedná o list ČSSD. Mimoto Lidovky jsou pravicové?
Béďa 24.11.2005 10:56 - č. 392
Musím souhlasit s Davidem M, dnešní, řekněme pravicový pohled jaký je prezentován třeba v lidovkách na levicové ideje je značně zjednodušující a dokonce mám dojem, že do jednoho pytle se hází vše od sociální dem. hnutí až po stalinský teror.
YAMATO 20.11.2005 23:29 - č. 391
YAMATO Drahý Davide M: jistě jsi si všiml, že můj odpor není zaměřen proti levici, ale proti extrémním ideologiím levým, pravým nebo třeby marťanským. Takže proč ta demagogie? A obhajovat zločiny jinými zločiny...
DAVID M 20.11.2005 18:16 - č. 390
DAVID M ještě malá add. k tématu "trička" z návštěvy Izraele(moc let zpět) mám také pěkný "kousek"-celé modré z izraelskou F-16 a nápisem "America don´t worry, Izrael is behind you.
DAVID M 20.11.2005 15:39 - č. 389
DAVID M ....když už jsme u těch "triček" tak což takhle tričko s Osámou(za 50Bahtů z Bankogské tržnice). Mne osobně to až tak moc nepobuřuje at si nosí kdo chce co chce. Jinak drahý YAMATO, tvůj fanatický odpor ke všemu co zavání "levou" a vůbec i u ostatních, doporučoval bych vám žít nějakou dobu(a nejlépe i pracovat, samozřejmě ne jako importovaný top manager s ubytováním v Hiltonu a platem v řádech tisíců dolarů ve střední či jižní Americe,když už je řeč o CHE ). Mám za sebou "jisté" anabáze po těchto zemích, no opravdu se nedivím podpoře jakou tam měl(má)...Moc fajn zalezlej ve fajnové manufaktůře, pěkně alespon 14hodin denně a alespon šest dnů v týdnu a to již třeba od dvanácti...(a to rozhodně né za 10USD za hodinu spíše za týden..). Byl jsem v těch zemích mockrát a věru se těm lidem nedivím zvednou-li ruku pro nějáké líder del comunismo, jinak já všem(fana) doporučuji latino-asi-afri. exkursi po životě obyčejných lidí, jen jim prosím vás nevyprávějte jaký to zločinecký systém tu byl a jak bylo všem ouvej, oni by to mohli věru špatně pochopit a pak by váš návrat nemusel splnovat "standartní" bezpečnostní atributy.
YAMATO 19.11.2005 20:14 - č. 387
YAMATO Škoda, že nejsou také stíhání lidé, popírající či relativizující bolševické zločiny...

Nebo zatímco člověk, který bude mít na tričku frajtra nebo třeba Duceho bude mít problémy, ale Stalin nebo třeba Guavera ( ) jsou OK...
DAVID M 19.11.2005 17:39 - č. 386
DAVID M
Johny napsal v č. 384:
"Dnes byl v Rakousku zatčen a vzat do vazby známý revizionistický historik David Irving za popírání holocaustu."
Mám doma v knihovně cca šest jeho "fláků" a asi půjdou, pro Davídka,ale opravdu plakat nebudu .(ale stejně mi utkvěla jeho podoba na jednom snímku s naším pilotem E.Prchalem jehož vzpomínek použil do své knihy o smrti generála Sikorského)
Honza M. 17.11.2005 21:16 - č. 385
Honza M. Možná na tohle téma napíšu oslavný článek
Johny 17.11.2005 18:39 - č. 384
Johny Dnes byl v Rakousku zatčen a vzat do vazby známý revizionistický historik David Irving za popírání holocaustu.
Kralik 14.11.2005 14:13 - č. 383
Kralik karaya: Viděl jsem to ve zprávách na jedničce (tuhle zprávu jsem ještě nenašel). A podle toho co tam říkal jakýsi historik (kdo to už nevim) tak může prý laiky snadno přesvědčit...
Honza M. 12.11.2005 20:50 - č. 382
Honza M. pokud jsem slyšel -a četl- nic nového: jen další vydání českého překladu D.Irvinga, Lichterovy zprávy atp.
YAMATO 11.11.2005 23:52 - č. 381
YAMATO Béďa: ovšem mělo by se měřit stejným metrem všem, což se bohužel neděje a což je logicky využíváno "popírači" ke své obhajobě. Čili proč je možné, aby jedna nenávistná ideologie byla zcela po právu pronásledována a jiná byla naprosto legální?
karaya1 11.11.2005 23:08 - č. 380
karaya1
Jediné co jsem si uvědomil je, že na "hrubý pytel platí jen hrubá záplata" a jakékoli podobné nesmysly musí být co nejpřísněji stíhány. Zde žádná svoboda slova a tisku platit nesmí.
S tímto se naprosto ztotožňuji. Můj zájem o uvedenou publikaci je však z jiného soudku — jak moc je „uvěřitelná“ apod. A pokud je na „dost vysoké úrovni“, potom nevím, jak na ni budou reagovat různé historií vůbec netknuté typy viz níže.
Béďa 11.11.2005 22:39 - č. 379
Jedná se o výplod tzv. revizionistů. Uvedená publikace je podle Lidovek na dost vysoké úrovni, ale neviděl jsem ji. Na nejmenovaných stránkách na netu jsem narazil na celou snůšku podobných nesmyslů. Jediné co jsem si uvědomil je, že na "hrubý pytel platí jen hrubá záplata" a jakékoli podobné nesmysly musí být co nejpřísněji stíhány. Zde žádná svoboda slova a tisku platit nesmí.
Mocny_Fanda 11.11.2005 15:34 - č. 378
Mocny_Fanda Potichu zvedněte židličky.... a potichu můžete vycházet.... POTICHU! VEDLE SE UČÍ!
281-300 z 619
<< 12 13 14 15 16 17 18 >>
Po